Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Kittilä (Finland) via Helsinki (ingen måltider på flyet).
Velkomst i lufthavnen og transport i minibus (100 km) til Rajamaa vandrerhjemmet, der ligger i Sverige på en lille ø i Muonio-floden, som markerer grænsen mellem de to lande. Indkvartering i hytterne, velkomstdrink og præsentation af ugens aktiviteter.
Afhængigt af din flyplan er det sandsynligt, at du ankommer for sent til aftensmad på vandrerhjemmet (aftensmad er på egen hånd på rejsedagen, så vi anbefaler, at du planlægger at spise under din mellemlanding i Helsinki). Velkomstmiddagen vil så være på D2.
Bemærk venligst: Ved afrejse den 18/02/2023 ankommer og afgår flyene fra Rovaniemi (ca. 3 timers transporttid fra Rajamaa hostel til Rovaniemi lufthavn).

Dag 8 – Transport til Kittilä lufthavn. Hjemrejse.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Snowshoeing i taigaen
Afgang på snesko gennem den boreale skov. I selskab med en lappeguide vil vi opdage dyre- og fuglespor, som har måttet tilpasse sig de barske forhold i det arktiske klima. Picnic ved bålet under vandreturen, hjemkomst til vandrerhjemmet om eftermiddagen, sauna og afslapning.

Dag 3 – Hundeslædetur / 2 personer pr. slæde
Inden vi tager af sted på slædetur, besøger vi kennelen. “Musher” forklarer deres levevis og opdræt, derefter spændes hundene fast, og vi tager af sted på en slædetur på ca. 15 km. 2 personer pr. slæde, skiftevis fører og passager. Picnicfrokost i en “kota”, en lille traditionel finsk hytte. Sauna og afslapning i Rajamaa.

D4 – Introduktion til langrendsskiløb
Introduktion til langrend/nordisk/skovski på sporene omkring Rajamaa vandrerhjemmet og forberedelse til vores næste dags vandretur. Mulighed for en introduktionstur på snescooter gennem frosne søer og skovstier (valgfri aktivitet, der skal betales direkte på stedet, budget 150 til 200 euro for en tur på 40 km / 4 timer). Sauna og afslapning.

Dag 5 – Opdagelse af den lappiske kultur
Møde med en lappisk familie. Opdagelse af lappernes traditioner og levevis, som er fælles for hele det nordlige Skandinavien, Finland, Sverige og Norge. Rensdyravlerne fortæller om deres aktiviteter, som er regionens største rigdom. Typisk lappisk frokost og derefter tilbagevenden til Rajamaa. Sauna og afslapning på vandrerhjemmet.

Dag 6 – Nordisk skitur – 1. etape
Afrejse til en 2-dages nordisk skitur. Vi bærer kun en lille rygsæk, resten transporteres med snescooter til refugiet. Ruten på vores første etape går gennem Mukkaharjut-regionen. På ski krydser vi et malerisk landskab med granitbakker dækket af granitbakker med gletsjere og fyrretræer. Dette er et område med flere rensdyrflokke, som også besøges af bjørne og elge.
Overnatning i en skovhuggerhytte i vildmarken (sovesale), tilberedning af aftensmaden sammen med guiderne. Opvarmning ved hjælp af brænde, smeltet sne til madlavning, sauna opvarmet på “den gamle måde”…

D7 – Langrend – 2. etape
Efter en god morgenmad tager vi skiene på for at krydse et område, hvor rensdyr og elge strejfer omkring. Nogle gange kan vi også se de spor, som lynx og jærv har efterladt i sneen. Picnic omkring et bål, inden vi vender tilbage til Rajamaa vandrerhjemmet om eftermiddagen. Sauna og afslapning. Afsluttende middag og afskedsfest…

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (ikke over 15 kg)
1 lille rygsæk (30-40 liter) til at bære dagens ejendele (papirer, kamera osv.).
1 stor rejsetaske eller en stor rygsæk til at gå i lastrummet.

Anbefalet personligt udstyr
Anorak
Balaclava eller hue
Silkehandsker og underhandsker
Varme strømpebukser eller undertøj, f.eks. Damart
Varme trøjer eller polarpelsskind
3 par blandede uldsokker
Sko til indendørs brug
Badedragt (sauna)
Solbriller, vandflaske (termokande)
lommekniv
Elektrisk lampe (helst pandelampe)
Personligt apotek
Toiletartikler

Til overnatning
En let dyne (komforttemperatur +10 °C) er tilstrækkelig til natten i refugiet.

Specifikt udstyr og tøj stilles til rådighed:

Specielt udstyr: Langrendsski
Snesko

Der stilles et komplet sæt isoleret udstyr til rådighed, som er tilpasset Lapplands klima, for hele opholdet:
Våddragt
Varme støvler
Vanter
Chapka
Handsker

Forplejning

Måltiderne i vandrerhjemmets restaurant består af en buffet.
Den skandinaviske morgenmad er særlig solid.
På naturvandreture spises frokost udenfor ved brændeovne eller i lappiske kotas (hytter) (på menuen: suppe, gryderet, brunt brød, smør, ost, tørre kager, kaffe eller te).

Inkluderet med rejsen

Internationale flyvninger
Lokal transport
Alle måltider
Kollektivt og specialiseret udstyr (ski, snesko, støvler)
Lån af isotermisk udstyr, tilsyn
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Vintereventyr i Lapland, 200 km nord for polarcirklen