Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8.30. Morgenmad, indkvartering (om morgenen har du et lokale til rådighed til at opbevare din baggage), udlevering af udstyr og dit ski-pass, der er gyldigt fra den første dag på kurset.

Råd fra den sportslige landsby: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle informationerne om de vejledte sessioner, som begynder allerede næste dag: Gruppeinddeling, mødetidspunkter, højdepunkterne i ugen.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før”-muligheden, modtager vi dig mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte den sportslige landsby (via mail eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du finder så en kuvert med dit navn på og instruktioner for at finde dit værelse. Aftensmad serveres indtil kl. 20.30.

Restitution af værelser kl. 9, brusebad og bagageopbevaring vil være til rådighed.
Efter en sidste dag med glidende aktiviteter, skal udstyr returneres senest kl. 17:30 og opholdet slutter kl. 18.

Dag for dag program

Typisk dag – Drift i fulde dage for at få mest muligt ud af de forskellige områder, husk at medbringe en rygsæk (20L) til picnic.

Ingen session om onsdagen for at slappe af med venner, gå op til den prestigefyldte Aiguille du Midi (3842 m) eller slentre rundt i gaderne i Chamonix by.

Sessioner med en kombination af teknisk rådgivning, individualiserede råd, opdagelse af de smukkeste pister på stationen…….alt sammen med meget deling og glæde.

Teknisk niveau – Begynder

Du har allerede haft 1 til 3 ugers skiløb. Du tager grønne og nogle blå pister med selvtillid. Du styrer din fart og dine baner. Du begynder at lave parallelle ski sving.
Denne uge vil din instruktør rådgive dig, så du føler dig tryg på alle de blå pister og nogle af de røde. Du arbejder derfor med dit engagement på pisterne, du vil blive komfortabel på glat sne, og du vil prøve dig frem på mere kuperede pister og sne for at deltage i fremtidige skiløbergrupper “Mestrer”

Teknisk niveau – Mestrer

Du har opnået et “Mestrer” niveau, fordi du kan styre din fart og dine baner på blå pister og på de røde, når de er godt forberedt. Når pisten er kuperet, på hård sne eller pulver sne, er du mindre komfortabel.. og det er det, du vil arbejde med denne uge med din instruktør.
Denne uge vil din instruktør styrke din evne til at skræve med lethed på alle de røde pister (glatte, isede, kuperede) og også nogle sort forberedte i skiområdet. Denne lethed på denne type piste vil hjælpe jer til at være i “Bekræftet” grupper for jeres fremtidige ski uger.

Tekniske niveau – Avanceret

Du har opnået et “Avanceret” niveau, fordi du bevæger dig med lethed på alle pisterne i skiområdet ved at styre dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere udfordrende (buler, is, pulver…).
Målet for din uge vil være at være komfortabel på alle typer sne og pister (selvom du stadig skal fortsætte med at glide for at gøre denne komfort flydende), og måske prøve kræfter med “off-piste” for at skifte over til et “Ekspert” niveau i en fremtidig uge og måske på en off-piste tur.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er ekspert, for uanset terræn og sne, kan du let og sikkert lave alle typer sving (korte og lange sving). Din erfaring gør, at du kan læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan støde på off-piste: stejle skråninger (op til 35°), buler, sne af forskellig kvalitet (dyb, bearbejdet, skorpet, frosset, …).
Denne uge skal du have det sjovt med din instruktør, som vil forfine din teknik endnu mere, og afhængigt af gruppens ønsker og de klimatiske og terrænmæssige forhold, vil du få at opdage nogle flotte off-piste områder og de smukkeste pistes på hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

Til skiløb: 1 ski jakke og 1 par ski bukser, 1 eller 2 trøjer eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par ski handsker eller vandrerhansker, 1 ski hue eller en hjelm, 1 par solbriller der filtrerer UV-stråler, 1 ski maske, 1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbepomade.

Forbereder en hængelås til at låse dit skab, en vandflaske og en lille rygsæk til at transportere dit kolde måltid.

Medbring dit eget håndklæde (lagner leveres af UCPA).

Ski, støvler og stave.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning.
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget
Skiudstyr
6 sessioner, 18 timer med instruktør

Teknisk niveau

For at stå på ski hele dagen, er der kun én adresse: Chamonix-dalen!