Ankomst og afrejse

Velkommen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), udlevering af udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

Så snart du er udstyret og informeret, tager du på egen hånd på ski på pisterne i Saint-Lary.
Indkvartering i sportsbyen eller i en gîte senest når du vender tilbage fra skiløbet omkring kl. 17.30, med bagageopbevaring og brusere til din rådighed i mellemtiden.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Afgang i minibus fra Saint-Lary med din guide til en vandretur efter eget valg, afhængigt af gruppens fysiske tilstand og ønsker.
Kurset slutter omkring kl. 15.30.

Dag for dag program

Dag 2 – Afrejse til det fantastiske refugium L’Oule, hvor du kan benytte dig af skråningerne på stedet. Om eftermiddagen sikkerhedsøvelser (håndtering af udstyr, aflæsning og valg af terræn) og brug af lavinevideodetektoren (AVD).
I forbindelse med en kort opstigning på skind for at nå en let top eller et let pas, vil du lære opstigningsteknikkerne: konverteringer, spor, rytme og tekniske råd til at udvikle dig lettere uden for pisten under den smukke nedkørsel. Nat i et refugium.

D3 – Vandring i Bastan-flygtningehytten
Opdagelse af skituren omkring Oule-søen i Néouvielle-massivet, afhængigt af gruppens motivation og sneforholdene. Begreberne kartografi og orientering og anvendelse i marken. Undersøgelse af sneen, observation af dyrespor. Tilbage til Saint-Lary Village sidst på eftermiddagen.
Nat i sportsbyen eller i en gîte.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt ikke-teknisk udstyr er ikke inkluderet, så husk en vandflaske eller termokande og en personlig førstehjælpskasse.

Kasket eller halstørklæde, hat og pandebånd, solbriller af god kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, t-shirt(e), sweatshirt, polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.

Solcreme og solcreme.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.
Vejret skifter hurtigt i bjergene.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig. Vær først og fremmest praktisk.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække og sikkerhedsudstyr: D.V.A. (af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan købes i Saint-Lary), skovle, sonder, slæder.

Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

På sportsbyen og i madkassen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
1 overnatning i et refugium
Transport med minibus afhængigt af rejseplanen
Skipas til Saint-Lary
Udstyr til skiture
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
Uddannelse i at søge efter en DVA
3 dage med ledsagelse af en instruktør eller en højbjergguide

Teknisk niveau

En blid introduktion til skituren i den sublime Aure-dal