Ankomst og afrejse

Dag 1 – Internationalt fly til Tjekkiet
Ankomst til Prag. Velkomst i lufthavnen og transport med offentlig bus til byens centrum. Indkvartering på et komfortabelt hotel. Kort gåtur i byen, afhængigt af ankomsttidspunktet. Middag og overnatning.

D8 – Transfer med bus til lufthavnen, internationalt fly hjem.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Besøg Prag
Den første dag er afsat til at besøge Prag. I den bemærkelsesværdigt velbevarede hovedstad vil vi kunne beundre alle arkitekturstilarter i et utroligt antal monumenter og andre kuriositeter. Efter morgenmaden kører vi med vores guide til Hradcany, det distrikt, hvor Prag oprindeligt blev grundlagt på byens højder. Vi besøger det kongelige slot, der domineres af Sankt Vitus-katedralen, hvor der indeni ligger det storslåede Sankt Wenceslas-kapel, hvor Bøhmens skytshelgen blev begravet … Vi kommer derefter forbi det gamle kongelige palads og Vladislas-salen, den gyldne gade og dens smukke små farvede huse, hvor Franz KAFKA boede mellem 1916 og 1917. Frokost ved foden af slottet. Vi krydser Mala Strana-kvarteret, et smukt eksempel på barokarkitektur i Europa, hvor paladser og haver er beundringsværdigt bevaret: Malostranska-pladsen, Sankt Nikolaj-kirken på den gamle bydelsplads med sit orgel med 2500 piber, vi slentrer på Kampa-øen (“Prags lille Venedig”), for derefter at krydse den berømte Karlsbro, der på hver side er dekoreret med små statuer, der danner en slags hædershæk for de gående. Middag og overnatning på samme overnatningssted som dagen før.

Dag 3 – Kokorin-slottet og dets omgivelser
Transfer på ca. 40 kilometer til Bøhmen, nord for hovedstaden, i en region rig på historie og slotte. Undervejs besøger vi Kokorin Slot, bygget i det 14. århundrede og restaureret i ren romantisk stil. Resten af dagen er afsat til vandreture i et særligt grønt miljø (ca. 6 km, 2 timers vandring). Aftensmad og overnatning.

Dag 4 – Det tjekkiske paradis
Morgenvandring i den østbøhmiske region i den nordøstlige del af landet. Denne region er fuld af naturseværdigheder, slotte, grotter, men også imponerende sandstensformationer, der rejser sig mod himlen som skarpe skyskrabere. Ca. 10 km eller 3 timers vandring. Vi besøger området om eftermiddagen på cykel og kører til Doubice, som har en samling af friluftsskulpturer. Ca. 10 km på cykel (2 stigninger uden tekniske vanskeligheder). Frokost, middag og overnatning.

Dag 5 – Pravcicka Brana Arch
Igen cykler vi til den tyske grænse for at opleve en naturlig kuriositet, der er enestående i Europa: den 21 m høje og 25 m lange Pravcicka Brana-bue (også kaldet “Pravcicka-porten”), der ligger i nationalparken Tjekkisk Schweiz. Ikke langt fra den store bue ligger et slot kaldet “Falkenes Rede”, en imponerende bygning, hvis opførelse blev påbegyndt i 1881. I dag huser slottet et museum og en restaurant med værdifulde malerier. Vi når dette sted til fods, da terrænet er stejlt! Ca. 20 km på cykel (2 smukke stigninger på ca. ti minutter i gennemsnit i en fabelagtig natur, smukke nedkørsler og en lang flad meget behagelig) og 12 km til fods. Frokost, middag og overnatning.

Dag 6 – Liberec-regionen
Vi fortsætter vores cykeltur i Liberec-regionen og besøger den traditionelle Novy Bor krystalfabrik; du kan få mulighed for at beundre ægte kunstneres arbejde med at forme eller dekorere et smukt stykke. Ca. 20 km cykling (11 km ned ad bakke, 5 km fladt og 4 km op ad bakke). Frokost i området. Transfer med bus til Prag, middag og overnatning på hotellet.

D7 – Anden dag med sightseeing i Prag
Om morgenen vil vi sammen med vores guide opleve det jødiske kvarter, som engang var meget vigtigt. I dag er der kun seks synagoger, kirkegården og rådhuset tilbage. Derefter fortsætter vi til den gamle bydel. Vi begynder vores besøg på den gamle byplads, byens nervecenter, med sine smukke arkadehuse, statuen af Jan Hus (forløber for protestantismen, der levede mellem det 14. og 15. århundrede) … Derefter kommer vi til rådhuset, dets “astronomiske” ur og dets automater, Vor Frue af Tyn-kirken med dens sorte spir, der peger opad. Derefter det kommunale hus (byens smukkeste “Art Nouveau”-juvel), Poudrière-tårnet. Frokost. Opdagelse af den “nye bydel” (fra det 14. århundrede!) med Wenceslas Square, som i virkeligheden er en lang butiksgade …, EVROPA-hotellet, Koruna-paladset og dets storslåede glaskuppel, Lucerna-paladset, Novak-huset … Eftermiddagen er til fri disposition. Aftensmad og overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage
1 stort “praktisk” bagagestykke (undgå kufferter)
1 lille rygsæk til at bære dine ejendele i løbet af dagen.

Anbefalet personligt udstyr
1 T-shirt pr. dag
1 sweatshirt
1 uld- eller fleecetrøje
1 regnjakke med foring
bukser af bomuld
bomuldssokker
Tennissko, sandaler
Solbriller
solcreme og læbestift
Toiletartikler, lille personligt apotek (f.eks. mod pollenallergi’ )
lommepenge
Mobiltelefon + oplader
Kamera + oplader.

Cykelaktivitet
Lange shorts eller træningsdragt
Behagelige sportssko
1 par cykelhandsker ville være et plus
1 lille håndklæde i tilfælde af svedlugt
1 vandflaske
Der vil blive stillet en hjelm til rådighed.

Til vandreture
Trekkingsko, solide, med hak i sålen og god støtte for anklerne
1 par tennissko til om aftenen
2 til 3 par vandresokker.

Cykel og cykelhjelm.

Forplejning

Picnic eller frokost på restaurant ved middagstid og varme måltider om aftenen.
Maden er enkel, men velsmagende og baseret på traditionelle opskrifter.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport og overførsler
Alle måltider undtagen drikkevarer (og undtagen måltider på D8)
Lån af en mountainbike og en hjelm
Entréer til Kokorin-slottet, krystalfabrikken, Prags borg, Sankt Nikolaus-kirken i Mala Strana
Tilsyn og generelt alle de tjenester, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Prags og Bøhmens storhed!