Ankomst og afrejse

Velkommen den første dag fra kl. 8.30. Det er afgørende at ankomme før kl. 9.
Det anbefales at vælge muligheden for ankomst dagen før.
Morgenmad fra kl. 8.30 til 10 og uddeling af udstyr. Afgang kl. 10 til Flégère, svævebanen til l’index, stigning til Col des Crochues (2701 m), travers fra Crochues til Bérard, stigning til Col de Bérard (2460 m) og nedkørsel til landsbyen Buet (1329 m). Herefter stigning til hytterne i Loriaz (2020 m).
Højdemeter ved stigning 1000 m
Overnatning i Loriaz Hytterne.

Hvis du har købt “ankomst dagen før” muligheden, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du regner med at ankomme efter kl. 20, bedes du tage kontakt med sportsbyen (mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig entrédørens kode. Du vil så finde en kuvert med dit navn og vejledning til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

J4 – Télécabine de la Greusaz, stigning til Golette passet (2466 m), opstigning mod Luisin (2785 m), nedstigning mod Salanfe søen (1925 m) og opstigning mod Jorat passet (2212 m) og til slut: en smuk nedstigning over Rhônedalen mod Mex eller Evionnaz (1100 m).
Højdeforskel ved opstigning 500 til 1000 m.
Tilbage til Argentière i minibus.

Kurset slutter sidst på eftermiddagen.

Onsdagens middag er ikke inkluderet. Mulighed for at reservere det (mod ekstra betaling) på den første kursusdag.

Hvis du ønsker at forlænge med en nat efter kurset
– Normalt er der ingen ledige pladser i sportlandsbyen. Tjek via e-mail ugen før: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over hytter på hjemmesiden chamonix.com

Dag for dag program

J2 – Fra Chalets de Loriaz, opstigning til col de la Terrasse (2648 m). Nedstigning til Emosson dæmningen gennem Veudale kløften og nedstigning til den schweiziske landsby Finhaut (1350 m).
Højdeforskel ved stigning 850 m
Overnatning i Finhaut i hytte eller hotel.

J3 – Opstigning til col de Fenestral (2451 m) og passage til Tête Carrée, derefter combe de l’Ecreuleuse (2460 m) og nedstigning til Marécottes (1110 m).
Højdeforskel ved stigning 1100 m
Overnatning i hytte eller hotel i Marécottes (eller igen i Finhaut med overførsel med tog).

Udførelsen af dette program er givet som en indikation.
Det kan gennemgå ændringer eller tilpasninger, afhængigt af tekniske eller organisatoriske kriterier, nødvendige sikkerhedsforanstaltninger eller de aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-ledelsen bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerne tekniske og fysiske niveau, samt deres form.

Sørg for at tjekke det krævede niveau for kurset. Hvis du ikke opfylder det krævede niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et alternativt program.

Informationer om overnatningsteder uden for sportslandsbyen, indkvarteringstjenester, komfort og restaurering er givet som en indikation, de er ikke bindende.

Påkrævet udstyr

Turist-ski, skistøvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at tilvælge ‘ture-skiløbsudstyr’ samtidigt med din tilmelding til kurset.

Drikkeflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personligt apotek, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitetssolbriller, kvalitetsmaske, åndbar tynd undertrøje, T-shirts, sweatshirts, fleece jakke, vandtæt jakke af typen goretex, bukser af typen goretex, tights eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme af typen totalblok og læbepomade. Lagenpose er obligatorisk.

Lav et kompromis mellem skiløberens og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, termisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er undertiden meget store.
Husk at beskytte dig selv lige så meget mod kulde som mod sol.

Volumen og vægt skal være din guide: sammensætning og bæring af taske, vær praktisk frem for alt.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du selv betaler for i hytterne og på hotellerne eller gîtes.
I nogle af de højtliggende hytter, især i Schweiz, er der kun vand på flaske, som du selv skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Kryds Aiguilles Rouges-massivet på ski!