Ankomst og afrejse

Dag 1 – Flyrejse til Guinea
Natflyvning til Conakry, ankomst om natten. Transfer til Coyah ved udgangen af Conakry for en kort overnatning i bungalows (50 km, 1 times kørsel).

Dag 2 – Kindia, Samaya-søen
Morgenmad, derefter kører vi til byen Kindia, der har fået tilnavnet “frugternes hovedstad” (110 Km, ca. 3 timers kørsel). I Koliagbé tager vi en vej mod nord til landsbyen Samaya, der ligger på den vestlige bred af søen af samme navn (1½ times kørsel). Vi holder en picnic ved søen. Her møder vi det piroggerhold, som vil ledsage os indtil morgenen på dag 4. Om eftermiddagen sejler vi med en traditionel pirogue og padler til fiskerbyen Kaporo. Kort gåtur for at opleve landsbyen og omgivelserne, hvor vi møder den lokale befolkning. Opstilling af bivuak i udkanten af søen nær Kaporo i 370 meters højde. Aftensmad og overnatning i bivuak. 1 times sejlads i kano og 1,5 times vandring uden højdeforskel om eftermiddagen.

D-15 – Fotoba Island
Overfart med pirogger om morgenen til øen Sebaya, den vestligste ø i øgruppen. Vi går en tur på den nordlige del af øen og besøger landsbyen Fotoba, den anglikanske kirke og den offentlige skole. På vejen tilbage kan du besøge ruinerne af Fotoba-fængslet og den uhyggelige ponton, hvorfra slaverne forlod stedet under slavehandlen. Ca. 2,5 timers vandring uden højdeforskel. Vend tilbage til Kassa-bungalows for at spise en picnic-frokost. Fritid.
Midt på eftermiddagen returnerer du med båd til Conakry. Besøg på markedet. Aftensmad i fritiden, transport til lufthavnen og ombordstigning til returflyet.

D-16 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Vandring fra Kaporo til Waliya
Ingen kano i dag, men vandre til landsbyen Waliya, der ligger nordøst for søen, gennem højderne for at opleve smukke panoramaer over søen. Kryds et pas i 660 meters højde, inden du går ned til Waliya ad en stejl sti med en traditionel trætrappe. Picnic ved søen neden for Waliya på det sted, hvor vi vil slå bivuak op.
Eftermiddagsvandring til et vandfald, hvor der er mulighed for at svømme. Aftensmad på bivuakpladsen. 3h30 vandring om morgenen, højdeforskel + 300 m / – 300 m. 2h00 vandring om eftermiddagen uden højdeforskel.

Dag 4 – Vandring på Mount Gangan
Begyndelse af vandreturen fra bivuakken i retning af Mount Gangan, en mineralborg, der rejser sig til 1117 meter over havet øst for søen. 2,5 timers vandring om morgenen uden højdeforskel, afbrudt af to overfarter med gravkove. Vi holder en picnic på søens bred, hvor vi forlader pirogførerne og møder det første hold bærere, som vil ledsage os de næste to dage. Vi besøger landsbyen Kalema tidligt om eftermiddagen og bestiger den første halvdel af Gangan-bjerget, hvorfra vi allerede nu har en fantastisk udsigt. Vi opretter bivuak på foden af bjerget væk fra landsbyen i 740 meters højde. Ca. 3 timers vandring om eftermiddagen, højdeforskel + 400 m / – 30 m.

Dag 5 – Trek på Mount Gangan
Efter ca. 1,5 times vandring i skoven når vi et udsigtspunkt i 1070 meters højde med en betagende udsigt over søen (lige under toppen, som stiger til 1117 meter, men hvorfra der ikke er udsigt, da Mount Gangan er meget skovklædt). 2.30 minutters nedstigning, hvor vi får andre smukke udsigter over Kindia, inden vi finder vores køretøjer i Tafori nær Kindia. 4.00 minutters vandring i alt om formiddagen, højdeforskel + 350 m / – 630 m.
Picnic (hvor vi efterlader bærerne) og derefter transport med minibus fra Kindia til Dalaba (200 km, ca. 4 timers kørsel). Undervejs stopper vi ved forskellige lokale markeder. Dalaba, som har bevaret en rig kolonial arkitektur, er den by, der markerer indgangen til Fouta Djalon-bjergmassivet. Besøg i palaverhytten og guvernørens kvarter (1 times gåtur). Middag og overnatning på et hotel i Dalaba.

D6 – Jardin Chevalier og Pouke-landsbyen
Fra hotellet vandring til Pouke landsbyen, hvor du passerer forbi Guds bro, bambuslundene og Chevalier-haven (anlagt af den franske botaniker Auguste Chevalier i 1908). Opdagelse af Pouke (Fulani-landsby), besøg på håndværksmarkedet (kurveflet), etablering af bivuak i nærheden af landsbyen (6 timers vandring uden markante højdeforskelle: +100 m / – 175 m).

Dag 7 – Mount Massi
Kort transport med køretøj (40 minutter) nær landsbyen Bomboli i 920 meters højde, udgangspunktet for den første vandretur i Fouta Djalon. Om morgenen, opdagelse af Gounga-hulen og besøg hos Guineas mest berømte maler, hr. Sanoussy BAH. Picnic ved foden af et vandfald.
Massi-bjerget, der kulminerer i 1264 meters højde, er genkendeligt på sin tabulære form og de sten med forbløffende former, der omgiver det. Det er et interessant sted for en frugtbar fantasi, da mange af klipperne ligner “forstenede giganter”. Efter at have bestiget Mount Massi og nydt stedets enestående panorama, går vi ned for at slå bivuak i landsbyen Massi. 2,5 timers vandring uden højdeforskel om morgenen for at nå foden af bjerget, 3 timers vandring om eftermiddagen, højdeforskel +380 m / -300 m.

Dag 8 – Maciwol-floden, Kambadaga-vandfaldene
Vi fortsætter vores vandring i nærheden af Mount Massi mod Maciwol-floden, som har mange vandfald og strømfald. Besøg i små buskbyer undervejs på vandringen. Mulig svømning i floden afhængigt af vandstanden. Vi kommer forbi Kambadaga-udkigspunktet, hvor vi kan nyde en enestående udsigt over vandfaldene, og overnatter i en bivuak midt i naturen lige opstrøms Kambadaga-vandfaldene, der betragtes som de smukkeste vandfald i Guinea. Ca. 5 timers vandring i dag, højdeforskel +320 m / – 600 m.

Dag 9 – Douki-stiger
20 minutters gåtur om morgenen for at finde køretøjerne, derefter transport til landsbyen Douki med et stop for at se væverne i Pita (3h00 på vej og sti). Picnic frokost i Douki lejren. Start på den anden vandring i Fouta Djalon: vores eftermiddagsvandring fører os til den første af de 9 lianer og bambusstiger, som gør det muligt for landsbyboerne at nå landsbyerne i den lavere beliggende dal 820 meter nede. Vi vender tilbage til Douki ad samme vej. Bivuak i Douki-lejren i 1130 meters højde. 4 timers vandring om eftermiddagen, højdeforskel – 550 m / +550 m.

D10 – Donsowol-dalen, Leyfita
Begyndelsen af etapen fører os gennem Tountin Bonodji-massivet til udsigtspunktet Fawré Karé, der består af sandsten med meget overraskende former. Dette bjergmassiv kaldes også for hyenaklippen. Det er muligt at støde på kolonier af bavianaber i dette område. Kør gennem den fantastiske labyrint af Thigui, der har fået tilnavnet “Indiana Jones”. Picnic på bredden af Donsowol-floden. Vi fortsætter nedturen til den traditionelle lianebro i Leyfita, krydser landsbyen og slår bivuak i nærheden af landsbyen. 5h30 vandring med en nedadgående profil, højdeforskel – 600 m / +80m.

D11 – Fétoré-dalen, Ainguel
Fra Leyfita går vi op gennem Fétoré-dalen, hvor vi opdager tre meget smukke vandfald: Donsowol, Kamawi og Djourougui. Det er muligt at svømme, mens man nyder disse vandfalds friskhed. Picnic ved floden. 4h30 vandring for at nå den storslåede landsby Ainguel, højdeforskel + 370 m / – 40 m. Bivuak i Ainguel.

Dag 12 – Kindia-markedet, Kilissi-vandfaldene
Tidlig afgang fra Ainguel til Kindia (5 timers kørsel, 230 km), frokost undervejs på en lokal restaurant. Besøg i den katolske kirke Sainte Croix de Kindia, skolen og markedet i Kindia, et af de mest interessante i Guinea. Fri tid på markedet, derefter transport til Kilissi-vandfaldene (15 km). Indretning af bivuak, middag på restauranten i Kilissi nær floden.

D13 – Dubreka, den rygende hunds bjerg
Fri tid om morgenen, evt. badning ved foden af Kilissi-vandfaldene, picnicfrokost eller på en lokal restaurant, derefter transport i bil til byen Dubreka, der ligger i mundingen af en flodmunding og er omgivet af mangrove. Indkvartering på et hotel ved foden af et bjerg kaldet “Le chien qui fume”. Aftensmad og overnatning på hotellet. 110 km, 3 timers kørsel om eftermiddagen.

D-14 – Mangrover og Los Islands
Morgenudflugt med motorbåd for at observere mangroverne i Sangareya-bugten, et mærkeligt økosystem bestående af mangrovetræer, som er de eneste træer, der er i stand til at slå rødder i saltvand. Det er et privilegeret sted at observere mange fugle, bl.a. pelikaner.
Vi fortsætter med pirogger til Los-øerne, der ligger 5 km fra Conakry. Vi slår os ned i bungalows foran stranden på den nordlige ø Kassa, den største ø i øens østlige del af øgruppen. Picnic på stranden, svømning, fritid, valgfri vandretur sidst på eftermiddagen til øens top (82 meter) gennem fiskerbyen Soro. Middag på restauranten foran stranden, overnatning i bungalows. Ca. 50 km med pirogger om morgenen (ca. 2.30).

Påkrævet udstyr

Du bedes begrænse vægten af din personlige bagage til 15 kg for at tage højde for transport af fælles udstyr og mad.

Du bør medbringe 3 stykker bagage
1 rygsæk, som bæres af bærerne under vandreturen (ingen kufferter!) og derefter af køretøjet
1 lille taske til at lægge de få ubrugelige ting i køretøjet under vandreturene
1 lille rygsæk (ca. 30 L), som du vil bære i løbet af vandredagene med dine ting for dagen.

Personligt udstyr, der skal medbringes :
1 par vandrebukser i bomuld
1 par shortsTee-shirts
1 let langærmet skjorte
1 badedragt
1 trøje eller fleece
1 vindtæt jakke varmt undertøj til om aftenen
1 regnkappe
1 hat
Toiletartikler og solbeskyttelsescreme (ansigt og læber)
Pandelampe med batteri og reservepære
1 let, isoleret vandflaske på mindst 1 liter
1 komplet bestiksæt (beholder med låg, gaffel, en god kniv, en god ske)
Toiletpapir og lighter til destruktion
Gode solbriller
Et lille personligt apotek
Plastikposer til at beskytte dit tøj.

Til at sove :
1 moderat varm sovepose. Nætterne kan være kølige (10-12 °C).
1 sæk med lagner
1 selvopblæsende madras
En let hængekøje (valgfri, men meget nyttig til daglige lure)…

Til vandreture :
lette trekkingsko med god fod- og ankelstøtte og en “Vibram”-sål med hak
Lette sko (tennissko eller sandaler) til aftenen på bivuakker og til bybesøg
Vandresokker (undgå syntetiske fibre).

3-personers igloo telte (til 2 personer)
Madlavningsudstyr
Redningsveste til kanoture
Bemærk venligst! Dynen og den selvopblæsende campingmadras er ikke inkluderet i prisen!

Forplejning

Vi bestræber os på at tilbyde dig en varieret og afbalanceret kost baseret på friske lokale råvarer. Måltiderne tilberedes af en kok under vandreturen og nogle gange af en af kvinderne i de landsbyer, hvor vi bivuakerer. Nogle måltider indtages på lokale restauranter, så husk at tage energibarer med.
Typisk dag: Morgenmad: frugt, brød, ost, marmelade, flormelis, te, kaffe, chokolade. frokost: salater med friske grøntsager, sandwiches, frugt. aftensmad: suppe, varm ret med ris, maniok- eller fonio-dessert, te, kaffe.

Inkluderet med rejsen

Overførsler med køretøj
Bådture til øerne Los
Kanoture
Lufthavnstransport
Engelsktalende guide og chauffør(e)
Holdet af pirogger og bærere under vandreturen
Indkvartering
Fuldpensionsmåltider (undtagen middag D15)
Mineralvand
Kollektivt udstyr undtagen sovepose og selvopblæsende madras.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Eventyr i Guinea