Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Longyearbyen via Oslo (bemærk: ingen gratis måltider om bord, så medbring et koldt måltid eller et lille budget). Velkommen i lufthavnen under midnatssolen på kanten af Isfjorden (isfjorden). Overnatning på en lodge på 78° nordlig breddegrad.

=> HVIS DIN AFREJSE ER MELLEM DEN 29. juli og den 19. august 2022, ER DIT ENDEL AF OPHOLDET BESKRIVET HER:

D9 – Sidste dag i basislejren, hvor du kan udforske tundraens fjerne vidder og tage en kort kajaktur gennem isen. Pak sammen og vend tilbage til Longyearbyen med båd.
Overnat på en lodge, hvorefter du bliver transporteret til lufthavnen tidligt om morgenen.

Dag 10 – Hjemrejse (via Oslo).

=> HVIS DIN AFREJSE ER MELLEM DEN 1. og 22. juli 2022, ER HER BESKRIVELSEN AF DIT ENDEN AF OPHOLDET:

D9 – Sidste dag i basislejren, hvor du kan udforske den afsidesliggende tundra og tage en kort kajaktur gennem isen. Pak sammen og vend tilbage med båd til Longyearbyen. Overnatning på en lodge.

Dag 10 – Fri dag i Longyearbyen
Transfer til Longyearbyen. Mulighed for en gåtur på byens højder. Sent om aftenen transfer til lufthavnen og hjemrejse (fly via Oslo) omkring kl. 2 om natten fra D10 til D11. Måltider ikke inkluderet og overnatning på flyet.

D11 – Ankomst af flyet mandag morgen.

NB:
Ved din aktive og positive deltagelse bidrager du til at skabe samhørighed og god forståelse i gruppen, hvilket vil sikre turens succes (deltagelse i opsætning af telte, tilberedning af måltider, vedligeholdelse og skylning af kajakudstyr osv.)
Bemærk venligst, at den første og/eller anden gruppe i sæsonen deltager i opbygningen af basislejren (en halv dag) og den sidste gruppe i sæsonen i nedbrydningen af den (en halv dag).

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Udlevering af udstyr og opdagelse af Longyearbyen, hovedbyen i Svalbard-arkipelaget og udgangspunktet for alle polarekspeditioner. Denne norske by med tusind indbyggere (de andre byer er russiske) skylder sit navn til amerikaneren Longyear, som grundlagde den i 1906. Om aftenen krydser vi Isfjorden med båd og slår os ned i basislejren på fjordens nordlige bred.

Dag 3 – Isfjord-basecamp
Afhængigt af vejret, indføring i de grundlæggende teknikker i havkajaksejlads, efterfulgt af et par timers sejlads blandt isbjergene. Om eftermiddagen kan du gå en tur i den vilde tundra ved foden af bjergene, en mulighed for at lære den arktiske verden at kende … Tilbage til basislejren.

Dag 4 – En dag med kajaksejlads et par kilometer fra lejren.
På et hav foret med tusindvis af isterninger, med skiftende refleksioner, navigerer vi på jagt efter vores vej på dette glitrende og raslende spejl nær Svea-gletsjeren. Tilbage til basislejren.

Dag 5 – En vidunderlig dag med vandring på højderyggen med udsigt over den enorme Svea-gletsjer.
Vi har en fantastisk udsigt over Spitzbergens polarfjelde og opdager den ekstraordinære isverden. Tilbage til basislejren.

Dag 6 – Havkajaksejlads nær forsiden af Svea-gletsjeren.
Gigantiske isbjerge, imponerende syn af isvæggene, forsigtig tilgang af ringsæler. Af og til kommer nogle få sæler op til vores både med nysgerrige næser, overrasket over vores tilstedeværelse.
Forsigtigt nærmer vi os den næsten 50 m høje front af gletsjeren. Gigantiske serakker kollapser undertiden ud i havet med øredøvende rumlen og kaster vandstænk op og skaber en uforholdsmæssig stor bølge, der hurtigt bliver til en overdådig bølge, der får de millioner af iskrystaller til at klaske på vandet. Tilbage til basislejren.

Dag 7 – En dags vandring på en højderyg med udsigt over den store Ekman Fjord, med et storslået panorama over en række gletsjere og bjerge med stejle skråninger, der falder ned i okkerfarvede draperier. Tilbage til basislejren.

Dag 8 – Vandring på den flade del af Svea-gletsjeren (ingen tekniske problemer): Opdagelse af en mineral- og gletsjerverden.

Påkrævet udstyr

Ud over det nødvendige udstyr, der er anført nedenfor, kan der efterlades gadeidræt i en rejsetaske i Longyearben-depotet.

Medbring 2 stykker bagage (bemærk venligst, at der ikke må være mere end 15 kg pr. person i lastrummet)

– Stor rejsetaske på 60-80 liter (i flyets lastrum), fremstillet af et så vandtæt materiale som muligt (risiko for at blive våd ved af- og påstigning)
– Lille dagsrygsæk (30/40 liter). I kabinen på flyet.
– Små vandtætte zip-lock fryseposer med lynlås er meget nyttige.

Anbefalet personligt udstyr
Vær opmærksom på, at temperaturerne kan være køligere sidst på sæsonen, så planlæg dit udstyr derefter.
Tyk fleecejakke, bjergbukser, vindtætte bukser og jakke (Gore-Tex eller tilsvarende membran), 2 eller 3 langærmede syntetiske T-shirts (Carline-typen), der tørrer hurtigt, og bukser af samme materiale, kasket med stor skygge, varm hue eller balaclava, fleece- eller uldhandsker (ingen store skihandsker), solbriller, minitoiletudstyr (sæbe eller biologisk nedbrydelig showergel), lille personlig medicinkasse, lommekniv, toiletpapir.
Under sejlturen over Isfjorden kan dine ejendele blive udsat for havstænk, og det samme gælder under zodiacturene til stranden. Medbring en passende rejsetaske eller i det mindste et beskyttende overtræk som f.eks. en stor affaldssæk, så dine ejendele kan holdes tørre.

Til overnatning
Der vil blive stillet en varm sovepose til rådighed, men vi anbefaler, at du medbringer en “kødpose” (dunlagen).

Til vandring
Et par plastikstøvler med en hakket sål, der er store nok til at tage varme sokker på (vigtigt) og høje nok (til at krydse floder). Undgå støvler med glat sål af typen “båd”.
Et par høje bjergstøvler, 3 til 4 par varme sokker.
Sportssko som f.eks. kondisko anbefales ikke til vandreture.
Vandrestave er meget nyttige.

Foto
Medbring en vandtæt taske til dit udstyr eller en vandtæt lynlåspose, hvis dit kamera ikke er vandtæt. Et vandtæt engangskamera anbefales ikke, da det er praktisk, men ikke tager gode billeder.

Dyreliv
Mere end 50 % af Svalbard er beskyttet, enten som naturreservat, nationalpark, fuglereservat eller botanisk reservat. Her lever dyr, som man ikke kan se på sydligere breddegrader: sæler, hvaler, talrige fugle, Svalbard-rensdyr, polarræve og også 2500 isbjørne.
For at undgå utidige besøg af isbjørne i lejren vil der være en roterende vagttur i løbet af “natten” med en alarmkanon.
Din guide vil rådgive dig om, hvordan du skal opføre dig, og hvad du skal gøre.

To-sæders havkajak, pagaj, redningsvest, vandtæt taske, Gore-Tex tørdragt, helt vandtæt (også fødderne), fleeceoveralls og hjemmesko, kajakvanter og neoprenhjelm, 2-sæders telt, sovepose og bundmadras, skål og bestik

Forplejning

Ved middagstid, hurtige måltider (pålæg, energibarer, supper, salater…).
Om aftenen tilberedes varme måltider af guiden og deltagerne selv.
På grund af afstanden fra Spitsbergen og i endnu højere grad fra baselejren er måltiderne hovedsageligt lavet af dåse- og dehydrerede produkter, og frisk mad er sjældent til stede.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Måltider indtil D10 ekskl.
Tilsyn
Kollektivt og teknisk udstyr
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Under midnatssolen, et uforglemmeligt arktisk eventyr