Ankomst og afrejse

Åbning af sportsbyen kl. 9.00.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter går I ind på sovesalene. Derefter mødes du med din instruktør for at få dit sportsudstyr og starte din aktivitet.
På denne første dag med havkajaksejlads skal du lære din båd og navigationsinstruktionerne at kende, mens du udforsker Calanque de Sormiou og Capelan-hulen. Denne udflugt vil være en mulighed for at lære den rigtige måde at padle på, så du nemt kan padle resten af dit ophold.

Der er ingen shuttleservice direkte fra togstationen. For dem, der ankommer fra togstationen Marseille Saint-Charles, mødes du med UCPA kl. 9.00 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (overfor Leclerc-butikken).
For de øvrige har du en aftale direkte på sportsbyen.

Dag 4 – Du vil opleve Morgiou, dens blå grotte og dens lille fiskerihavn. Du vil også se calanque Sugiton med sin atypiske Torpilleur-klippe samt Pierres Tombées-stranden. Tilbagevenden til sportsbyen er planlagt til kl. 16.00.

Efter tilbagelevering af det lånte sportsudstyr og betaling af eventuelle indkøb (bar, butik…), vil et UCPA-køretøj for dem, der skal til togstationen Marseille Saint-Charles, bringe dem tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16.30 og 17.00.
Du kan planlægge en returrejse med toget fra kl. 18.30.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, som er dens lukketid.

Dag for dag program

Hver dag vil der være forskellige bække og storslåede steder at besøge, afhængigt af vejret. Dagene vil være sammenhængende, men afbrudt af picnic, badning og tid til at opleve miljøet, faunaen og floraen.

Dag 2 – En dagstur til En-Vau-bugten venter på dig. Denne bugt er stadig en af de smukkeste i massivet. Den ligner en fjord med en svimlende klippe på hver side. Det vil også være en mulighed for at opleve storslåede steder som Devenson-bugten, Eissadon-bugten og Oule-bugten.

Dag 3 – Tag af sted på en fantastisk dag for at opleve øen Riou. Her finder du den smukkeste strand i calanques “monastéria”, hvor du kan holde en uforglemmelig picnic. Denne ø er også et reservat og et fristed for havfugle (gråhejre, middelhavsshejre eller stormfalk). Det vil også være en mulighed for at opleve Saint-Exupérys historie, da hans fly blev opdaget her.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

En elektrisk lampe, myggespray, en 2 liters vandflaske, en vindjakke, syntetisk undertøj, briller med snor, solcreme, kasket eller bobslæde, lukkede sportssko uden snørebånd til navigation og om nødvendigt ørepropper…

Medbring en solbruser og en flanel.
Medbring finner, maske og snorkel til den efterfølgende aktivitet, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Til havkajaksejlads: Vi leverer en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neoprendragt, vindjakke, vandtæt taske.
Hvis udstyret beskadiges eller går tabt, refunderes det til UCPA’s pris.

Forplejning

Vores kok tilbyder en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
8 kajaksessioner

Teknisk niveau

Har du brug for en pause? Vores kajakker venter på dig, kom og genoplad dine batterier!