Ankomst og afrejse

Velkommen fra kl. 8.30, morgenmad indtil kl. 10. Det er vigtigt at ankomme før kl. 9. Det anbefales at vælge muligheden for ankomst dagen før.
Uddeling af udstyr. Afgang kl. 10 til Grands-Montets området, niveaukontrol, vandretur i Argentière bassinet. Søgning efter D.V.A., efterfulgt af transfer med minibus til skiområdet i Greissoney.
Overnatning i hytte eller hotel i Greissoney.

Hvis du har købt “ankomst dagen før” muligheden, vil vi byde dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du tage kontakt til sportsbyen (mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du vil så finde en kuvert i dit navn og instruktioner til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Stigning til de højeste tinder af Mount Rose, Zumsteinspitze 4563 m eller Punta Gnifetti (omkring 1000 m højdeforskel). Meget lang og smuk nedstigning for at vende tilbage til Greissoney. Tilbage i minibus til sportsbyen Argentière.
Kurset slutter sidst på eftermiddagen.

Aftensmad er ikke inkluderet. Mulighed for at reservere det (med tillæg) på første kursusdag.

Hvis du ønsker at forlænge med en nat efter kurset
– Normalt er der ingen plads i sportsbyen. Dette skal kontrolleres ugen før via e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over hytter på Chamonixs hjemmeside.

Dag for dag program

J2 – Stigning i højden ved hjælp af skilifte, efterfulgt af en stigning til Punta Giordani, 4046 m (omkring 800 m højdeforskel). Overnatning på “Orestes Hütte” (2625 m) i nærheden af pisterne (mellem Indren og Gabiet).

J3 – Fra hytten, natlig afgang til Pyramide Vincent, 4215 m (omkring 1600 m højdeforskel). Nedstigning og overnatning i Gnifetti-hytten (3647 m).

Dette program er angivet som en indikation.
Det kan ændres eller tilpasses afhængig af tekniske eller organisatoriske krav, sikkerhedsimperativer eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-lederne, der er berettigede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagerernes tekniske og fysiske niveau, og deres form.

Sørg for at tjekke det krævede niveau for kurset. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et alternativt program.

Oplysningerne om overnatningssteder uden for sportslandsbyen, indkvartering, komfort og catering ydelser er angivet som en indikation, de er ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Tur-ski, støvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har muligheden for at tilføje ‘tur-ski udstyr’ optionen samtidig med tilmelding til kurset.

Drikkeflaske (eller plastikflaske) eller termokande, pandelampe, personlig medicin, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitets solbriller, kvalitets maske, åndbart undertrøje, t-shirts, sweatshirt, fleece jakke, vandtæt jakke som goretex, goretex type bukser, tights eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme af total beskyttelsestype og læbebeskyttelse. Lagenpose er obligatorisk.

Lav et kompromis mellem skiudstyr og bjergbestigningsudstyr: praktisk, komfortabel, vandtæt, isoleret, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig selv både mod kulde og sol.

Volumen og vægt skal guide dig: forbered og bær din taske, vær praktisk frem for alt.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, der skal bæres, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der, undtagen i særlige tilfælde, halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmaden (picnic) og maden til løbet tages med fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af Ucpa) fra mødetidspunktet den første dag til det planlagte afgangstidspunkt den sidste dag

Teknisk niveau

Mont Rose, i angrebet på en kæmpe i Alperne!