Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), bolig (om formiddagen har du et sikkert sted til rådighed for at lade din bagage), hvilket indebærer at udstyr og dit skiløbs-pas er gyldige fra den første dag i kurset.

For den 1. dag, øv efter eget valg og selvstændighed, vores hold giver dig alle de oplysninger, du har brug for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejroplysninger, sneforhold, løjpe oplysninger.

Sportslandsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen, under Welcome Time og omkring en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle oplysninger om UCPA, livet i sportslandsbyen, guidede sessioner, der begynder den følgende dag: gruppens sammensætning, mødetider, ugens højdepunkt.

Overnatninger på sportslandsbyen eller den nærliggende hytte.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” -indstillingen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, skal du kontakte sportslandsbyen (email argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangsportens kode. Du vil da finde en kuvert med dit navn og instruktioner til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Tilbagelevering af værelser kl. 9.
Åbent hele dagen. Skiløb på egen hånd, ingen supervision. Kold mad på pisterne.
Tilbagelevering af udstyr senest kl. 17.30.
Afslutning af kursus kl. 18.
Der er ikke planlagt noget måltid eller picnic til din afgang.

Dag for dag program

J2 og J3 – Kontinuerlige dage på pisterne med vejledning i niveau-opdelte grupper.
Kold mad på pisterne.

Sessioner veksler mellem teknisk rådgivning, individuel rådgivning, opdagelse af de smukkeste pister i stationen… alt sammen med maksimal deling og glæde.

Teknisk niveau – Initieret

Du har allerede gennemført 1 til 3 ugers glidning. Du kører grønne pister og nogle blå med tillid. Du har kontrol over din hastighed og dine baner. Du begynder at lave sving med parallelle ski.
Denne uge vil din instruktør give dig alle tip til at være komfortabel på alle blå pister og nogle røde pister. Du arbejder derfor med din forpligtelse til pisten, du bliver komfortabel på glat sne, og du tester dig selv på mere bumlet sne og pister for at blive en del af skiløbergruppen “Maîtrise” i en fremtidig uge.

Teknisk niveau – Maîtrise

Du har opnået en “Maîtrise” niveau, fordi du kan kontrollere din hastighed og dine baner på blå pister og på de røde, når de er godt forberedt. Når pisten er bumpy, i hård sne eller i pulveriseret sne, er du mindre komfortabel… og det er det, du kommer til at udvikle som teknikker denne uge med din instruktør.
Denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge dig med lethed på alle røde pister (glatte, iskolde, bumpy), men også nogle godt preparerede sorte i skiområdet. Denne komfort på denne type piste vil tillade dig at være i “Bekræftede” grupper for dine fremtidige skiuger.

Teknisk niveau – Bekræftet

Du har opnået et “Bekræftet” niveau, fordi du bevæger dig med lethed på alle pister i skiområdet ved at styre dine ski, selvom du er mindre komfortabel, når terrænet er mere ujævnt (bumps, is, pulver…).
Målet for din uge vil være at være nu komfortabel på alle sne og alle pister (selvom du skal fortsætte med at glide for at gøre denne komfort mere flydende), inklusive at røre ved “pulveret” for at skifte til et “Ekspert” niveau i en kommende ferieuge og måske endda mod en Off Piste ophold.

Teknisk niveau – Ekspert

Du er Ekspert fordi, uanset terræn og sne, kører du let og sikkert alle typer sving (sving og store kurver). Din erfaring gør det muligt for dig at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle situationer, du kan støde på off-piste: stejle skråninger (op til 35°), bumps, sne af forskellig kvalitet (dyb, kørt, skorpet, frossen, …).
Denne uge, har det sjovt med din instruktør, der vil finjustere din teknik endnu mere, og afhængig af gruppes ønsker og vejrets og terrænets tilstand, får du vist en pæn off-piste og de smukkeste løber og pletter i hele skiområdet.

Forløbet af dette program er angivet som vejledende.
Det kan blive ændret eller tilpasset, afhængig af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er kun UCPA’s ledere berettiget til at træffe den nødvendige beslutning.
Det kan også være tilpasset i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau, i henhold til deltagernes form.

Kontroller det nødvendige niveau for kurset. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Påkrævet udstyr

1 skijakke og 1 par skibukser
1 eller 2 trøjer eller fleecetrøjer
1 par varme strømpebukser
1 godt par skihandsker eller vinter-luffer
1 skihue
1 par solbriller der filtrerer UV-stråler
1 skimaske
1 højbeskyttelses solcreme, 1 læbepomade

Husk at beskytte dig selv både mod den bidende kulde og varmen.

En hjelm anbefales (ikke inkluderet af UCPA).

Pak en rygsæk til din picnic, en vandflaske (eller flaske vand, eller termo).

Til off-piste kurser, forbered en taske på 20 til 30 liter til at bære skovl, probe, ski eller snowboard.

Tag dit eget badeværelsestøj med (lagner leveret af UCPA).

Planlæg en lås til at låse dit skab og en anden for at sikre dit udstyr.

Ski, støvler og stave.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til onsdag er frokosterne i form af picnic (mulighed for et enkelt varmt måltid efter tilmelding dagen før, men det er ikke altid foreneligt med kursusprogrammet).
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af müslibarer, chokolade eller energibarer, så tag noget med!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
4-dages pakke (undtagen 2. del af Grands Montets og Les Houches, som kun er tilgængelig med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser)
Gæstekort (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 10 timer i 4 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

4 dage til at stå på ski på de forskellige pister i Chamonix-dalen