Ankomst og afrejse

D1/D2 – Fly fra Paris til Kathmandu (overnatning i flyet). Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Frie måltider. Ved ankomsten vil vores korrespondent i Kathmandu indsamle dit pas og de pasfotos, der er nødvendige for dit kinesiske visum. Overnatning på hotel i Kathmandu (1350 m).

D-20 – Returflyvning fra Kathmandu

NB: Afhængigt af det anvendte luftfartsselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D19, overnatning i flyet og ankomst til Paris D20 eller overnatning på et hotel D19 og dagflyvning D20.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 – Oplev Kathmandu-dalens juveler. Først Pashupatinath, den største hinduistiske helligdom og pilgrimssted i Nepal, hvor kremeringer finder sted på bredden af den hellige Bagmati-floden, som løber ud i Ganges i Indien. Derefter kort transport til den store stupa Bodhnath, symbolet på Kathmandu, omgivet af talrige buddhistiske klostre. Frokost på egen hånd. Transfer til Bhaktapur, 15 km fra Kathmandu. Overnatning på et gæstehus (lokalt vandrehjem).

D4 – Besøg den overdådige fodgængerby Bhaktapur, den smukkeste af de tre kejserbyer i dalen, en middelalderby, der er opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Udflugt til Changunarayan, det ældste tempel i dalen, der er viet til Vishnu og ligger på en belvedere. Frokost på egen hånd. Overnatning på et gæstehus (lokalt vandrerhjem).

D5 – Besøg i Patan, den mest buddhistiske af de 3 gamle kejserbyer i Kathmandu-dalen. Tilbage til Kathmandu, hvor vi afhenter vores rejsedokumenter. Fri tid til frokost. Overnatning på hotel.

D6 – Fly til Lhasa (Gonkar lufthavn). En pragtfuld flyvetur på en time over Himalaya mellem Everest og Kanchenjunga. Efter formaliteterne kører du til Lhasa (70 km). Indtjekning på hotellet, hvile og første opdagelse af den gamle bydel i Lhasa. Fri tid til frokost. Nat på hotellet i 3600 m højde.

D7/8 – Lhasa
Besøg af de vigtigste og mindre kendte seværdigheder i Tibets hovedstad: Potala, Jokhang-templet og Barkhor-markedet, Drepung-klosteruniversitetet, Norbulinka osv… To dage, der er vigtige for en god akklimatisering. Gratis måltider. Nat på hotellet.

Dag 9 – Ganden-klosteret
Transport til Ganden (60 km). Besøg klosteret, der blev grundlagt i 1409 af den tibetanske mester Tsongkhapa, og derefter transfer med køretøj til Samye (100 km). Overnatning i klostrets gæstehus med meget enkel komfort (3500 m).

D10 – Chimpuk-klostre og -huler (3600 m)
Tidligt om morgenen deltager vi i munkenes gudstjeneste og sang i Samye. Efter morgenmaden, transfer til Chimpuk sydøst for Samye (30 min. kørsel), og besøg Chimpuk klosteret, derefter vandring (1,5-2 timers vandring) til toppen af Chimpuk, hvor den mest hellige grotte af Guru Rinpoche (grundlægger af Samye, der introducerede buddhismen til Tibet) ligger. Vend tilbage til Samye tidligt om eftermiddagen og spis frokost. Om eftermiddagen er der mulighed for at gå til en anden top for at opleve Hepori-hulen (45 minutters gang); smuk udsigt over Samye. Overnatning i klostrets gæstehus (3500 m).

Dag 11 – Klostre ved verdens ende
Kørsel til Gongkar Choede-klosteret, der er berømt for sine vægmalerier. Vejen fortsætter til Khampa La-passet (4900 m), hvorfra der er en storslået udsigt over Yamdrok-søen og det snedækkede Norjiing Kangsang. Kort efter at vi har passeret Chogong La-passet (4800 m), går vi til Rido klosteret, inden vi fortsætter til Kangru-klosteret. I alt i løbet af dagen 4 timers kørsel (120 km), 3-4 timers vandring, ca. 700 m stigning. Overnatning på Kangru-klosteret (4580 m).

Dag 12 – Yamdrok-søen
Kørsel til Rimpo, derefter vandring i 2 timer langs Yamdrok-søens bredder. Denne store turkise sø i 4450 m højde er æret af tibetanerne, fordi en gammel forudsigelse siger, at hvis den en dag tørrer ud, vil Tibet ophøre med at eksistere. Frokost i landsbyen Kha (4500 m). Om eftermiddagen kan du gå en tur i landsbyen og derefter lære at lave momos, tibetanske ravioli, på en madlavningsworkshop. 2 timers kørsel, 3 timers vandring, 500 m stigning. Middag hos en familie og overnatning hos en lokal.

Dag 13 – Ralung-klosteret – Gyantse
Vi slutter os igen til køretøjerne for at tage vejen syd om Yamdrok-søen til Taglung og Ralung. 2 timers vandring og besøg af dette kloster ved verdens ende, der blev grundlagt i 1180 af Tsangpa Gyare i en enestående beliggenhed, derefter kort transport til Gyantsé (4030 m). Overnatning på hotellet.

D-14 – Shigatse
Om morgenen besøges den gamle bydel, klosteret og den berømte Kumbum, en stor stupa, der rummer over 70 kapeller. Gå en tur gennem de gamle kvarterer og kravl op til dzong’en. Om eftermiddagen kører du 90 km til Shigatse (3900 m), den næststørste by i Tibet. Besøg Tashilhunpo-klosteret, der blev grundlagt i 1447. Overnatning på hotellet.

Dag 15 – Til Rongbuk-klosteret
Lang køretur (330 km, 6 timer) til Rongbuk-klosteret (4900 m), der vender ud mod Everests imponerende nordside (8848 m), hvor de første forsøg på at bestige verdens højeste bjerg blev gjort. Overnatning på et gæstehus.

D-16 – Everest Base Camp (5200 m) – Langkhor (4490 m) Tingri (4400 m)
Om morgenen er der mulighed for en valgfri udflugt til Everest Base Camp (5200m). Derefter kører du til Langkhor (4490m), en gammel landsby beliggende omkring sit lille tempel. 2 timers gåtur, derefter vej til Tingri (4400 m), hvorfra udsigten til Everest og Cho Oyu er ekstraordinær. Overnatning på vandrerhjem.

Dag 17 – Tilbage til Nepal ad landevej (300 km / 6 timers kørsel)
Kryds højlandet uden om Shisapangma (8012 m) fra nord, via Pegutso-søen (4600 m) og Kyerong, den sidste tibetanske by (4100 m). Derefter går vejen en imponerende nedtur til den kinesisk-nepalesiske grænse i bunden af Trisuli-dalen, der grænser op til Langtang National Park. Overnatning på en lodge i Syabrubhesi (1500 m).

D-18 – Tilbage til Kathmandu (120 km / 5 timers kørsel)
Vores rute går ned ad Trisuli-slugten til Nuwakhot-distriktet og tilbage til Nepals frodige natur og terrassemarker i 500 m højde og derefter op til Kathmandu-dalen. Slutning af dagen fri i byen. Måltider på egen hånd. Overnatning på hotel i Kathmandu (1350 m).

D-19 – Fri dag i Kathmandu. Frie måltider. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Du bedes medbringe 2 stykker bagage. Indskudsbagagens vægt må under ingen omstændigheder overstige 15 kg.

– 1 lille rygsæk (30 liter) til vandreture og besøg.
– 1 stor solid rejsetaske (60-80 liter)

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm dyne (-10°)
Vandresko (vandresko af trekking-typen),
Træningssko,
Varme sokker,
lette sokker,
Lette bukser,
Varme bukser,
Varmt undertøj,
varm trøje eller fleece,
meget varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho,
varm hat,
1 par meget varme handsker eller vanter,
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde
Hovedbeklædning
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Badedragt
Solbriller (et par ekstra briller på recept til de berørte personer),
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lommelygte med 2 ekstra batterier (praktisk pandelampe)
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Valgfrit:
Et lagen til tasken

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Under vandreturen serveres der vestlig og lokal mad.
Bymåltider i Kathmandu og Lhasa er ikke inkluderet.
Restaurant i Kathmandu: 250 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 500 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Måltider undtagen de nedenfor nævnte
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En fantastisk rejse til verdens tag