Ankomst og afrejse

Reception søndag morgen fra kl. 8.00. Det er vigtigt at ankomme inden kl. 11.00.
Udlevering af udstyr. Møde til forberedelse af raidet kl. 11.00. Måltid i sportsbyen og afgang omkring kl. 13.00. Skiløb i Chamonix-området (kontrol af niveau, D.V.A.-øvelse), derefter opstigning til Argentière-refugiet (2772 m).

Hvis du har købt muligheden for “ankomst dagen før”, skal du komme til sportsbyen til receptionen fra kl. 17.00 til 21.00.
Måltidet fra kl. 19.00 til 20.30.
Lørdag og søndag fra kl. 21.00 (kl. 19.00 de øvrige dage), indgangen til sportsbyen er lukket.
Hvis du ankommer efter dette tidspunkt, er det nødvendigt at sende en e-mail for at få adgangskoden (argentiere@ucpa.asso.fr).

Opstigning til Col du Collon, Col du Mont Brulé (3213 m), Col de Valpelline (3568 m) og nedstigning til Zermatt via Matterhorns enorme nordvæg.
Højdeforøgelse: 1560 m
Tilbage med bus til Argentière.
Kurset slutter lørdag kl. 18.00.

Dag for dag program

Mandag – Col du Chardonnet (3321 m) eller Col du Passon (3028 m) og fenêtre du Tour (3288 m), Saleina-gletsjeren, Col de la Grande Lui, derefter en lang nedkørsel til La Fouly (1600 m).
Overnatning i en hytte i La Fouly.
Højdeforøgelse: 1350 m

Tirsdag – Let opstigning til Ferret, derefter Plan de la Chaux, Fenêtre-søerne, Fenêtre d’En Haut (2724 m), Hospice du Grand Saint Bernard (2469 m).
Nat på hospice.
Højdeforøgelse: 1200 m

Onsdag – Nedkørsel til Bourg-Saint-Bernard, passage under Dents de Proz og via en stejl skrænt (35-40°) over en kløft i 2922 m højde, passage af en anden højderyg mod nordvest af Petit Vélan, nedkørsel til Grands Plans, derefter opstigning til Valsorey-hytten (3030 m).
Vi overnatter i Valsorey-hytten.
Højdeforøgelse: 1800 m

Torsdag – En teknisk etape i højden under Grand Combin. Vi står på ski opad og derefter med steigejern (45-50°) på Couloir-plateauet (3664 m), går ned ad Sonadon-gletsjeren, stiger op til Sonadon-passet (3504 m), går ned ad Mont Durand-gletsjeren, tager skind på igen og når Fenêtre-gletsjeren, som vi går ned ad. Vi klatrer op til Chanrion-hytten (2462 m).
Højdeforøgelse: 975 m

Fredag – Tilbage til Ottema-gletsjeren via Col de la Petite Lyre, Col de l’Evèque (3382 m), Col Colon (3292 m), skift til den italienske side og ankommer til Nacamuli-hytten (2830 m).
Højdeforøgelse: 1460 m

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontroller venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

På dette kursus er turski, skind og knive ikke inkluderet i prisen. Du har mulighed for at tilvælge tilvalget “skiturudstyr” samtidig med tilmeldingen til kurset. Pris 100 ?, for et par ski på mindst 80 mm i bunden med indsatte bindinger (Low Tech type).

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af høj kvalitet, maske af høj kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, fleecejakke, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme. Lagner er obligatoriske.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig: sammensætning og bæreevne af tasken, vær først og fremmest praktisk.

Sko, rygsække, klatrejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesender, skovl, sonde.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn med en del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Den originale version af den prestigefyldte “Chamonix-Zermatt”-rute!