Ankomst og afrejse

Velkommen kl. 10.00 den første dag i Vieille Darse-havnen i Toulon (på havnekaptajnens kontor), hvor bådene ligger på R-pontonen. Du vil kunne genkende bådene takket være UCPA-flammerne, instruktøren vil være der for at byde dig velkommen. Du kan parkere langs Quai des sous-mariniers eller på Avenue de l’infanterie de marine.
Der dannes besætninger (højst 7 elever pr. båd og instruktøren), hvorefter der forberedes menuer for ugen, proviantering, sikkerhedsbriefing og afgang fra båden.

Kurset slutter samme sted den sidste dag kl. 18.00, hvor båden er ryddet og rengjort.

Dag for dag program

I løbet af disse fire dage med sejlads vil du udvikle dine tekniske færdigheder på alle nøgleområder, lige fra den smidige drift af en båd, til styring, til sejltrimning, til navigation (kartografi) og optankning.

Sejlads på en sejlbåd er en omrejsende aktivitet, et eventyr, som fra havne til velvalgte ankerpladser, fra vandreture, udflugter eller besøg under ophold på land, vil give dig uforglemmelige minder samt afslapningsøjeblikke (svømning, læsning…).
Livet om bord er tilrettelagt på daglig basis, så I alle deltager sammen i tilberedning af måltider, rengøring og oprydning af båden.
Afhængigt af rejseplanen og vejret kan I opleve øen Porquerolles og dens vinmarker eller gå en tur på de vilde og uspolerede Paul Richard-øer.
Om aftenen kan du nyde solnedgangen og dele din passion for sejlads med de andre besætningsmedlemmer.

Der er så meget at se, at du ikke vil kunne se det hele på fire dage, så du bliver nok nødt til at komme tilbage.

Opdagelsen og bevidstheden om bevarelse af havmiljøet er også vigtige punkter, men det er også et ægte menneskeligt og venligt eventyr, hvor manerer og deling er ét og samme.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt.
I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde tasker, der let kan gemmes om bord, og tag ikke en hård kuffert med.
Medbring en let sovepose og et lagen, en pude, skridsikre lukkede sko (tennissko med rene såler), en lommelygte eller pandelampe, sejlerhandsker, en vandflaske, varmt og let ekstra tøj, kasketter, hatte, solcreme og solbriller, dit personlige apotek med smertestillende, smertestillende og antiinflammatoriske midler. Glem ikke at medbringe badetøj. Du kan også tage finner, maske og snorkel med, hvis du ønsker det.

Indberegn 15 € pr. dag pr. person til skibets fond (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsvarer), som skal afleveres til sejladsinstruktøren ved opholdets begyndelse.

Da vejrforholdene kan variere, er det tilrådeligt at forudse din uge ved at tjekke vejrudsigten, inden du tager af sted. Du bør derfor medbringe passende udstyr i tilfælde af regnvejr (vandtæt jakke, vandtætte bukser og støvler).

Vores både fra 9 til 11 m er komfortable liveaboard-yachter.
De er valgt på grund af deres tekniske egenskaber og deres manøvredygtighed under alle forhold/situationer.
Det gør det til en sand fornøjelse at sejle og bo om bord.

Indvendig indretning
To eller tre dobbeltkahytter afhængigt af båden med opbevaringsplads.
Et sanitetsområde med håndvask og toilet.
En hyggelig salon.
Et fuldt udstyret køkken.
Et søkortbord.

Hygiejne om bord
Alle havne er udstyret med brusere for sejlere. Bådene har brusehoveder til skylning efter endt svømmetur. Det er tilrådeligt at bruge havsæbe for at sikre en bedre forvaltning af ferskvand om bord.

Forplejning

Der serveres mad i begyndelsen af kurset.
Måltiderne indtages om bord på båden. Der opkræves et tillæg på 15€/dag pr. person til skibskassen
(som bruges til at betale for havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Tag en 4-dages pause og sejl rundt i Middelhavet… !