Ankomst og afrejse

Åbning af sportslandsbyen kl. 9.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter får du installeret dig i sovesalene.

Dernæst har du en aftale med din træner for at få udstyr til sport og starte din aktivitet.

I løbet af denne første dag vil du klatre i front på en klippeside af en vis længde. På ruter tilpasset dit niveau for at bekræfte, hvad du har lært. Dette vil også være en lejlighed til at introducere begrebet relay og lave en mini stor rute på områderne Dièdre Guem, Archipel eller Rumpe Cuou.

Vi vender tilbage sidst på eftermiddagen for at mødes, lige før middagen, omkring en hyggelig aperitif for at tillade dig at møde hinanden.

Ingen shuttle arrangeret direkte fra SNCF stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA kl. 9 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de resterende har du en aftale direkte på sportslandsbyen kl. 9.

J4 – Sidste dag for at forbedre dig på de store ruter!

Efter at have ordnet dine eventuelle køb (bar, butik) og frigjort sovesalene for dine ejendele.

Du vil klatre på Bec de Sormiou, en klippe på 120 meter høj, der tårner over havet med en fantastisk og privilegeret udsigt over Calanque. For at nå toppen og tilbringe en uforglemmelig tid med at beundre det panoramiske udsigt, vil du klatre 5 eller 6 længder på forskellige sværhedsgrader. Returen vil foregå til fods fra toppen, med en forventet ankomst til sportslandsbyen kl. 16.

Derefter kommer tiden til at returnere det lånte sportsudstyr, dele en sidste debrief med gruppen, det vil være tid til at tage afsted.
For dem der tager til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil en UCPA bil tage dig tilbage mellem kl. 16.30 og 17.00 til busstoppestedet Sormiou-Jarre.
Du kan planlægge en returbane fra kl. 18.30.
For de andre kan du nyde sportslandsbyen indtil kl. 18, dens lukketid.

Forløbet af dette program er angivet som vejledende.
Det kan blive ændret eller tilpasset i forhold til tekniske krav, sikkerhedsbegrundelser eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledelsesteamet der er autoriseret til at tage de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau. For din information er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hver dag vil du klatre uafbrudt i dagtimerne med en picnic-pause på øvelsesstedet. Målet vil være at forbedre din mestring af sværhedsgraden, afstanden, rebmanøvrer og at udføre flest mulige længder.

Dag 2 – Klipper, klatring i spidsen, introduktion til rappel og “mini”-bjergbestigningsruter.

Dag 3 – Den store Candelle venter på dig. Du vil gennemføre en klassisk rute ved at tage “Marseille-kanten” for at nå toppen. Deroppe vil udsigten til 360 grader over massivet tage vejret fra dig.

Påkrævet udstyr

Planlæg skiftetøj, en elektrisk lampe, en drikkeflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), vandre sko med lav snude til tilgangsture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggemiddel og om nødvendigt ørepropper… Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Planlæg en solbruser og en vaskeklud. Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, dykkermaske og snorkel for at udforske, hvis du har dem.
Planlæg at have noget at betale eventuelle ekstra udgifter med: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås for at sikre dine værdigenstande i de skabe, der er stillet til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpssæt
Vi opfordrer dig til at have et lille personligt førstehjælpssæt.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for specifikke lidelser (allergier osv.)
– Noget til forebyggelse og behandling af blister
– Noget til at forebygge eller lindre ankler og knæproblemer: typer “Elasto” bandager
– Noget til rengøring af små sår: kobressioner
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og ømhed

Rådfør dig med din læge og apotek.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Scarpa sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
8 klatresessioner

Teknisk niveau

Har brug for en pause? Træk stikket ud i Calanques for et ophold på højeste niveau.