Ankomst og afrejse

Reception på D1 fra kl. 8.30. Det er vigtigt at ankomme inden kl. 9.00.
Det er tilrådeligt at benytte sig af muligheden for at ankomme dagen før.
Morgenmad fra kl. 8.30 til 10.00 og uddeling af udstyr. Afgang kl. 10.00 til La Flégère, Index-stolelift, opstigning til Col des Crochues (2701 m), overfart fra Crochues til Bérard, opstigning til Col de Bérard (2460 m) og nedkørsel til landsbyen Le Buet (1329 m). Derefter opstigning til chalets de Loriaz (2020 m).
Stigning 1000 m
Nat i Chalets de Loriaz.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Dag 4 – Greusaz svævebane, opstigning til Col de Golette (2466 m), opstigning til Luisin (2785 m), nedstigning til Lac de Salanfe (1925 m) og opstigning til Col du Jorat (2212 m) og endelig: en smuk nedtur over Rhônedalen til Mex eller Evionnaz (1100 m).
Stigning: 500 til 1000 m.
Tilbage med minibus til Argentière.

Afslutning af løbet sidst på eftermiddagen.

Måltidet onsdag aften er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille det (med tillæg) på kursets første dag.

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold med en nat efter kurset
– Normalt er der ikke plads i sportsbyen. Tjek venligst ugen før på e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gîtes på hjemmesiden chamonix.com

Dag for dag program

Dag 2 – Fra Chalets de Loriaz stiger vi op til Col de la Terrasse (2648 m). Nedkørsel til Emosson-dæmningen via Veudale-slugten og nedkørsel til den schweiziske landsby Fin haut (1350 m).
Stigning: 850 m
Nat i Finhaut i en hytte eller på et hotel.

Dag 3 – Opstigning til Fenestral-passet (2451 m) og passage til Tête Carrée og derefter til Combe de l’Ecreuleuse (2460 m) og nedstigning til Les Marécottes (1110 m).
Stigning: 1100 m
Overnatning i en gîte eller på et hotel i Les Marécottes (eller igen i Fin haut med togtransport).

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grundlag af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Turski, støvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at tage tilvalget “ski touring udstyr” samtidig med tilmeldingen til kurset.

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af høj kvalitet, maske af høj kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, polarpelsjakke, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme. Lagner er obligatoriske.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig: sammensætning og bæreevne af tasken, vær først og fremmest praktisk.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du selv betaler for i hytterne og på hotellerne eller gîtes.
I nogle af de højtliggende hytter, især i Schweiz, er der kun vand på flaske, som du selv skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Kryds Aiguilles Rouges-massivet på ski!