Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10), bolig (om morgenen har du adgang til et sikkert område til at efterlade din bagage), tilvejebringelse af udstyr og din ski-pass gældende fra den første dag i stadiet.

Til den første dag, øv efter behag i selvstændighed, vores hold giver dig alle de oplysninger, du har brug for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejr-info, sneforhold, pist-informationer..

Råd fra sportsbyen: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at udnytte din første feriedag helt, og begynde at glide.

Om aftenen, under Welcome Time og omkring en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle de oplysninger, du har brug for om UCPA, livet i sportsbyen, de indrammede sessioner, der starter dagen efter: gruppekonstitution, mødetidspunkter, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst aftenen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du tage kontakt med sportsbyen (e-mail [email protected] eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du vil derefter finde en kuvert i dit navn og instruktioner til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn skal udstyret afleveres senest lørdag inden kl. 12. Du skal forlade dit værelse senest kl. 13. Afrejse fra sportlandsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Mandag til fredag, omkring 23 timers undervisning, i form af fulde undervisningsdage, frokostpauser i form af picnic udendørs eller i dedikerede “medbringe-mad” lokaler indenfor skiresorts, med afrejse på ski omkring kl. 9 og kursusafslutning omkring kl. 15:45.

Mandag – Vurdering af deltageres færdigheder på piste og piste-skråninger. Gruppen bliver bekendt med grundlæggende regler for at bevæge sig off-piste, sikkerhedsuddannelse, briefing om D.V.A. søgning.
Kør off-piste afhængig af instruktørens ekspertise. Der lægges vægt på teknisk tilpasning til terrænet og øget bevidsthed om problemerne med at bevæge sig off-piste, for gradvist at organisere gruppen for bedre sikkerhed og den bedste skioplevelse i løbet af ugen. Vandreturstræning: brug af freerando udstyr. Første lille introducerende vandretur.

Tirsdag – Piste og tæt beliggende off-piste. Teknisk forfinelse. Begreber om at bevæge sig i grupper off-piste. Instruktøren vil tilpasse sig de aktuelle forhold og vil enten tilbyde nedadgående skiløb for at nyde gode sneforhold i “freeride”-tilstand, eller drage fordel af muligheden for at sætte skind på for at finde behagelige forhold.

Onsdag – Hvile, selvstændig ski, besøg til Chamonix eller Aiguille du Midi.

Torsdag og fredag – Der lægges vægt på den gradvise gennemførelse af mere omfattende ruter, altid inden for freeride- og vandringstemaet, skiftevis med tekniske sessioner: forfinelse og teknisk tilpasning til forskellige terræner (skiløb i skove, stejlere hældninger) og opdagelse af bjergmiljøet (sneforvandling, valg af ruter og retninger).
Gennemførelse af Vallée Blanche på enten torsdag eller fredag.

Denne programoversigt er angivet som vejledende.
Den kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske eller organisatoriske krav, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrlig. I sådanne tilfælde er kun UCPA ledelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Programmet kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, samt deltagernes form.

Kontroller nøje, hvilket niveau der er nødvendigt for kurset. Hvis du ikke har det påkrævede niveau, vil det ikke altid være muligt for os at tilbyde dig et alternativt program.

Påkrævet udstyr

1 skijakke og 1 skibukser (til opstigning, foretrækker beklædningstyper som gore tex)
1 eller 2 trøjer eller fleeces
1 par varme leggings
1 par gode skihandsker eller spædehandsker, (1 par tynde handsker til opstigning)
1 ski hue
1 par solbriller der filtrerer U.V.
1 ski maske
1 højsikker solcreme, 1 stik til læberne.

Husk at beskytte dig selv så meget fra den kolde som fra varmen.

En hjelm anbefales (ikke leveret af UCPA).

Medbring en rygsæk til din picnic, en vandflaske (eller vandflaske, eller termokande).

For off-piste kurser, planlæg en 20 til 30 liters taske, der gør det muligt at bære skovlen, spolen, skiene eller snowboardet.

Medbring din frotté (lagner leveret af UCPA).

Planlæg en hængelås til at lukke dit skab og en anden til at sikre dit udstyr.

Freeride ski udstyret med turbindinger med indlæg, skind, støvler, stave, sikkerhedsudstyr: D.V.A., skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokostpakkerne madpakker.
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, bedes du medbringe noget!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Liftkort fra søndag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion af Grands Montets og Les Houches, som kun kan besøges med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Toppen af off-piste ski, den mytiske hvide dal!