Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8. Det er afgørende at ankomme inden kl. 11.
Uddeling af udstyr. Forberedelsesmøde for raid kl. 11. Måltider i sportslandsbyen og afgang omkring kl. 13. Skiløb i Chamonix-området (niveaukontrol, D.V.A. øvelse), efterfulgt af opstigning til Argentière-refugiet (2772 m).

Hvis du har købt muligheden “ankomst aftenen før”, bedes du møde op i sportslandsbyen til velkomst mellem kl. 17 og 21.
Måltider fra kl. 19 til 20.30.
Lørdag og søndag fra kl. 21 (kl. 19 de andre dage), indgangsdøren til sportslandsbyen er lukket.
Hvis du ankommer efter denne tid, er det afgørende at sende en email for at få adgangskoden (argentiere@ucpa.asso.fr).

Tilbage til Collon-passet, Mont Brulé-passet (3213 m), Valpelline-passet (3568 m), og nedstigning til Zermatt, mens man passerer under den enorme nordlige facade af Cervin.
Positiv højdeforskel: 1560 m
Tilbage med bus til Argentière.
Afslutning af kurset lørdag kl. 18.

Dag for dag program

Mandag – Col du Chardonnet (3321 m) eller col du Passon (3028 m) og fenêtre du Tour (3288 m), Saleina-gletsjeren, col de la Grande Lui, efterfulgt af en lang nedstigning til la Fouly (1600 m).
Overnatning i gite i la Fouly.
Positiv højdeforskel: 1350 m

Tirsdag – Nem opstigning til landsbyen Ferret, derefter Plan de la Chaux, Fenêtre-søerne, Fenêtre d’En Haut (2724 m), Hospice du Grand Saint Bernard (2469 m).
Overnatning på hospitalet.
Positiv højdeforskel: 1200 m

Onsdag – Gå ned til Bourg-Saint-Bernard, gå under Dents de Proz og en stejl hældning (35 til 40°) passere en åbning på 2922 m, passere en 2. topkam NV for Petit Vélan, gå ned til Grands Plans, derefter op til Valsorey hytten (refuge) (3030 m).
Overnatning i Valsorey hytten.
Positiv højdeforskel: 1800 m

Torsdag – En højdesektion, teknisk, under Grand Combin. Gå op på ski, derefter i crampons (45 til 50°) plateau du Couloir (3664 m), gå ned Sonadon-gletsjeren, gå op til col de Sonadon (3504 m), gå ned Mont Durand-gletsjeren, sætte skindene på igen for at nå combe du gletsjer de Fenêtre, som vi går ned fra. Opstigning til Chanrion hytten (2462 m).
Positiv højdeforskel: 975 m

Fredag – Gå tilbage til Ottema-gletsjeren via col de la petite Lyre, col de l’Evèque (3382 m), col Colon (3292 m), vip over til den italienske side og ankomst til Nacamuli-refugiet (2830 m).
Positiv højdeforskel: 1460 m

Gennemførelsen af dette program er angivet som vejledende.
Det kan ændres eller justeres, afhængigt af tekniske eller organisationsmæssige kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun lederne af UCPA, der er berettigede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerens tekniske og fysiske niveau, og i forhold til deltagerens form.

Tjek det krævede niveau for kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et andet program.

Oplysninger om overnatningssteder uden for sportslandsbyen, inklusive indkvartering, komfort og restaurering, er vejledende, de er ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

For dette kursus er turski, skind og knive ikke inkluderet. Du har muligheden for at vælge muligheden ‘vandreture skiudstyr’ parrallel med tilmelding til kurset. Prisen er 100 €, for et par ski af mindst 80 mm bredde med indbyggede bindinger (af Low Tech-typen).

Drikkedunk (eller plastikflaske) eller termokande, pandelygte, personlig medicin, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitetssolbriller, kvalitetsmaske, åndbart tyndt undertrøje, t-shirts, sweatshirt, fleece jakke, vandtæt goretex jakke, goretex bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solskærm og læbeskærm af typen totalblokering. Lagenpose er påkrævet.

Gør en kompromis mellem skiudstyr og alpinudstyr: praktisk, komfortabel, vandtæt, isolerende, let.

Vejret ændrer sig hurtigt i bjergene, og temperaturens svingninger er undertiden meget store.
Husk at beskytte dig selv både mod kulde og sol.

Volumen og vægt skal lede dig: sammensætning og bæring af posen, være praktisk frem for alt.

Sko, rygsække, klatrejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesender, skovl, sonde.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn med en del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Den oprindelige version af den prestigefyldte rute “Chamonix-Zermatt”!