Ankomst og afrejse

Åbning af sportsbyen kl. 9.00.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter går I ind på sovesalene. Derefter får du en aftale med din instruktør om at udstyre dig med sportsudstyr og starte din aktivitet.
I tager ud til havet for at opleve Sugiton-bugten med dens klippe, der har fået tilnavnet “torpedobåden”. For at komme dertil kommer du forbi Morgiou, hvor du har mulighed for at opleve en lille fiskerihavn omgivet af huse kaldet “cabanon”. På turen tilbage går turen gennem bjergmassivets indre: Luminy, Les Escampons, Col des Baumettes, og denne gang får du mulighed for at opleve forskellige skovklædte dale.

Der vil ikke blive arrangeret nogen transport direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra Marseille Saint-Charles togstation, er der en aftale med UCPA kl. 9.00 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (overfor Leclerc-butikken).
For de andre er der en aftale direkte i sportsbyen.

Dag 4 – Du vil opleve Escu-bugten via Walkyries-kirken og fiskernes afsats. Fra denne del af bjergmassivet har du en enestående udsigt over øerne Jarre, Jarron, Plane og Riou.
Tilbagevenden til sportsbyen er planlagt til kl. 16.00.

Efter tilbagelevering af det lånte sportsudstyr og betaling af eventuelle indkøb (bar, butik osv.) vil et UCPA-køretøj køre jer tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16.30 og 17.00 for dem, der skal til Marseille Saint-Charles togstation.
Du kan planlægge en hjemrejse med toget fra kl. 18.30.
For de andre kan du nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, hvor den lukker.

Dag for dag program

Hver dag er der forskellige bække og storslåede steder at besøge, afhængigt af vejret. Dagene vil være sammenhængende, men afbrudt med picnic, badning og tid til at opleve miljøet, faunaen og floraen.

Dag 2 – I går op på Marseilleveyre ved havnen i Callelongue. Udsigten på stedet er enestående. Du vil have en 360° udsigt over hele Marseille-området. Hjemturen foregår på GR langs strandpromenaden.

Dag 3 – Afgang fra Sormiou med et UCPA-køretøj til en vandretur i calanque En Vau. Denne bugt er stadig en af de smukkeste i massivet. Den ligner en fjord med en svimlende klippe på hver side og i bunden en storslået strand. På din rejse vil du opleve Port Pin og Gardiole-plateauet. Tilbage med køretøj ved dagens afslutning.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lampe, en 2-liters vandflaske (eller en plastikflaske), vandrestøvler, solbriller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og evt. ørepropper…

Tag en solbruser og en flanel med.
Medbring finner, maske og snorkel til efteraktiviteten, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Rygsæk på ca. 35 liter.
Eventuelt beskadiget eller bortkommet udstyr skal refunderes efter UCPA’s takst.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring venligst din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
8 vandreture

Teknisk niveau

Vandreture i nationalparken Calanques