Ankomst og afrejse

Reception fra kl. 8.30 og morgenmad indtil kl. 10.00. Det er vigtigt at ankomme inden kl. 9.00. Det er tilrådeligt at benytte sig af muligheden for at ankomme dagen før.
Velkomst, udlevering af teknisk udstyr og turski, hvis du ikke har valgt denne mulighed. Mød op kl. 10.00 og vær klar til at stå på ski med din guide en dag i et af områderne i Chamonix-dalen.
Opvarmning, vurdering af teknisk og fysisk niveau, offpiste skiløb og kort vandretur, øvelse i lavinesøgning.
Forberedelse til raid.
Afgang med minibus til Zinal.
Overnatning i en hytte i Zinal.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Smuk opstigning til Blanc de Moming (3651 m) først via Glacier du Mountet og derefter via dens østlige ryg, en tynd horisontal snegrat i Aiguille du Midi-stil, eller via dens lettere S-V ryg. Fantastisk nedkørsel på gletsjerne på Zinal-siden af Weisshorn, hvor man kan lave en sløjfe tilbage til udgangspunktet. 800 m positivt, mere end 1100 m på nedturen, på en temmelig plaget gletsjer.
Tilbage med minibus til sportsbyen Argentière.
Afslutning af løbet sidst på eftermiddagen.

Aftensmaden er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille det (med tillæg) den første dag af kurset.

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold med en nat efter kurset
– Normalt er der ikke plads i sportsbyen. Tjek venligst ugen før på e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gîtes på Chamonix’ websted.

Dag for dag program

Dag 2 – Opstigning til Mountet-hytten, 1210 m opstigning. Efter en pause i hytten er der en kort opstigning til foden af Bessos vestvæg for en dejlig skiløb nedad med udsigt til Dent Blanche.

D3 – Bestigning af Trifthorn (3728 m) eller Mont Durand (3700 m). 800 m D+. Fantastisk udsigt over Zermatt og Matterhorn

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Turski, støvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at tage tilvalget “ski touring udstyr” samtidig med tilmeldingen til kurset.

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af høj kvalitet, maske af høj kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, polarpelsjakke, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme. Lagner er obligatoriske.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig: sammensætning og bæreevne af tasken, vær først og fremmest praktisk.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, der skal bæres, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der, undtagen i særlige tilfælde, halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmaden (picnic) og maden til løbet tages med fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Skiture i 4.000 meters højde: mod Zinal!