Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Phnom Penh. Nat på flyet.

Dag 2 – Phnom Penh
Ankomst til Phnom Penh. Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Fri tid til frokost. Overnatning på hotellet.

D-14 – Siem Reap
Fri tid til at slentre rundt og købe ind i sidste øjeblik. Fri tid til frokost og derefter transport til lufthavnen. International flyvning.

D-15 – Hjemrejse
Ankomst af flyet.

NB: afhængigt af afrejsedatoerne og det anvendte flyselskab er det muligt at vende tilbage fra Phnom Penh i D14 og ankomme til Paris i D15. I så fald skal du tage fra Siem Reap til Phnom Penh og overnatte i Phnom Penh på D13 (middag gratis på D13).

AFSLUTNING AF PROGRAMMET I TILFÆLDE AF RETURFLYVNING FRA PHNOM PENH:
D13 – Angkor Thom
Afgang ved daggry til et besøg i kongebyen Angkor Thom, herunder det berømte Bayon-tempel, der ligger i midten af denne tre kilometer store, kvadratiske indhegning. Vi rejser til fods og på cykel, hvilket giver os mulighed for at opleve mindre kendte templer, der ligger isoleret i skoven. 15-20 km på cykel, 2 til 3 timers gang.
Transport med minibus til Phnom Penh, afgang omkring kl. 16.00 (ca. 6 timers kørsel). Fri middag, sandsynligvis undervejs. Nat på hotel i Phnom Penh.
D-14 – Fri tid i Phnom Penh til at slentre rundt og gøre de sidste indkøb. Frie måltider, derefter transfer til Phnom Penh lufthavn. International flyvning.
D15 – Ankomst af flyet.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 – Opdagelse af Phnom Penh
Besøg Nationalmuseet, det kongelige palads og sølvpagoden. Herefter afgang til S21-museet om folkedrab. Ved solnedgang, sejltur på Mekong-floden. Fri tid til frokost. Overnatning på hotel i Phnom Penh.

D4 – Retning mod kardemomme-bjergene
Afgang med offentlig bus til Andoung Teuk, en lille by i Cardamom-bjergene (250 km, 6 timer i bus). Derefter sejler vi op ad floden med båd til landsbyen Chi Phat (2h30 sejlads). Præsentation af det lokale økoturismeprojekt og opdagelse af landsbyen og dens omgivelser på cykel. 10 km cykling, højdeforskel: + 40 m. Overnatning på et lokalt vandrerhjem i Chi Phat.

Dag 5 – Mountainbiking i kardemommejunglen
Afgang på cykel på grus- og sandveje gennem bambusskove og kardemommejunglen, som krydses af mange floder. Fugleobservation i området. Stop for en svømmetur i et vandfald. 40 km cykling, højdeforskel: + 200 m. Overnatning på et lokalt vandrerhjem i Chi Phat.

D6 – Chi Phat / Kampot
Kør til den gamle koloniale by Kampot ved havet (200 km, 3.30 kørsel). Spadseretur på Kampot-floden i en fiskerbåd (afhængigt af sæsonen), evt. badning på de små hvide sandstrande ved floden. Kajaktur (1 time) i grønne omgivelser. Overnatning i en bungalow i Kampot langs floden.

D7 – Kysten ved Siam-bugten
Om morgenen transfer til Keb, derefter afgang i en fiskerbåd (2 timers sejlads) til en vild ø med hvide sandstrande. Svømning og afslapning på stranden, hjemkomst til Kampot sidst på dagen. På vejen tilbage, opdagelse af peberplantager og besøg på krabbemarkedet. Overnatning i en bungalow i Kampot langs floden.

D-8 – Kampot / Phnom Penh / Siem Reap
Tilbage i bil til Phnom Penh (150 km, ca. 2.30 min. kørsel) og derefter fly til Siem Reap (45 min. flyvning). Check-in på hotellet i Siem Reap. Frie måltider. Nat på hotellet.

D-9 – Tonle Sap-søen
Udflugt på Tonle Sap-søen, observation af livet i søens landsbyer og fisketeknikker. Hvert år varierer vandstanden i søen fra 2 til 8 m og oversvømmer alt land og alle skove i denne region (fra juli til december). Programmet varierer derfor alt efter årstiden:
– Fra august til december (afhængigt af vandstanden): afgang med båd til Prek Toal-landsbyen, opdagelse af en flydende landsby. Derefter udflugt i kano (3 timer med båd, 1 time i kano).
– Fra januar til juli: afgang i bil til Tonle Sap-søen, bådtur (1 time) og derefter cykeltur (1 til 2 timer). Tilbage til Siem Reap og besøg byen, Wat Bo-pagoden, der er berømt for sine vægmalerier, og Psar Leu-markedet. Overnatning på hotellet i Siem Reap. NB: Bådtur på Tonle Sap-søen er mulig, hvis vandstanden er høj nok.

D10 – Templerne i Angkor Wat
Afgang på cykel til den første dag på opdagelse af de vigtigste templer i Angkor Wat, som vi når via små stier gennem skoven. Det er helt sikkert den smukkeste måde at besøge templerne på. 30 km cykling. Nat på hotellet i Siem Reap.

D-11 – Det hellige bjerg Phnom Kulen og Bantey Srei
Afgang på cykel ad lateritspor, gennem landsbyer, for at nå Bantey Srei, juvel af Khmer-kunst fra det 10. århundrede (25 km, 3 timers cykling). Besøg i dette lille tempel og transport i bil til det hellige bjerg Phnom Kulen. Frokost og badning ved vandfaldet. Om eftermiddagen, transport til toppen af bjerget. Vi genoptager vandringen på små stier gennem skoven, der fører os til landsbyen, hvor vi skal overnatte. En 3 timers vandring med lidt højdeforøgelse. Stop undervejs for at beundre et levn fra tiden før Angkorianerne. Sidst på dagen besøger vi landsbyen. Nat i indbyggernes hus.

D-12 – Srah Dumrei og Beng Melea
Vandring gennem landskabet, gennem cashewnøddeplantager. Kort pause for at beundre det præ-angkoriske sted med den “liggende bøffel”. Vi fortsætter gennem det høje græs til stedet Srah Dumrei, en enorm sandstensmonolit på 6 m høj, opført i det 10. århundrede, tabt i den tætte jungle, der forestiller elefanter og løver. Opdagelse af en grotte, der huser en Buddha (4 timers vandring). Om eftermiddagen, transport til det forsvundne tempel Beng Melea. Besøg templet, der stadig er omgivet af en frodig jungle. Overnatning i et traditionelt Khmer-hus.

D-13 – Den kongelige by Angkor Thom
Vi fortsætter med et besøg i kongebyen Angkor Thom, herunder det berømte Bayon-tempel, et tempel, der ligger i midten af denne tre kilometer lange indhegning. Vi rejser til fods og på cykel, hvilket giver os mulighed for at opdage mindre kendte templer isoleret i skoven. 15-20 km på cykel, 2 til 3 timer til fods. Aftensmad på fritid, overnatning på hotellet i Siem Reap.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
– 1 stor rejsetaske, som skal blive på hotellet i Siem Reap fra D11 til D13.
– 1 lille rygsæk (20 til 30 liter) til at bære dagens ejendele.
Derudover skal du bruge en lille taske (20 til 30 liter) til at bære de ting, du har brug for fra D11 til D13 (skiftetøj, toilet, lagenpose). Denne taske vil blive transporteret af assistancekøretøjet (til flyet skal den lægges i lastrummet i rejsetasken).

Anbefalet personligt udstyr (meget let og løstsiddende tøj for at beskytte dig mod solen):
Lette bomuldsbukser
T-shirts
Vindjakke
Beskyttelse mod regn
Shorts, badetøj
Hætte med visir til beskyttelse mod solen
Solbriller
Uld- eller fleecetrøje
Vandflaske
Toiletartikler
Håndklæde
Lille personligt apotek
Lommelygte (pandelampe)
Lette vandresko
Flip-flops eller sandaler

At sove hos lokale folk i deres hjem:
Fra november til midten af januar skal du medbringe en let dyne (temperaturen kan falde til 14 °C om natten).
Resten af året skal du medbringe en “kødpose” (lagenpose).

Til cykelture:
Cykelshorts anbefales kraftigt
1 par cykelhandsker
1 par solide tennissko
Gel-sadel, valgfri, men stærkt anbefalet

– 1 mountainbike (forskellige størrelser)
– 1 beskyttelseshjelm.

Mulighed for at køre på en elektrisk mountainbike i Siem Reap-området, afhængigt af tilgængelighed, uden ekstra gebyr. Anmodning skal fremsættes til det indgående bureau pr. e-mail mindst 10 dage før afrejse, e-mailadresse angivet i afsnittet “din kontakt”.

Forplejning

Lokale restauranter i byen, måltider i landsbyerne, picnic ved frokosttid. Nogle af måltiderne er ikke inkluderet (tillæg 5 til 10 euro pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indenrigsflyvning(er)
Indkvartering
Måltider undtagen dem, der er nævnt i afsnittet “ikke inkluderet”
Lån af en mountainbike
Assistancekøretøj
Tilsyn
Generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Opdagelse af Cambodja på cykel