Ankomst og afrejse

Mandag, åbning af sportslandsbyen kl. 10.30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter vil du installere dig i sovesalene. Derefter vil vi mødes kl. 12 for en kort velkomsthilsen, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Kl. 14 mødes du med din instruktør for at få klatreudstyr og starte aktiviteter.
Du vil klatre op ad en klippeside. Denne første halve dag vil give dig mulighed for at vurdere eller konsolidere dit kendskabsniveau. Du vil klatre i spidsen og revisere eller lære rebmanøvrer for at oprette en belay station (releas) sikkert.
Du vil også se på rappelling for at være klar til at angribe de store ruter fra næste dag.
Vi vender tilbage sent om eftermiddagen for at mødes omkring en venlig aperitif lige før middagen for at tillade dig at lære hinanden at kende.

Ingen shuttle organiseret direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA mandag mellem kl. 10.30 og 11.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de andre, skal I mødes direkte i sportslandsbyen mellem kl. 10.30 og 11.30.

Fredag – Efter at have ordnet eventuelle køb (bar, butik) og fjernet dine ting fra sovesalene, vil du klatre op på Bec de Sormiou, en klippe der er 120 meter høj og hvorfra du får en betagende og privilegeret udsigt over Calanque. For at nå toppen og tilbringe en uforglemmelig tid med at nyde den panoramiske udsigt, skal du klatre 5 eller 6 længder i forskellige sværhedsgrader. Turen tilbage vil ske til fods fra toppen, med en ankomst forventet på sportslandsbyen omkring kl. 16.

Derefter vil der være tid til at returnere det lånte sportsudstyr og dele en sidste debrief med gruppen, før det er tid til at tage afsted. For dem, der skal til Marseille Saint-Charles togstation, vil en UCPA-bil tage jer til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16:30 og 17:00. Du kan planlægge en returrejse med tog fra kl. 18:30. For de andre kan I nyde sportslandsbyen indtil kl. 18:00, som er lukketid.

Programmets forløb er givet som en indikation. Det kan blive ændret eller tilpasset baseret på tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller det aktuelle vejr. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-vejledernes ansvar at træffe de nødvendige beslutninger. Programmet kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Vær opmærksom på, at deltagelse i aktiviteten ikke er obligatorisk; hvis du ønsker det, kan du nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hele ugen, vil du klatre i løbet af dagen med en picnicpause på praksisstedet.
Målet vil være at forbedre din mestring af vanskeligheder, tomrum, rebmanipulationer og at samle så mange længder som muligt.

Tirsdag – Fuldførelse af en stor rute ved Sormiou, overfor Riou-øerne i sektorer som Guem’s Dièdre, øhavet eller Rumpe Cuou.

Onsdag – Begiv jer mod Cap Canaille, med dets utrolige farver og usædvanlige former. Du vil tilbringe dagen med en vidunderlig og dyb udsigt over Cassis-bugten.

Torsdag – Den store Candelle venter på dig. Du vil fuldføre en klassisk rute ved at krydse “Marseilles ryggrad” for at nå toppen af Candelle. Deroppe, vil udsigten i 360 grader over massivet tage pusten fra dig.

Påkrævet udstyr

Forudse ekstra tøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), vandresko med lav skaft til vandreture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Brug myggemiddel og eventuelt ørepropper, hvis nødvendigt…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Forvent en solbruser og en vaskeklud.
Medbring til efter aktivitet, svømmefødder, snorkelmaske og snorkel til udforskning, hvis du har det.
Forudse at betale eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Tag en lille hængelås med for at sikre dine værdigenstande i skabe, der er til rådighed for dig (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Hvis du er udsat for specifikke problemer (allergier osv.), bør du medbringe personlige lægemidler
– Noget til at forhindre og behandle blemmer
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto” typer bånd
– Noget at rengøre små sår med: indvædede kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Middel mod hovedpine og ømhed

Spørg din læge og apotek for råd.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
9 klatresessioner

Teknisk niveau

Få højder ved at klatre de store ruter i calanques.