Ankomst og afrejse

Ankomst til gîte “La Bégossière” i Roz-sur-Couesnon fra kl. 18.00, eller modtagelse på Pontorson station.
Middag og overnatning på gîte. Kontakt 06 43 17 36 72.

Endnu en gang går vi på den grønne vej, en sti, der blev åbnet for et par år siden for at give os mulighed for at gå sikkert langs bugten, der strækker sig fra Cancale til Mont-Saint-Michel. Men denne gang er det for at få adgang til Herbus-området. Dette område, der er helt anderledes end Polders, ligger mellem det sidste dige og havet. Det er dækket af havet under de meget høje tidevandsperioder, men i normale perioder giver dette sted stadig husly til saltgræsfårene, et navn dedikeret til bugtens berømte får, men også til mange fugle. Som du har forstået, er det et “herbus”-sted, og din guide vil vise dig de mange forskellige græsplanter og ved lejlighed beskrive den fugl, der flyver ved din side. Det er også et godt sted til galopture.
Individuel afgang for rytterne fra kl. 18.00. Planlæg et tog tilbage til Dol-de-Bretagne station fra kl. 19.00.

Dag for dag program

Dag 2 – Denne morgen tager vi af sted for at slutte os til den grønne vej i retning af “la chapelle Sainte-Anne”. På “Duchesse Anne”-dæmningen drejer vi af til “Colombel”. Denne første del af turen giver os mulighed for at opleve polderne, et område, der tidligere var dækket af havet og nu er helliget gartneri, hvis etiket er værdsat af gourmeterne. På vej mod “Hauts de Saint-Marcan” krydser vi en tæt skov med stejle stier. Vi når frem til “Télégraphe de Chappe”, hvor vi holder frokostpause. I eftermiddag bliver vi på klipperne ved bugten, inden vi leger gemmeleg mellem skoven og udsigtspunkterne ved Mont-Saint-Michel. I et sving på en sti får vi et glimt af Mont-Saint-Michel, men mister det, når vi kommer ind i den næste lille løvskov. Når vi når frem til udsigtspunktet “Roz-sur-Couesnon”, hvor vi stopper op, får vi en fantastisk udsigt over Mont-Saint-Michel-bugten. Herefter kører vi tilbage til gîte. Aftensmad på en nærliggende restaurant.

Dag 3 – Denne morgen er den store dag! Vi tager den grønne vej, som fører os ud til bugten med fint sand, som vi krydser med gode galopper! Under overfarten oplever vi intense øjeblikke. Den usædvanlige lysstyrke giver magiske farver til dette uendelige landskab. Øen Tombelaine, en enorm klippe midt i bugten, er også et fuglereservat, og ikke at forglemme Mont-Saint-Michel, så imponerende og majestætisk. Vores guide fortæller os historien og legenderne om disse mystiske steder. Så kører vi i fuld galop igen.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.
BEMÆRK: Vi kan ændre ruten alt efter vejrforholdene og terrænets tilstand. Vi kan ikke altid gå alle steder, og tidevandet ændrer landskaberne og de mulige passager fra dag til dag. Vi kan også være nødt til at tilpasse programmet for denne dag for at tage hensyn til tidevandstiderne.

Påkrævet udstyr

SÆRLIG COVID-19.
Hver deltager skal medbringe:
Et pudebetræk
Et par lette sandaler som Crocs
En maske, et tilstrækkeligt antal masker (mindst 2 pr. dag). Det er obligatorisk at bære maske under transport, på visse indkvarteringssteder, på steder, hvor der er mange mennesker, osv,
Sæbe og hydroalkoholisk gel,
små affaldssække (5 liter)
Og for at kunne tage kolde måltider på en miljøvenlig måde, bedes du medbringe let bestik og en 0,7 eller 1 liter “Tupperware”-beholder.

Beklædning, vores råd Hjelm eller bombe efter standard NF EN 1384 (obligatorisk: hvis du ikke har en sådan, skal du angive den på din ansøgning sammen med din størrelse), ridebukser, minihjelm og vandresko. Undgå gummistøvler. Medbring regnjakke, en varm trøje, lommelygte, vandflaske, opinel, en varm sovepose (afhængigt af årstiden), en personlig førstehjælpskasse, solcreme, myggespray, skiftetøj til en uge. Undgå syntetisk undertøj.

Der er alt rideudstyr til rådighed. Hjelm eller spray efter NF EN 1384-standarden på forespørgsel.

Heste
Kavaleriet består af Irish Cob-heste. Heste, der er vant til ridning, der arbejder hele året rundt, og som er veltrænede i alle tre gangarter.

Sadelmageri
Engelske sadler. (Mulighed for at medbringe egen sadel, forudsat at den passer godt til hesten).

Forplejning

Table d’hôte om aftenen, picnic ved frokosttid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Rid gennem de storslåede landskaber i Mont-Saint-Michel-bugten