Ankomst og afrejse

Modtagelse søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad, indkvartering (om formiddagen har du et lokale til rådighed for at efterlade din bagage), levering af udstyr og dit ski-pas gældende fra den første dag på kurset.

Ski på egen hånd på skiløjperne i Mont Blanc-dalen.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle informationer om de planlagte sessioner, der starter allerede næste dag: gruppeinddeling, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (mail eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du finder så en kuvert med dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Genlevering af værelser senest kl. 9. Stageslut kl. 18, efter en sidste dag med skiløb og aflevering af udstyr senest kl. 17.30. Et bagagerum vil være til rådighed på den sidste dag. Mulighed for at tage et brusebad.

Dag for dag program

Almindelig dag – I fulde dage for at få mest muligt ud af de forskellige områder, husk at pakke en rygsæk (20L) til picnic.

Ingen session onsdag for at glide sammen med vennerne, bestige den prestigefyldte Aiguille du Midi (3842 m) eller slentre rundt i gaderne i byen Chamonix.

Sessioner med skiftevis teknisk rådgivning, individualiseret rådgivning, opdagelse af de smukkeste løjper på stationen… Alt sammen med maksimal deling og fornøjelse!

Teknisk niveau – Begynder

Du har allerede gennemført 1 til 3 ugers glid. Du tager grønne pister og nogle blå sikkert ned. Du styrer din hastighed og dine spor. Du begynder at lave parallele ski-sving.
Denne uge vil din instruktør give dig alle de råd, du behøver for at være tryg på alle de blå pister og nogle røde pister. Du arbejder altså med din forpligtelse til piste, du vil blive tryg på glat sne og du vil teste dig selv på mere kuperet sne og pister for at integrere i en fremtidig uge skigruppen “Mestring”

Teknisk Niveau – Mestring

Du har opnået et “Mestrings”-niveau, da du ved, hvordan du styrer din hastighed og dine spor på blå pister og på de røde, når disse er godt forberedt. Når pisten er kuperet, på hård sne eller på puddersne, er du mindre selvsikker…og det er det, du vil udvikle som teknikker denne uge med din instruktør.
Denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge dig med lethed på alle røde pister (glatte, isede, kuperede), men også nogle sorte, der er godt forberedte af skiområdet. Denne lethed på denne type piste vil gøre det muligt for dig at være i “Bekræftede” grupper til dine fremtidige skiture.

Teknisk Niveau – Erfaren

Du har opnået et “Erfaren” niveau, da du bevæger dig med lethed på alle pisterne i skiområdet ved at styre dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere ujævnt (bumps, is, puddersne…).
Målet med din uge vil nu være at være komfortabel på enhver form for sne og piste (selv om det vil være nødvendigt at fortsætte med at glide for at glatte denne lethed), inklusive at røre ved “puddersne” for at skifte over til et “Ekspert” niveau i en kommende ferieuge og måske mod et vækst ophold.

Teknisk Niveau – Ekspert

Du er ekspert, fordi uanset terrænet og sneen, kæder du let og sikkert alle typer sving (smalle og store sving). Din erfaring gør det muligt for dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan møde off-piste: stejle skråninger (op til 35°), bump, sne af forskellige kvaliteter (dyb, traffikket, skorpen, frossen,…).
Denne uge skal du nyde det med din instruktør, der vil finpudse din teknik endnu mere, og afhængig af gruppens ønsker og vejret og terrænforholdene, vil han lade dig opdage en smuk off-piste og de smukkeste runs og spots i hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

Til skiløbet: 1 skijakke og 1 par skibukser, 1 eller 2 trøjer eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par skihandsker eller vinterluffer, 1 skihue eller en hjelm, 1 par solbriller med UV-filter, 1 skibrille, 1 højbeskyttende solcreme, 1 læbepomade.

Forudse en hængelås til at låse dit skab, en drikkeflaske og en lille rygsæk til at transportere din kolde frokost.

Medbring dit eget håndklæde (lagner leveres af UCPA).

Ski, støvler og stave.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning.
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget
Skiudstyr
10h i 4 sessioner med en instruktør

Teknisk niveau

For at stå på ski hele dagen, er der kun én adresse: Chamonix-dalen!