Ankomst og afrejse

Velkommen på søndag fra kl. 14.00.
Udlevering af udstyr, om nødvendigt, fra kl. 16.00.
Forslag til aktiviteter, der kan udføres selvstændigt søndag eftermiddag.
Møde til præsentation af opholdet kl. 18.00, efterfulgt af en velkomstdrink og en præsentation af programmet.

Hvis du forventer at ankomme efter kl. 19.00, bedes du give os besked. Efter kl. 19.30 vil en kuvert med dit navn på med alle oplysninger om din indkvartering og mødestederne for den følgende dag være tilgængelig i en kurv i receptionen. Middagen serveres mellem kl. 19.30 og 20.30.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, skal du møde op i sportsbyen lørdag mellem kl. 17 og 19.
Dit værelse vil være tilgængeligt ved ankomsten.

Afhængigt af perioden vil du blive indkvarteret i sportsbyen eller i et nærliggende gîte, hvor du i så fald først kan indkvarteres fra kl. 17.30.

Lørdag – Lufttur langs en sti, der er hugget ind i klipper i Clarabide-kløften. Fortolkningssti. Vi slutter vandringen i en smuk bøgeskov. En 2 timers vandring. Ved Prat-broen kører en minibus os tilbage til sportsbyen Saint-Lary på 35 minutter, hvor der serveres et varmt måltid kl. 12.00.
Turen slutter kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Shuttle med minibus. Rioumajou-dalen, der er klassificeret som Natura 2000. Vi passerer Puerto de Madera (2403 m). Nedkørsel til Aragon i den rolige og grønne Tabernès-dal.
Måltid og overnatning på Viados-hjemmet ved foden af en af Pyrenæernes smukkeste flader: Posets-vestfladen.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1000 m / – 800 m

Tirsdag – Vi går ind i Posets naturpark og klatrer op til foden af kolossen til Col d’Eriste (2864 m). Tilbagestigning uden tasker til Pic de la Forqueta i over 3000 m højde (valgfrit). Storslået udsigtspunkt. Nedkørsel til Llardaneta-søen og derefter GR11 i den indbydende høje Grist-dal.
Måltid og overnatning på Angel Orus-hjemmet.
6 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1200 m / – 760 m

Onsdag – Afgang via Llardaneta-bækkenet og vandfaldene. Klatring gennem et overdådigt mineralområde til Plana-søen. Col de la Plana (2702 m), isardens kongerige. Nedkørsel til Batisielles-søerne. Svømning mulig. Vi befinder os nu i den behagelige Estos-dal.
Måltid og overnatning på Estos-hjemmet.
6h30 vandring. Højdeforøgelse: + 900 m / – 1050 m

Torsdag – Omgivet af murmeldyr og isarder passerer vi Port de Chistau (2577 m). Returtur uden tasker til Pico de Chistau (valgfrit). Fantastisk udsigt over Estos-dalen. Nedkørsel til Añes Cruzes. Eftermiddagens “store panorama” på Signal de Viados’ højderygge.
Måltid og overnatning i Viados-refugiet.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1045 m / – 1150 m

Fredag: Vild og eventyrlig dag. Via den øvre havn Aigues Tortes (2683 m) forlader vi Aragonien og går ned i Frankrig, hvor vi passerer Aigues Tortes’ elegante søer. En uforglemmelig svømmetur!
Varm velkomst på La Soula-refugiet.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 950 m / – 1100 m

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes
Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), åndbar undertrøje (Odlo, Capilene, Carline), polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke (Goretex), regnkappe, shorts, badedragt, lærredsbukser, strømpebukser, hue, et par handsker, halvhøje sokker (bouclette), lette sko til om aftenen, vandflaske eller plastikflaske, en lille plastikboks til picnic (type “Tupperware”), kniv, lille lommelygte, en stor plastikpose, en toilettaske og handsker og et lille apotek, toiletpapir, lommepenge, soveposelagen eller “kødpose”. Hvis du sover dårligt, skal du huske at medbringe ørepropper.
På refugierne er der tæpper, så det er ikke nødvendigt at medbringe en sovepose. Det er dog obligatorisk at medbringe et lagen (“sac à viande”).

Under alle omstændigheder kan tingene efterlades ved udgangspunktet og afhentes på den sidste dag. Medbring venligst en pose til dette formål.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Vandresko*, rygsæk.

* Du er velkommen til at medbringe dine egne sko, hvis du har dem.

Forplejning

Picnic frokost og varmt måltid i refugiet om aftenen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
Animation
5 dages vandreture

Teknisk niveau

Tag på dette bemærkelsesværdige sportsraid i stor højde.