Ankomst og afrejse

Velkommen fra kl. 8.30, og morgenmad indtil kl. 10. Det er et krav, at du ankommer før kl. 9. Det anbefales at vælge optionen om ankomst dagen før.

Velkomst, uddeling af teknisk udstyr og touring ski, hvis du ikke har valgt denne mulighed. Mød op kl. 10 klar til at stå på ski med din guide for en dag på et af de områder i Chamonix-dalen.

Opvarmning, vurdering af tekniske og fysiske niveauer, teknisk genopfriskning af off-piste skiløb og en lille tur, øvelse i søgning af ofre i laviner.

Forberedelse til raidet.

Afgang med minibus til Zinal.

Overnatning på hostel i Zinal.

Hvis du har købt “ankomst dagen før” optionen, vil vi byde dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (email argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du vil så finde en kuvert med dit navn og instruktioner til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Smuk stigning til Blanc de Moming (3651 m) først via Mountet-gletsjeren og derefter langs dens østlige kant, en fin lineær snedækket kant, i stil med Aiguille du Midi, eller langs dens lettere S-V-kant. Fantastisk nedstigning på Weisshorns Zinal-side-gletscher, hvilket gør det muligt at lave en løkke tilbage til udgangspunktet. 800 m opad, mere end 1100 m på nedstigningen, på en ganske ujævn gletscher.
Tilbage til Argentière-sportlandsbyen med minibus.
Træningslejren slutter sidst på eftermiddagen.

Aftensmad er ikke inkluderet. Du kan bestille det (mod ekstra betaling) på den første dag i træningslejren.

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold med en nat efter træningslejren
– Normalt er der ingen ledige pladser i sportlandsbyen. Tjek via e-mail ugen før: argentiere@ucpa.asso.fr
– Listen over hytter kan findes på Chamonixs hjemmeside.

Dag for dag program

J2 – Opstigning til Mountet hytten, 1210 m stigning. Efter en pause i skjulet, lille stigning til foden af Besso’s vestlige ansigt for en smuk nedstigning med ski med udsigt til den hvide tand.

J3 – Ascension af Trifthorn (3728m) eller Mont Durand (3700m). 800m D+. Fantastisk og dyb udsigt over Zermatt og Matterhorn

Forløbet af dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er kun de ansvarlige for UCPA-ledelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerne tekniske og fysiske niveau, afhængigt af deltagerne form.

Vær sikker på det krævede niveau for kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, vil vi ikke altid kunne tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningssteder uden for sportsbyen, indkvarteringstjenesterne, komfort og forplejning gives som en indikation, de er ikke kontraktmæssige.

Påkrævet udstyr

Turist-ski, skistøvler, fælles og knive er ikke inkluderet. Du har muligheden for at tilvælge ‘turist-ski udstyr’ på samme tid som tilmeldingen til kurset.

Drikkedunk (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig medicinboks, lommekniv, lille toilettaskde, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitets solbriller, kvalitetsmaske, tynd, åndbar underkniv, T-shirts, sweatshirts, fleecetrøje, goretex-type vandtæt jakke, goretex-type bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter. Total solcreme og læbeskærm. Sengetæppe er obligatorisk.

Gør en balance mellem ski- og bjergbestigingsudstyr: praktisk, komfortabel, vandtæt, termisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og der kan være meget store temperaturforskelle. Husk at beskytte dig selv fra både kulde og sol.

Volumen og vægt skal guide dig: pakning og bæring af tasken, vær praktisk frem for alt.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, der skal bæres, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der, undtagen i særlige tilfælde, halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmaden (picnic) og maden til løbet tages med fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Skiture på 4000 m højde: retning Zinal!