Ankomst og afrejse

D1 – Flyvning til øen Hawaii, også kendt som Big Island (mellemlanding i USA). Velkommen i lufthavnen i Kona, check-in for 2 nætter på hotellet i hjertet af badebyen Kailua. Middag på egen hånd. Overnatning på hotellet.

D-13 – Transfer til lufthavnen og international flyvning.

D14 – Under flyvningen (mellemlandinger i USA)

D15 – Ankomst af flyet.

Aktiviteter uden for UCPA-programmet:
Der er masser af muligheder for at deltage i ekstra aktiviteter for et par dusin dollars mere. Det skal dog bemærkes, at UCPA ikke kan påtage sig noget ansvar for ulykker, der måtte opstå under disse ekstra programaktiviteter.

Dette program er kun vejledende. Det kan blive ændret eller justeret afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I sådanne tilfælde er det kun UCPA’s supervisorer, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.u

Dag for dag program

HAWAII (STORE Ø)
Den største af øerne i øgruppen er på størrelse med to franske departementer (10.500 km²) og har også den højeste top i øgruppen, Mauna Kea (4.205 m).

Dag 2 – Vandretur og snorkling i Kaloko-Honokohau National Historic Park
Afgang med minibus til en bugt nær Kailua. En kystvandring i dette område, der engang var beboet af øens første indbyggere, som havde anlagt damme til fiskeopdræt her. Ca. 3 timers vandring langs Stillehavskysten, hvor vi svømmer i en pool, der er beskyttet af et gammelt dige. Middag på egen hånd. Overnatning på hotellet.

D3 – Puhuonua National Park / Tilflugtsstedets by
Kør gennem gamle plantagelandsbyer til Puhuonua National Park (35 km), tæt på den bugt, hvor kaptajn Cook landede for 240 år siden. Besøg dette uspolerede sted, hvor de lokale rangers elsker at fortælle om de første bosætteres historie, kultur og spiritualitet. Mulighed for at fortsætte til fods til Ho’okena Bay, hvor vores køretøj venter, inden vi fortsætter til den sydlige del af øen (120 km). Indkvartering i 3 nætter på et komfortabelt vandrehjem i landsbyen Volcano (1.200 m over havets overflade).

D4 – Volcanoes Park
Oplev nationalparken, som omfatter to aktive vulkaner. Tag på vandretur i Iki og Kilaueas kratere (1247 m). De vulkanske rør i Thurston, som er dannet af lava, de mange fumaroler og de endemiske kæmpebregner gør Volcanoes National Park til et unikt sted i verden. Dette område på den sydøstlige del af Big Island blev alvorligt forstyrret af de store lavastrømme i maj 2018, og i begyndelsen af 2019 er nogle stier stadig forbudt område. Vandretur alt efter tilgængelighed, 3 til 4 timers vandring, ca. 300 m stigning afhængigt af stien. Derefter fortsætter vi langs kysten til det sted, hvor lavaen møder havet, nær Pahoa (60 km). Besøg på Kalapanas landlige marked (onsdage), middag på markedet. Overnatning på Volcano hostel.

D5 – Sydlige strande
Kør til øens sydspids (75 km) for at opdage de sydligste strande på Hawaii. Først Green Sand Beach, en af de få grønne sandstrande i verden, som får sin farve fra olivinkrystaller. 2-3 timers gåtur langs kysten. På tilbagevejen et stop for en svømmetur ved Black Sand Beach, Punalu’u’s sorte sandstrand, hvor havskildpadder nogle gange kommer for at hvile. Overnatning på Volcano hostel.

D6 – Hilo og Richarson Beach
Morgentur langs Pu’u Loa petroglyph trail, et arkæologisk sted og et helligt sted for hawaiianerne. Ca. 1 times gåtur, derefter kørsel til Hilo, den tidligere hovedstad i øgruppen, på øens østkyst (70 km). Check-in på Richardson Beach i et hus tæt på havet for 3 nætter.

D7 – Akaka-vandfaldene
Om morgenen kan du slentre gennem Hilo-markedet, hvor du kan se og smage eksotiske fødevarer og frugter. Kør langs kysten til den nordlige del af Hilo (30 km, 1 times kørsel). Gå gennem den frodige jungle til Akaka Falls. 1 times gåtur, mulighed for at svømme. Tilbage til Hilo, middag til fri afbenyttelse. Overnatning i huset.

Dag 8 – Waipio-dalen
Afgang med minibus langs Hamakua-kysten, den våde nordøstkyst, til den yderste nordlige del af øen (80 km, 2 timers kørsel). Vandretur i Waipio Valley, i hjertet af Kohala-bjergene. 2-3 timers gåtur. Retur til Hilo. Overnatning i huset.

Dag 9 – I hjertet af Big Island
50 km kørsel ad Saddle Road til Humuula Pass (2060). Vandretur gennem lavamarkerne, 1-2 timers vandring, 100 m stigning. Kør derefter ned til Kailua (90 km) og flyv til Kahului på øen Maui. Transfer til Kamaole (90 km). Indkvartering i en lejlighed i 4 nætter.

MAUI
Den næststørste ø i øgruppen (1.900 km²) rejser sig til 3055 m på toppen af den store Haleakala-vulkan, som optager hele den østlige del af øen.

D10 – En afslappet dag med vandring og svømning i det omkringliggende område. Overnatning i en lejlighed.

Dag 11 – Hana
Udflugt til Hana i den østlige ende af øen Maui. Undervejs vandrer vi rundt om Waianapanapa-stranden (1-2 timers gåtur) og derefter til den røde sandstrand Kaihalulu. Svømning og retur til Kamaole. Ca. 250 km vej i løbet af dagen. Overnatning i en lejlighed.

Dag 12 – Lahaina
Opdagelse af den vestlige del af øen. Kørsel til Lahaina (50 km), vandreture langs kysten på Kapalua Coastal Trail. Retur til Kamaole. Middag på egen hånd. Overnatning i en lejlighed.

Påkrævet udstyr

Lad være med at overbelaste dig selv, der er ikke meget plads til bagage i minibussen, og det er muligt at vaske tøj regelmæssigt.

Medbring 2 stykker bagage
1 lille rejsetaske
1 lille rygsæk (20/30 l) til dagens fornødenheder og fotoudstyr

Anbefalet personligt udstyr
Let tøj til dagen
1 afslappet outfit til byerne
1 pullover af uld eller fleece
1 windbreaker, badetøj
Hue
Shorts
Solbriller
Toiletsager, lille personlig førstehjælpskasse
Elektrisk lommelygte
1 vandflaske

Til at gå i
Lavt fodtøj med skårede såler (trail-type) kan være tilstrækkeligt, men hvis dine ankler er lidt skrøbelige, er høje vandresko (trekking-type) at foretrække.
Lette sko til om aftenen (flip-flops)
Sko til at gå i vand (f.eks. plastiksandaler), da stenene kan være skarpe.

Til at opdage havbunden / snorkle: udstyr udleveret på Big Island

Snorkeludstyr udleveres kun på Big Island (Hawaii): finner, maske og snorkel.

Forplejning

Generelt en solid morgenmad, en let picnic ved frokosttid (blandede salater) og et varmt måltid om aftenen tilberedt af rejselederen og deltagerne. Bemærk venligst, at nogle måltider ikke er inkluderet. Regn med 8 til 20 USD pr. måltid. Fransktalende rejseleder, minibuschauffør. Han er der for at sikre, at din rejse forløber problemfrit og sikkert.

Inkluderet med rejsen

Fly og lokal transport
Overnatning
Måltider (undtagen dem, der er nævnt under “ikke inkluderet”)
Undervandsobservationsudstyr (finner, maske og snorkel)
Overvågning
Indgangsgebyrer til nationalparker
Alle tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale returflyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Oplev øerne Big Island (Hawaii) og Maui