Ankomst og afrejse

Velkomst fra kl. 8.30. Det er vigtigt at ankomme før kl. 9. Det anbefales at tage optionen med ankomst dagen før.
Morgenmad velkomst (8.30 til 10) og uddeling af udstyr.
Mødetid kl. 10 med din guide for afgang til skiløb for en dag med teknisk skiløb og randoneé på et af områderne i Chamonix-dalen. Opvarmning, vurdering af niveauer, lille tur i randoneé for at vurdere gruppens niveau i stigning og kontrollere at alles udstyr fungerer, D.V.A. øvelse. Forberedelse til afgang.
Transfer med minibus til kroen (1,5 timers kørsel)

Hvis du har købt optionen “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangsdørens kode. Du vil så finde en konvolut i dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

En sidste dag til at vandre i dette bjergmassiv og hvorfor ikke prøve at få skistavene til at glimte i Annecy-søen. Hvis forholdene tillader det, rundes denne sidste dag af med en smuk bestigning af Tournette, der afslutter disse 4 dages vandretur ledsaget af en af vores eksperter. Højdeforskellen er 1350m.
Vi vender tilbage til Argentière, og turen slutter omkring kl. 17.

Kurset slutter sidst på eftermiddagen.

Aftensmaden onsdag aften er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille den (mod ekstra betaling) den første dag af kurset.

Hvis du ønsker at forlænge en nat efter kurset
– Normalt er der ikke plads på sportsbyen. Dette skal kontrolleres ugen før via e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over hytter på hjemmesiden chamonix.com

Dag for dag program

Dag 2 og dag 3

Mål valgt af guiden i samråd med gruppen, afhængigt af sne- og vejrforholdene. Filosofien bag vores ture, ledet af vores professionelle, er at få dig til at deltage i beslutningstagningen, forbedre din viden om naturen og give dig mere autonomi i håndteringen af en udflugt.
Hver morgen efter en sidste tjek af forholdene (BERA, vejrudsigt, fysisk form) fra vores hus, direkte på ski eller efter en tur i minibus, drager vi ud på en rute i de første lyse timer af dagen, enten i bakkedalene i den nordlige del af massivet (Tardevant, Paccaly, Grand crêt, Bella cha, eller Petite Mya for at komme tæt på Mont Charvet), eller i det sydlige område nær Mont Charvin (combe de Blonnière, La Goenne, pointe de Mandallaz). Højdeforskellene er i gennemsnit +1000 – 1200m. Og det slutter altid med en panoramaudsigt over Mont Blanc massivet, som kan give ideer til næste ferie!

Programmets forløb er kun vejledende.
Det kan være nødvendigt at ændre eller tilpasse det, afhængigt af tekniske eller organisatoriske overvejelser, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s supervisorer, der er bemyndiget til at tage de nødvendige beslutninger.
Det kan også ændres afhængigt af deltagerne tekniske og fysiske niveau, ligesom deres nuværende helbredstilstand.

Tjek venligst det nødvendige niveau for turen. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et alternativt program.

Informationer om sovepladser uden for sportslandsbyen, boligfaciliteter, komfort og mad er kun vejledende og ikke bindende.

Påkrævet udstyr

Tour-ski, skistøvler, skind og skisnitter er ikke inkluderet. Du har mulighed for at vælge ‘tour-ski udstyr’-muligheden samtidig med tilmeldingen til kurset.

Drikkeflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlige medicin, lommekniv, lille toiletmappe, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, højkvalitets solbriller, højkvalitets skibriller, åndbart tyndt undertøj, t-shirts, sweatshirt, fleece jakke, vandtæt goretex jakke, goretex bukser, tights eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme med høj faktor og læbebalsam med solfaktor. Lagen er obligatorisk.

Lav et kompromis mellem skiløberens og alpinistens udstyr: Praktisk, behageligt, vandtæt, isolerende, let.

Vejret ændrer sig hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig selv mod både kulde og sol.

Volumen og vægt skal guide dig: Pakning og bæring af posen, vær praktisk frem for alt.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet undtagen drikkevarer, som du selv skal betale for i refugiet.
Der er halvpension i refugiet (måltider leveres af refugieværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering i refugier
Måltiderne
Tilsyn i 4 dage
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødetidspunktet på den 1. dag på stedet til det planlagte afgangstidspunkt på den sidste dag

Teknisk niveau

Rando teknikker og æstetik i Aravis-massivet.