Ankomst og afrejse

Reception søndag morgen fra kl. 8.00. Det er vigtigt at ankomme inden kl. 11.00, hvis du har dine turski med.
Ellers skal du komme til vores skishop og hente udstyr inden kl. 10.30. Briefing med din guide. Frokost i sportsbyen.
Fra kl. 13.00 afgang til skiområdet Grands-Montets. “Validering af det tekniske niveau” (Lognan / Les Grands Montets-området). Tilbage til sportsbyen.
Transport med minibus til Les Contamines.
Overnatning i en gîte eller i sportsbyen.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, skal du komme til sportsbyen til receptionen fra kl. 18.00 til 21.00.
Måltidet fra kl. 19.00 til 20.30.
Lørdag og søndag fra kl. 21.00 (kl. 19.00 de øvrige dage), indgang til sportsbyen lukket.
Hvis du ankommer efter dette tidspunkt, er det absolut nødvendigt at sende en e-mail for at få adgangskoden (argentiere@ucpa.asso.fr).

Fredag – Tidlig afgang til den sidste dag med flere muligheder afhængigt af gruppens kondition: Mount Coin og efter en stigning på 1000 m op til Roche Pastire, passage af Col du Pré og nedstigning til Arêches, eller Grand Mont d’Arêches (2633 m) efter 1100 m stigning og nedstigning til Arêches.
Tilbage til Val Joly med taxa og over Col du Joly sidst på eftermiddagen ved skiliftene for derefter at skifte til Les Contamines og vende tilbage til Argentière med minibus.
Kurset afsluttes sidst på eftermiddagen.

Måltidet fredag aften er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille det (med tillæg) den første kursusdag.

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold med en nat efter kurset
– Normalt er der ikke plads i sportsbyen. Tjek venligst ugen før på e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gîtes på Chamonix’ websted.

Dag for dag program

Mandag – Afgang med de første skilifter fra Les Contamines. Vandring omkring Cicle (top, der adskiller Monjoie-dalen fra Beaufortain), “peautage” i 1700 m højde mod Col de la fenêtre i 2245 m højde (545 M+), derefter nedkørsel på Val Joly-siden til feriestedet ved Grande Perrières græsgange. Overnatning i en hytte.

Tirsdag – Afgang ved daggry til Col de la Gitte (2360 m), 900 m stigning over lac de la Girotte, derefter nedstigning til landsbyen la Gitte og søen af samme navn (1635 m), herfra tager vi skindet på igen for at passere den lille Col de Sur Frêtes (1790 m), der overskuer lac de Roselend, som vi når ved at stige lidt ned, og derefter når vi til hytten Plan de la Laï efter en stigning på 200 m. Vi overnatter i et ubevogtet refugium, og derfor tager vi tidligt af sted, så vi har tid til at forberede aftensmaden.

Onsdag – Etape i hjertet af Beaufortain Alpage og Parozan-sporen via Arpire-passagen for at nå frem til det storslåede Presset-refugium, der er bevogtet og beliggende ved sin sø, foran Pierra Menta og ud mod Vanoise. 1100 m positiv. Nat i Presset-refugiet (2500 m).

Torsdag – En stille start om morgenen med en let stigning og derefter en nedtur til Coire-refugiet (2060 m), hvor vi kan efterlade vores tasker, inden vi bestiger Crêt du Rey (2630 m) og hvorfor ikke Crêt du Boeuf for dem, der stadig har energi. Mens de, der bliver på refugiet, forbereder maden… da refugiet er ubevogtet. Nat på Coire-refugiet.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

På dette kursus er turski, skind og knive ikke inkluderet i prisen. Du har mulighed for at tilvælge tilvalget “skiturudstyr” samtidig med tilmeldingen til kurset. Pris 100 ?, for et par ski på mindst 80 mm i bunden med indsatte bindinger (Low Tech type).

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af høj kvalitet, maske af høj kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, fleecejakke, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme. Lagner er obligatoriske.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig: sammensætning og bæreevne af tasken, vær først og fremmest praktisk.

Sko, rygsække, klatrejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesender, skovl, sonde.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du selv betaler for i hytterne og på hotellerne eller gîtes.
I nogle af de højtliggende hytter, især i Schweiz, er der kun vand på flaske, som du selv skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Dette program er et af de eneste, hvor nogle af hytterne ikke er bevogtet, så måltiderne tilberedes af gruppen.
Middagsmaden (picnic) og maden til løbet tages fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af Ucpa) fra mødetidspunktet den første dag til det planlagte afgangstidspunkt den sidste dag

Teknisk niveau

Skiture i Beaufortain: ro og autenticitet på programmet