Ankomst og afrejse

Modtagelse på gîte d’Accous i Aspe-dalen – 64490 Accous kl. 18.30 (hvis du ankommer med tog, bedes du ringe til guiden: 06 87 31 89 97).
Velkomst, præsentation af opholdet.
Nat og måltid i gite.

Lescun- Accous
Morgen: Vi forlader Lescun-kirken ad en balkon-sti og går ned gennem Anitch-skoven til RN 134. Chemin de St Jacques fører os tilbage til gîte’et i Accous, hvor vi holder vores sidste picnic. 3 timers vandring +100 m / – 600 m.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Opholdet slutter omkring kl. 12.00, mulighed for at tage et tog i Bedous omkring kl. 12.30 for at køre til Pau station.

Dag for dag program

Dag 2 – Somport Pass / Ayous Refuge / Somport Pass
Afgang om morgenen med bus til Somport-passet. Derfra kører vi til Astun skisportssted og begynder derefter vores vandring op til Col des Moines via Escalar-søen. Første udsigt til Ossau-floden, ad en balkon-sti passerer vi Berseau-søen og når derefter Ayous-refugiet, som ligger i Pyrenæernes nationalpark og i udkanten af Gentau-søen, hvor vi kan nyde en forfriskende svømmetur i en usædvanlig beliggenhed. Vi vender tilbage til Somport-passet via stien langs søen.
6 timer og 30 minutters vandring. Højdeforskel: + 900 m / – 900 m

Dag 3 – Somport Gîte / Lizara Refuge
I dag følger vi grænsekammen og op til Estaens-søen GR 11 for at nå de høje aragonske dale ved foden af de klippefyldte sierras. Vil vi finde isarder i Los Sarrios-dalen eller i bunden af Olibon-kirken? Vil en lammergeier flyve hen over os og fremkalde murmeldyrenes skrigende skrig? Lizara-flygtningehjemmet har udsigt over Aragüés-dalen i et storslået naturligt amfiteater.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1000 m / – 900 m

Dag 4 – Lizara-refugiet / Gabardito-refugiet. Denne torsdag vil opstigningen af Bisaurin (2670 m) give os mulighed for at nyde en 360 graders udsigt, der omfatter Aragonien samt Aspe-højdalen og dens virkelig enestående kalkstensrelieffer. Vi tilbringer vores sidste nat hos vores spanske naboer i Gabardito refugiet.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1100 m / – 1300 m

Dag 5 – Gabardito refugium / Oza lodge. En fortryllende dag i magien af farverne på væggene på Castillo de Achert bestående af blå, grøn, rød og grå. Vi går op ad Agüerri barranco til Secus-passet og derefter ned gennem dalen ved foden af Castillo til den smukke skov i Selva de Oza.
Nat på Oza-lodgen.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 900 m / – 1000 m

D6 – Oza lodge / Lescun. Vi går op ad Rio Aragon-dalen, indtil vi forlader skoven, og vi når Col de Pau ved de sydlige skråninger, som markerer grænsen (pilgrimspassagen for Sankt Jacques-pilgrimmene). Vi angriber derefter nedturen til Frankrig via Bonaris-hytterne og Labrènère-dalen. Herfra går vi ind på GR 10, som fører os til den typiske landsby Lescun, der ligger i en bjergcirkus.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 800 m / – 1000 m

Påkrævet udstyr

I alle tilfælde kan tingene efterlades på startstedet og afhentes på den sidste dag. Medbring venligst en pose til dette formål.

For miljøvenlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik og en 0,5 l beholder af typen “Tupperware”.

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes :
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, hat og handsker, t-shirt(e), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke, regnkappe, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker som f.eks. bouclette, kondisko eller tennissko til om aftenen, vandflaske eller plastikflaske (2 liter), kniv, plastikskål og -bestik, lille lommelygte, et lagen til soveposen (anbefales kraftigt), en stor plastikpose, en toilettaske, toiletpapir, håndklæde
Tøv ikke med at medbringe dine vandrestave, hvis du har dem.

Vi opfordrer dig til at medbringe et lille sæt til personlig pleje.

Typisk indhold.
– Personlig medicin, hvis du lider af særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.
Ring til guiden dagen før turen for at angive dit behov for udstyr på 06 87 31 89 97.
*Tøv ikke med at medbringe dine egne sko, hvis du har nogle.

Forplejning

Table d’hôte om aftenen, picnic ved frokosttid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Forkæl dig selv med en vandretur i de høje bjerge i Aragonien, det pyrenæiske Colorado