Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Siem Reap. Overnatning på flyet.

D2 – Siem Reap
Ankomst til Siem Reap. Velkomst i lufthavnen og transfer til byen. Fri tid til frokost. Overnatning på hotellet.

D11 – Siem Reap
Fri tid til at slentre rundt og gøre nogle sidste indkøb. Måltider til fri disposition, derefter transfer til lufthavnen. International flyvning.

Dag 12 – Hjemrejse
Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af afrejsedatoerne og det anvendte flyselskab kan det være muligt at returnere fra Siem Reap på D11 og ankomme til Paris på D12. I så fald er der transfer fra Siem Reap til Phnom Penh og overnatning i Phnom Penh på D13 (middag på egen hånd D13).

Dette program er kun vejledende. Det kan være genstand for ændringer eller justeringer afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 – Siem Reap – Angkor Thom på cykel
Tidlig afgang med bus til portene til Angkor Thom (15 minutters kørsel). Oplev murene i denne veritable fæstning bygget af Khmer-rigets sidste hersker, hvis indhegning stadig er begravet i skoven. Vi rejser til fods og på cykel, så vi kan opdage mindre kendte templer, der ligger isoleret i skoven. Besøg i Bayon, templet med de fire ansigter, som ligger i centrum af den gamle by Angkor Thom, den “store kongelige by”. Vi fortsætter til Baphoun, det kongelige palads og elefanternes terrasse. Derefter videre til det sidste isolerede tempel, Wat Tep Phnom. Efter frokost er der afgang til templet Preah Khan, Ta Nei og derefter Ta Phrom gennem skoven. Et storslået tempel, hvor naturen genvinder sin plads. Filmen “Tomb Raider” blev optaget her. Retur til Siem Reap i bil. Middag og overnatning på hotellet. 10 til 20 km cykeltur (1/2 dag). Middag og overnatning på hotellet.

D4 – Roluos-templerne, vandring og cykling mellem templer og landsbyer.
Afgang til fods gennem det cambodjanske landskab til Roluos-templerne. Vi når frem til det lille tempel Chao Srei Vibol, som ligger på den gamle kongevej og er forsvundet i landskabet. Vi besøger stedet og vandrer derefter mod Roluos, et af de første templer i den angkorianske civilisation. Vi fortsætter til fods til Bakong. Derefter går vi 1 km gennem de pragtfulde omgivelser ved Preah Ko (et tempel dedikeret til Shiva). Når vi har set templet, kører vi til det traditionelle hus, hvor vi overnatter.
3 timers gåtur – 6 km cykeltur. Overnatning i et traditionelt hus.

D5 – Siem Reap – Besøg i Angkor Wat og møde med en maler.
Kørsel til det isolerede tempel Banteay Samré, besøg i templet og spadseretur langs det østlige Baray-dige for at opdage landsbyer og det imponerende buddhistiske kloster Benteay Kdei, som stammer fra slutningen af det 12. århundrede. Ankomst til det kongelige bassin i Srah Srang, efterfulgt af frokost hos en lokal. Under besøgene er der en kort malerlektion med en cambodjansk kunstner. Opdagelse af det storslåede Angkor Wat-tempel midt på dagen. Dette tempel repræsenterer Cambodjas hjerte og sjæl. Retur til Siem Reap og overnatning på hotellet. Middag til fri afbenyttelse.
NB: Der kan arrangeres en valgfri tur i varmluftballon, hvis vejret tillader det, afhængigt af tilgængelighed, og med et tillæg, der skal betales på stedet (25 USD pr. person) for at beundre Angkor Wat og Western Baray, en gåtur på 1 time (du beslutter på stedet, om du vil deltage).

D6 – Siem Reap – Opdagelse af Tonlé Sap-søen og fiskerlandsbyer med båd.
Afgang i bil til Tonlé Sap-søen. Vi går ombord på en båd for at opleve livet på søen og i de flydende landsbyer. Hvert år varierer vandstanden i søen fra 2 til 8 m og oversvømmer al jord og skove i regionen (fra juli til december). Vi rejser op ad Sangker-floden, som løber langs med Prek Toal-fuglereservatet. Vi besøger landsbyer ved søen og ser på fisketeknikker, fiskedamme og krokodillefarme. 1 times gåtur. 1 times kørsel. 2 timer i båd. Overnatning hos lokalbefolkningen.
NB: Denne dags program kan ændres afhængigt af vandforholdene.

D7 – Opdagelse af landet på mountainbike: landskaber, kunsthåndværk, møde med en cambodjansk familie.
Retur med båd til Siem Reap og afgang på mountainbike, en fremragende måde at opdage det cambodjanske landskab på. Oplev lokalt kunsthåndværk, stenskulptører og det nationale silkecenter i Pouk. Mød en landmandsfamilie, og lær om de forskellige stadier af risdyrkning. Fortsæt til Western Baray, et stort vandreservoir, der bruges til at vande tempelbyen. Picnic på stranden og svømning. Vend tilbage til Siem Reap om eftermiddagen, besøg det gamle marked og Wat Bo-pagoden, der er kendt for sine vægmalerier. Middag på egen hånd i byen. Overnatning på hotellet.
2 timer med båd og 2-3 timer på cykel (15 km). Overnatning på hotellet.

D-8 – Fra Siem Reap til Bantey Chhmar.
Vi forlader Siem Reap og kører til Banteay Chhmar. Dette tempel ligger på den gamle kongevej i nærheden af det gamle Siam og er et af de vigtigste steder fra Jayavaram VII’s periode, bygmesterkongen. Dette for længst forsvundne tempel er sjældent besøgt. Her vil du opdage mange unikke basrelieffer, herunder den berømte Avalokiteshvara og hans 32 arme. Det blev delvist ødelagt under De Røde Khmerer, men er stadig et storslået sted at gå på opdagelse. På trods af afstanden til Angkor, hovedstaden, var dette tempel af stor strategisk betydning, da det lå på grænsen til det fjendtlige kongerige Siam. Hvis vejret tillader det, tager vi en kort afstikker til Baray og får mulighed for at besøge satellittemplerne til hovedtemplet. Efter besøget kører vi til vores indkvartering.
3-4 timers kørsel. Overnatning hos en lokal.

D9 – Bantey Chhmar-provinsen og Dângrêk-bjergene
Tidlig afgang gennem Banteay Chhmar-provinsen mod Anlong Veng ved foden af Dângrêk-bjergene, den bjergkæde, der adskiller Cambodja fra Thailand i nord. Når vi ankommer til landsbyen Anlong Veng, besøger vi Ta Moks tidligere hjem, med tilnavnet Slagteren, som var en af de mest blodtørstige ledere af De Røde Khmerer og en af de sidste ledere af bevægelsen, som Pol Pot ledte med jernhånd. Besøg i landsbyen Anlong Veng, som var en velstående og udviklet by i Khmer Rouge-tiden. På grund af det omgivende terræn var denne landsby en maquis og en af De Røde Khmerers sidste højborge. Herfra sætter vi kursen mod vores lejrplads, en klippe på kanten af grænsen til Thailand. På vejen passerer vi Pol Pots grav. Endelig når vi toppen af klippen, hvorfra udsigten over den cambodjanske slette er betagende, når himlen er klar. For dem, der ønsker det, kan vi gå en kort tur for at se et vandfald. Vi vender tilbage til lejren og ser solnedgangen fra kanten af klippen. Afhængigt af vejret kan vi overnatte hos lokalbefolkningen eller i et iglotelt.
Mulighed: Vandretur op ad Dangrek-kæden, 4-5 timers vandring, stigning: omkring 300 m
3 timers kørsel – valgfri vandretur: 4-5 timers gåtur – stigning: ca. 300m

D10 – Anlong Veng – Banteay Srei – Siem Reap.
Denne morgen kører vi tilbage til Siem Reap. På vejen gør vi vores første stop ved River of a Thousand Lingas for til fods at udforske flodlejet, der blev hugget ud af skovene ved det hellige Phnom Kulen-bjerg i det 11. århundrede. Mulighed for en svømmetur i et vandfald afhængigt af årstiden (vandstand). (1t15 tur frem og tilbage +/-110m opstigning). Derefter kører vi tilbage for at besøge templet Banteay Srei, som anses for at være juvelen i den angkorianske kunst. Dette hinduistiske tempel er dedikeret til Shiva og har skulpturer af usædvanlig finesse. Vi kører tilbage til Siem Reap, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Fri tid til at vandre rundt i byen og besøge markederne. 4 timers kørsel, ca. 1 times gang hver vej – stigning: +/-110 m. Overnatning på hotel.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage:
– 1 stor rejsetaske.
– 1 lille rygsæk (20 til 30 liter) til dagens fornødenheder.

Anbefalet personligt udstyr (meget let, løstsiddende tøj, der beskytter dig mod solen):
Lette bomuldsbukser
T-shirts
Vindjakke
Beskyttelse mod regn
Shorts, badebukser
Visirhætte til beskyttelse mod solen
Solbriller
Uld- eller fleecetrøje
Vandflaske
Toiletsager
Håndklæde
Lille personlig førstehjælpskasse
Lommelygte (pandelampe)
Lette vandresko
Flip-flops eller sandaler

At sove hos de lokale:
Fra november til midten af januar skal du medbringe en let dyne (temperaturen kan falde til 14°C om natten).
Resten af året skal du medbringe en lagenpose.

Til cykling:
Cykelshorts anbefales på det kraftigste
1 par cykelhandsker
1 par solide tennissko
Gelsadel, valgfri, men stærkt anbefalet

– 1 mountainbike (valgfri størrelse)
– 1 beskyttende hjelm.

Mulighed for at køre på en elektrisk mountainbike i Siem Reap-regionen, afhængigt af tilgængelighed og uden ekstra beregning. Anmodning skal sendes til det indkommende bureau via e-mail mindst 10 dage før din afrejse, e-mail-adresse angivet i afsnittet “din kontakt”.

Forplejning

Lokale restauranter i byen, måltider med lokale folk i landsbyerne, picnic ved frokosttid. Nogle måltider er ikke inkluderet (beregn 5 til 10 euro pr. måltid).

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Måltider undtagen dem, der er nævnt i afsnittet “Ikke inkluderet”.
Lån af en mountainbike
Hjælpekøretøj
Overvågning
Generelt alle de tjenester, der er angivet i programmet.
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale returflyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

På opdagelse i det autentiske Cambodja