Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Bari
Flyrejse til Bari, hovedstaden i provinsen Puglia. Velkomst i lufthavnen og transport i minibus til Alberobello, en typisk apulisk landsby med sin helt specielle arkitektur: “trulli”, små hvide huse med koniske tage, der ser ud til at være taget direkte fra et filmset. Indtjekning på hotellet, præsentation af programmet af rejselederen. Aftensmad og overnatning. 1 times transport.

D8 – Transfer til Bari lufthavn og hjemrejse med internationalt fly.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D2 – Val d’Itria / Locorotondo
Smuk vandretur i Val d’Itria (eller “Trulli-dalen”). Vi følger ruten af en gammel akvædukt, omgivet af olivenlunde, vinmarker, gårde og frem for alt “Trulli” i et fascinerende landskab. Besøg i Locorotondo, som har bevaret sin autenticitet med sine små hvidkalkede huse med spidse tage. Middag på restaurant og overnatning på samme overnatningssted som dagen før.
5 timers vandring, højdeforskel +200m / -200m.

Dag 3 -Matera
Transport med minibus til udkanten af Matera. Vandretur i regionalparken Murgia Materana langs en 200 m dyb “gravina” (kløft). Vi får mulighed for at se mange “masseria”, typiske befæstede huse eller gårde i regionen, klippekirker og forladte landsbyer, der er gravet ud af klippen. Ankomst om eftermiddagen til centrum af Matera, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Indkvartering i et gammelt kloster ikke langt fra katedralen, middag i fritiden.
3 timers vandring, højdeforskel +300m / -350m.

D4 – Klippekirkerne i Matera og Gargano
Morgenvandring i klippekirkenes park for at opleve disse hellige steder, hvoraf nogle går tilbage til det 6. århundrede. Storslået udsigt over “gravina” ved foden af Matera. Transport med bus fra Matera til Gargano-forspringet. Indtjekning på hotellet i Mattinata og fri tid til svømning. Aftensmad og overnatning på hotellet.
3 timers vandring, højdeforskel +350m / -350m.

Dag 5 – Monte San’Angelo
Smuk vandredag på Gargano Forbjergsøen. Besøg i landsbyen M.S. Angelo, en tidligere helligdom dedikeret til ærkeenglen Sankt Michael, et obligatorisk stop for dem, der ønskede at tage til det hellige land. Fri tid til at besøge dette arkitektoniske vidunder, der er bygget på en 370 m høj klippespids. Tilbage med bus til Mattinata. Aftensmad og overnatning.
2h30 vandring, højdeforskel +650m / -50m.

D6 – Gargano-kysten
En smuk vandretur for at opleve den vilde kyst langs Gargano-forspræget. Forbjerget, der er et kalkstensplateau på toppen af høje klipper, er omgivet af et turkisblåt hav. Talrige grotter veksler med bugter og strande med fint sand eller flintesten. Tilbage med bus til Mattinata, middag og overnatning. 4h30 vandring, højdeforskel +650m / -500m.

D7- Monte Saraceno / Bari
Morgenvandring til nekropolen Monte Saraceno, der blev bygget i det 9. århundrede f.Kr. og er et vigtigt vidnesbyrd om “dauniernes” bosættelse i Syditalien. Transfer med offentlig bus og tog til Bari, hovedstaden i provinsen Puglia; indkvartering på hotel. Fri tid til at besøge det historiske centrum med sine typiske smalle gader, San Nicola-basilikaen og San Sabino-katedralen. Aftensmad på et pizzeria og overnatning i Bari.
3 timers vandring, højdeforskel +250 m/-250 m.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage
1 lille rygsæk (25/35 liter) til dagsture
1 stor rygsæk (60-70 liter) eller bagage med hjul, der er let at håndtere under transporten.

Anbefalet personligt udstyr
1 sommerhat eller 1 kasket
Solbriller med faktor 3 eller 4
T-shirts, shorts, 1 eller 2 par lette trekkingbukser af lærred
Vandresokker af middelhøj højde
Træningssko til om aftenen
Flip-flops
1 let eller varmere fleecejakke afhængigt af årstiden
1 K-way
1 badedragt
Solcreme og læbepomade
1 vandflaske på mindst 1 liter
lommekniv til picnic
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
Håndklæde (håndklæder stilles ikke til rådighed, 2 € pr. person pr. nat)
Badehåndklæde til svømning

Til vandreture
Lette, vandtætte vandresko, der sidder godt på anklen. Vent ikke til første dag på vandreturen med at prøve dem!

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Kold frokost i form af picnic, varme måltider om aftenen på en restaurant eller et pizzeria.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler, indkvartering
Turistskat
Tilsyn
Måltider undtagen frokost på D1, middag på D3 og måltider på D8.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

“Trulli” og “sassi” for “et andet Italien”.