Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8:30. Morgenmad (8:30 – 10:00) overnatning (om morgenen har du adgang til et sikkert sted til at efterlade din bagage), udstyr og dit ski-pas gøres tilgængeligt fra den første dag i kurset.

For den første dag kan du øve efter eget behov og uafhængigt, vores teams giver dig alle de oplysninger, du har brug for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejr information, sneforhold, piste information.

Sportlandsbyens råd: Vi foreslår at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag, og at begynde at stå på ski.

Om aftenen, under ‘Welcome Time’ og over en velkomstdrink, giver UCPA personalet dig alle oplysningerne om UCPA organisationen, livet i sportslandsbyen, de ledede sessioner, der begynder næste dag – herunder sammensætning af grupper, mødetider, højdepunkter i ugen.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” -optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangskoden. Du finder så en kuvert i dit navn og indikationer for at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20:30.

Efter en sidste formiddag uden overvågning, aflevering af udstyr lørdag inden kl. 12. Befrielse af dit værelse senest kl. 13. Afrejse fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

8 sessioner for 23 timers vejledning fra tirsdag til fredag.
Typisk dag – Kontinuerlig dag med instruktøren inkl. kold frokost på pisterne, glem ikke din rygsæk til picnic’en.

Sessioner med skiftende teknisk vejledning, individuel rådgivning, opdagelse af de smukkeste pister på stationen……. alt sammen med maksimal deling og fornøjelse.

Teknisk niveau – Begynder

Du har allerede gennemført 1 til 3 ugers skiløb. Du kører ned ad grønne og nogle blå pister med tillid. Du kontrollerer din hastighed og din bane. Du begynder at lave parallelle ski-sving.
I løbet af ugen vil din instruktør give dig alle de råd, du skal bruge for at føle dig tryg på alle de blå pister og nogle røde pister. Du vil derfor arbejde på din engagement i pisterne, blive komfortabel på glat sne og teste dig selv på mere bølgende sne og pister for at integrere i en fremtidig skigruppe ”Mestrer”.

Teknisk niveau – Mestrer

Du har opnået et “Mestrer” niveau, fordi du kan kontrollere din hastighed og din bane på blå pister og på de røde, når de er godt forberedte. Når pisterne er bølgende, med hård sne eller puddersne, er du mindre komfortabel…og det er, hvad du skal videreudvikle som teknikker i denne uge med dit instruktør.
Denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge dig med lethed på røde pister (glide, isede, bølgede) men også nogle sorte pister der er godt forberedte pisterne. Denne lethed på denne type pister vil gøre at du kan være i “Bekræftede” grupper for dine fremtidige skiing uge.

Teknisk niveau – Bekræftet

Du har opnået et “bekræftet” niveau, fordi du bevæger dig med lethed på alle pister, mens du styrer dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere ujævne (knolde, is, puddersne…).
Målet for din uge er at blive komfortabel med alle sne og alle pister (selvom du skal fortsætte med at ski for at gøre denne komfort flydende), herunder at prøve puddersne til at skifte til et “ekspert” niveau på din næste skiferie og måske endda prøve off-piste.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er ekspert, fordi uanset terræn og sne, kan du let og sikkert lave alle typer sving (pudsning og store kurver). Din erfaring tillader dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til enhver situation, du kan støde på off-piste: stejle hældninger (op til 35°), knolde, sne af forskellige kvaliteter (dyb, traffikeret, skallerne, frosne, …).
I løbet af ugen, have det sjovt med din instruktør, der vil finjustere din teknik yderligere, og afhængig af gruppens ønsker og vejret og terrænforholdene, vil han / hun introducere dig til nogle pæne off-piste treks og de bedste runs og spots i hele skiområdet.

Dette program er vejledende.
Det kan blive ændret eller tilpasset, afhængig af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedsforpligtelser eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-vejledningsledere berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, afhængigt af deltagernes form.

Påkrævet udstyr

1 skijakke og 1 par skibukser
1 eller 2 trøjer eller fleecejakker
1 par varme strømpebukser
1 god par skihandsker eller vanter
1 skihue
1 par solbriller med UV-filter
1 skimaske
1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbepomade

Tænk på at beskytte dig selv mod både den store kulde og varmen.

En hjelm anbefales (ikke leveret af UCPA).

Husk at medbringe en rygsæk til din picnic, en drikkeflaske (eller vandflaske, eller termokande).

Til off-piste kurser, husk at medbringe en 20 til 30 liter taske til at bære skovl, sonde, ski eller snowboard.

Medbring dit eget håndklæde (lagner leveret af UCPA).

Forvent at medbringe en hængelås til at lukke dit skab og en anden til at sikre dit udstyr.

Ski, støvler og stave.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra tirsdag til fredag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et enkelt varmt måltid efter tilmelding dagen før).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Skiliftene fra mandag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion i Grands Montets og Les Houches, som kun er tilgængelige med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Mont Blanc-massivet, skiløbets glæde uanset dit niveau i 6 dage