Ankomst og afrejse

Åbning af sportsbyen kl. 9.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter, vil du gå hen og installere dig i sovesalene. Derefter har du en aftale med din træner for at blive udstyret med sportsudstyr og starte aktiviteterne.
Du vil klatre op ad en klippe af en vis længde. Denne formiddag vil give dig mulighed for at bekræfte eller konsolidere dit kendskabsniveau. Du vil klatre i front, gennemgå eller lære rebmanipulationer, for at sætte et ankerpunkt sikkert op. Du vil også gå i gang med rappelling. Om eftermiddagen vil du bestige en stor rute overfor Riou-øerne, på områderne Diedre Guem, archipel eller Rumpe Cuou.

Der er ingen direkte transport organiseret fra SNCF togstationen. For dem der ankommer fra SNCF togstationen i Marseille Saint-Charles, har I en aftale med UCPA kl. 9 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (overfor Leclerc butikken).
For alle andre har I en aftale direkte på sportsbyen.

Dag 4 – Du skal klatre op på Bec de Sormiou, en klippe på 120 meter høj, der tårner op over havet med en fantastisk og privilegeret udsigt over Calanque bugten. For at nå toppen og tilbringe en uforglemmelig tid med at beundre den panoramiske udsigt, vil du klatre 5 eller 6 længder på forskellige sværhedsgrader. Returen vil ske til fods fra toppen, med en forventet ankomst til sportsbyen kl. 16.

Efter aflevering af det lånte sportsudstyr, kan du hente dit depositum og betale for eventuelle køb (bar, butik…).
For dem, der skal til SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, vil en UCPA køretøj hente jer mellem kl. 16.30 og 17 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
Du kan planlægge en returbillet med tog fra kl. 18.30.
For de andre, kan I nyde sportsbyen indtil kl. 18, som er lukketid.

Dag for dag program

Hver dag, vil du bestige i løbet af dagen med en picnicpause på praksisstedet.

Dag 2 – Den store Candelle venter på dig. Du vil gennemføre en stor klassiker ved at bestige “Marseille-ryggen” for at nå toppen. Deroppe vil udsigten over bjergmassivet være betagende med 360 grader.

Dag 3 – Begiv dig på eventyr til Cap Canaille, med dens farver, og dens usædvanlige former. Du vil tilbringe dagen med en betagende udsigt over Cassis-bugten.

Forløbet af dette program er angivet som en vejledning. Det kan undergå ændringer eller tilpasninger, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun ledelsen af UCPA-uddannelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagerens tekniske og fysiske niveau. For info er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Forudse skiftetøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastikflaske), vandrestøvler med lav skaft til tilgangsture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og om nødvendigt ørepropper…
Tøv ikke med at tage dit eget udstyr med, hvis du har noget.

Forudse en solbruser og en vaskeklud.
Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, dykkermaske og snorkel til opdagelse, hvis du har det.
Forudse noget at betale for eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe, der er stillet til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du lider af specifikke problemer (allergier osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler
– Noget til at forhindre eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto” type bandager
– Noget til at rengøre små sår: fugtede kompresser
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg din læge og apotek om råd.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
8 klatresessioner

Teknisk niveau

Brug for en pause? Koble fra i Calanques for et ophold oppe i højderne.