Ankomst og afrejse

Dag 1 – Velkomst fra kl. 17.00 i UCPA’s sportsby i Saint-Pierre.

Hvis du har taget UCPA-flyet: ankomst om eftermiddagen i Aimé Césaire lufthavn, transport med bus til sportsbyen. Velkomst, installation og middag.

Dag 8 – Fri formiddag. Opholdets afslutning. Transfer til lufthavnen omkring kl. 14.00 og returfly til Paris med overnatning i flyet.

D9 – Ankomst til Paris om morgenen

Dag for dag program

Dag 2 – Dagsvandring rundt om Anses du Nord.
D+ 300 m – 4 timers vandring – 6 km – svømning fra vilde strande – 30 minutters transport.
Formiddagen er afsat til hjemturen til Cascade de la Rivière Couleuvre, en af de højeste på Ile aux Fleurs. På vejen gennem regnskoven vil vi sandsynligvis støde på “Matoutou Falaise” træ mygale, som er endemisk for Martinique og beskyttet. Dagen fortsætter derefter langs kysten fra strand til strand med frokost og badning ved Anse à voile, forbi Anse Lévrier og slutter ved Anse Couleuvre.

Dag 3 – Dagsvandring på Caravelle-halvøen, der var et mekka for sørøvere.
4 timers vandring, 8 km, svømning og picnic i Baie du Trésor. Transfer til Caravelle 1h30.
Ændring af landskab! Efter en opvarmning på en grusvej, går vi i gang med at klatre op til halvøens fyrtårn. Deroppe venter os en betagende udsigt. 360° landskaber mellem Mount Pelee, Dominica, Atlanterhavet, Martinique-kysten og selvfølgelig Caravelle-halvøen. Vi kan se den fantastiske Baie du Trésor, hvor vi skal holde vores picnic. Derefter tager vi stien for at gå gennem en sand mosaik af landskaber, klipper revet af bølgerne, månestier på andesit, tør skov og til sidst mangrove… Ved picnictid er en svømmetur i det klare vand i denne godt beskyttede bugt et must. Efter frokost er der stadig en times vandring tilbage for at afslutte vores rejse gennem mangroverne og opleve dette overraskende økosystem. Vores anstrengelser vil blive belønnet med et stop ved Saint James-destilleriet, hvor vi vil smage forskellige rom- og likørtyper.

D4 – Jesuit Trail.
D+ 600m – 4h30 vandring – Svømning i Lorrain-floden – 30mn transport til Sainte-Cécile.
En vandretur gennem den tropiske skov med en gangbro og en flod i hjertet af det nordlige Martinique.
Om morgenen 3 timers vandring i en mystisk og vild atmosfære i hjertet af junglen på sløjfen fra Sainte Cécile til Lorrain-floden. Frokost og svømning i det krystalklare vand. 1 times vandring om eftermiddagen på Trace des Jésuites omgivet af endemiske og typiske plantearter: træfarne, flodtræer, hvidt gummitræer.

Dag 5 – Havkajaksejlads i lagunerne mellem Îlets du Robert.
Ingen vandreture. Transport til Pointe du Robert 1.30.
Dagens kajaksejlads er tilgængelig for alle, og den gode nyhed er, at vi er til fods på 80 % af turen! Fra kajakklubben er der kun et par padlehug for at sikre, at du har styr på dit grej, og så er du på vej ud for at opleve Chancel Islet og Iguana Islet. Mødet med disse fantastiske dyr finder sted under besøget i ruinerne af en gammel teglfabrik.
Picnic på en af lagunens strande med svømning, snorkling og siesta i et paradisisk miljø.

D6 – Bestigning af Pelée-bjerget (1397 m), det højeste punkt på Martinique.
D+ 700 m – 6 timers vandring – vind og tåge, fantastisk panorama på en klar dag – 30 minutters transport til Aileron-parkeringen
En rigtig klatretur som afslutning på din vandreuge.
En 3 timers etape om morgenen og en picnic ved det 3. refugium eller på toppen af Chinois afhængigt af vejrforholdene. Klimaet er ofte barskt, men hvis himlen klarer op, er det en fortryllende kontrast af blå himmel og hav med den grønne højskov. Hvis vi tilfældigvis er på toppen, når skyerne forsvinder, vil hele Martinique være synlig for os.
Nedturen tager mellem 2 timer 15 og 2 timer 45, afhængigt af den valgte rute.

D7 – Fri dag: Afslapning eller opdagelse efter eget ønske.
Mulighed for at leje en bil for at nyde øens vigtigste aktiviteter efter eget ønske: Svømning omkring Îlets François, opdagelse af de sydlige strande, vandreture på Pelée-bjerget, besøg i Balata-haverne.
Holdet i sportsbyen Saint-Pierre vil introducere dig til de vigtigste aktiviteter på Martinique, som du endnu ikke ville have gjort.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

For din komfort
En lille førstehjælpskasse til mindre skader, personlig medicin og myggespray eller -salve.

Pas på solen! Medbring en vandflaske, en regnjakke som en Kway og mindst en langærmet T-shirt, en hat eller kasket, solbriller (med lukning), beskyttende creme til ansigt og læber og glem ikke din badedragt.

Du må ikke glemme noget, for du finder måske ikke det, du har brug for på stedet.

Sko og rygsæk stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Fuld pension
Vestindisk tradition, fra brødfrugt til colombo og hvidt kød.
Alt er hjemmelavet med lokale produkter og helst i kort kredsløb.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
4 dages vandreture
1 dag havkajakroning
Transfers
Tilsyn af en kvalificeret guide
Underholdning om aftenen

Teknisk niveau

Oplev Martinique med dens smukkeste vandreture