Ankomst og afrejse

Dag 1 – International flyvning til Tanzania. Modtagelse i lufthavnen, transport til Arusha, overnatning på Point Zone Resort. 50 km, ca. 1 times kørsel.

Dag 2 – Fotosafari i Tarangire-parken
Transfer til Tarangire Park Reserve, som har bevaret al sin skønhed og autenticitet. Parken er meget anderledes end de andre reservater i nord og er et perfekt supplement til de vildtture, der foregår i den nordlige del af parken. Om eftermiddagen er der fotosafari for at se mange vilde dyr. 140 km, eller ca. 2h30 i bil.
Overnatning på campingplads ved indgangen til parken (i tilfælde af sen ankomst kan safari foretages på D3 tidligt om morgenen).

D-14 – Moshi / Lufthavnstransport
Fri dag i Moshi. Frie måltider. Transfer til lufthavnen og ombordstigning til natflyet.

D-15 – Ankomst til Frankrig.

Bemærk:
På grund af lokale begrænsninger kan Kilimanjaro-bestigningen og safari-delen finde sted i en anden rækkefølge end angivet i programmet.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Mto wa Mbu-landsbyen
Transport til den livlige landsby Mto wa Mbu. Slå lejren op, som ligger ikke langt fra byens centrum. Efter frokost vandrer du gennem bananplantager og rismarker. Mød træskærerne og besøg markedet. Middag og overnatning i lejren (med swimmingpool).

Dag 4 – Eyasi-søen / Wahazabe-stammerne
Kør til Lake Eyasi området vest for Arusha og sydvest for det beskyttede N’Gorongoro område. Eftermiddagsvandring langs søens bred. Der er et rigt dyreliv: lyserøde flamingoer, pelikaner, storke, små aber… Oplev en løgplantage, en meget populær afgrøde i hele det sydlige Afrika. Aften ved søen med solnedgang … nat på campingpladsen. 2 til 3 timers vandring.

Dag 5 – Hadzabe- og Tatoga-stammerne
Morgenvandring for at møde Hadzabe-stammerne, jæger-samlerfolk, der lever som i forhistorisk tid. Disse mænd, der har fået tilnavnet “de usynlige jægere”, ved perfekt, hvordan de skal falde ind i naturen for at jage. Sidst på formiddagen går vi ud for at møde Tatogas-stammen, der er bønder og hyrder, der græsser omkring søen. Dette er et sandt indbrud i en glemt verden. Spor til Karatu-området. 4 til 5 timers vandring.
Overnatning på campingplads, der ligger før Ngorongoro-krateret.

Dag 6 – Ngorongoro-vulkanen
Dagsudflugt i Ngorongoro-krateret, verdens største intakte krater med en caldera på 20 km i diameter og 700 m dyb. Denne gamle vulkan er hjemsted for tusindvis af vilde dyr (flodheste, gnuer, sorte næsehorn, nogle gange elefanter…) midt i en overraskende grøn natur.
Aftensmad og overnatning på campingpladsen.

D7 – Tilbage til Arusha / Transfer til Marangu
Tilbage til Arusha (2.30 min. på asfaltvej). Frokost på fritid i byen. Transfer til Marangu, Kilimanjaros basecamp.
Middag og overnatning på hotellet, hvor du kan efterlade de ting, du ikke har brug for til bestigningen.

D8 – Bestigning af Kilimanjaro: Rongai-ruten
Bestigning af Kilimanjaro på 6 dage ad Rongai-ruten (også kaldet “Nalemoru-ruten”).
1. etape: Rongaï Gate (2200 m) / Cave 1 camp (2700 m).
Afgang om morgenen efter at have forberedt taskerne og tjekket udstyret. Ca. 3 timers spor med køretøj, gennem majsafgrøder og nåleskove, med en storslået udsigt over Mawenzi. Vi starter trekket fra landsbyen Rongaï (1600 m), holdet fordeler lasten. Midt i de sidste højhøjdeafgrøder begynder vi langsomt vores opstigning. Vi vandrer gennem en nåleskov, måske er vi heldige nok til at se de blå aber. Lejren ved Cave 1 (2700m) ligger i lyngen. 2 til 3 timers vandring.
Overnatning i telte i en bivuak.

Dag 9 – 2. etape – Cave 1 (2700 m) / Kikelewa Cave (3600 m)
Vandring på ca. 5 til 6 timer gennem hedeområder, korte heder og fremkomsten af højbundsvegetation med udødelige planter, med en let stigende stigning. Passerer det sidste vandhul.
Overnatning i vores lejr ved Kikelewa Cave, 3600 m, beliggende nær en gammel lavastrøm og et stort tørt flodleje.

Dag 10 – 3. etape – Kikelewa Cave (3600m) / Mawenzi Tarn Hut (4330m)
Dette er en 3-4 timers vandring gennem halvørkenvegetation. Der er lyng overalt, og tågen er ved at lægge sig. Vegetationen bliver mere og mere sparsom. Vi slår lejr ved foden af Mawzenzi, som stiger til 5100m. Resten af dagen bruges på at akklimatisere os til højden og på at opdage de månelandskaber, der omgiver os.
Nat i bivuak.

D-11 – 4. etape – Mawenzi Tarn Hut (4330m) / Kibo Hut (4750m)
Midt i storslåede og ørkenagtige landskaber bevæger vi os langsomt frem mod Kibo Hut. 4 til 5 timers vandring. Toppen er tæt på.
Nat i bivuak.

Dag 12 – 5. etape – Kibo Hut (4750m) / Uhuru Peak (5895m) / Horombo Hut (3720m)
Tidlig start (midnat). Genopretning af Marangu-ruten ved Hans Meyer Cave (5200 m). Opstigningen er langsom og stejl, ca. 6 timer til Guilman’s point, der ligger på højderyggen. Solopgangen er ekstraordinær. Ca. 1h30 for at nå Uhuru Peak, det er det hele! Nedstigning ad Marangu-ruten, en fantastisk nedtur i direkte spor gennem gruset. Tilbage til Kibo Hut for et varmt måltid. Vi krydser den store slette (sadlen) for at nå bivuakhytten Horombot Hut (3720 m), der ligger blandt kæmpe ragwort og lobelia. Denne dag er den mest krævende, ca. 13 timers vandring i alt.

Dag 13 – 6. etape – Horombu Hut (3720 m), / Marangu (1550 m)
Vi går ned gennem hedeområder og derefter den tætte skov. Der er mere vegetation på denne side af bjerget. Udgang gennem Marangu Gate, hvor du vil få dit klatrecertifikat overrakt.
Sidste middag og overnatning på hotellet i Marangu.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage:
– 1 stor sportstaske eller 1 stor rejsetaske, der skal bæres af støttekøretøjet og bærerne under opstigningen (ikke mere end 15 kg).
– 1 let taske til opbevaring af dine ejendele på hotellet i Marangu
+ 1 lille rygsæk (ca. 30 liter) til at bære dine daglige ejendele under vandreturen, kamera, frokostdel om nødvendigt og en 2 liters vandflaske.

Vi beder dig om at begrænse vægten af din personlige bagage (15 kg) for at muliggøre transport af kollektivt materiale og mad.
Bemærk venligst! Plastikposer, såsom “affaldsposer”, er strengt forbudt på stedet og vil blive straffet med en bøde. For at holde dine ejendele tørre kan du købe vandtætte opbevaringsposer eller covers, f.eks. med lynlås, som fås i alle sportsforretninger eller online.

Til overnatning:
En rigtig god bjergdyne, der kan tåle temperaturer på 0 °C og derunder (se afsnittet om klima) og en lagenpose. Uundværlig for at hvile sig og holde sig i form mellem hver enkelt etape.

Beklædning:
1 par lette bomuldsbukser og shorts, en kasket til solen (safari-delen), flere T-shirts, en vindjakke, en fleece, en langærmet trøje, en meget varm trøje, en Gore Tex-vindenjakke eller en meget varm dunjakke, bjergbukser, tynde uldstrømpebukser, varmt undertøj til om aftenen (lycra eller microfleece), et par vanter, et par uldhandsker, et par silkehandsker til at lægge under for at isolere, et bjergpas, et halstørklæde, en regnkappe.

Fodtøj:
1 par tennissko eller hvilesko til om aftenen, 1 par varme og vandtætte bjergsko med god ankelstøtte af trekking-typen til opstigningen, gamacher (evt. mudder og grus) 3 til 4 par sokker med løkker.

Tilbehør :
En vandflaske på 3 liter, der er nødvendig for opstigningen til Kili, 1 lommelygte (om muligt en pandelampe) med ekstra batterier og pærer, solbriller med effektive filtrerende glas, teleskopstokke (valgfrit), passende solcreme + læbestift, plastikposer til beskyttelse af tøjet, toiletartikler og et lille individuelt apotek (medbring medicin mod kvalme, piller mod bjergsyge, Elastoplast eller plaster til behandling af eventuelle vabler), energibarer og en rulle toiletpapir.

Alt det nødvendige udstyr, herunder bestik, komfortabel skummadras til safarien, jorddug til opstigningen (du kan medbringe en selvopblæsende madras for større komfort) og 2-personers igloo-telte, 1 hyperbarisk kammer under opstigningen.
Bemærk venligst: Der leveres ikke en sovepose.
Højde: Vi er udstyret med et hyperbarisk kammer under opstigningen, men kontrollér, at du ikke har kontraindikationer for ophold i stor højde. Tag ikke af sted uden at rådføre dig med en læge, især hvis din helbredstilstand kræver regelmæssig behandling.

Forplejning

Vi bestræber os på at tilbyde dig en varieret og afbalanceret kost. Måltiderne tilberedes af en lokal kok under hele opholdet.

Typisk dag:
Morgenmad: frugt, brød, smør, syltetøj, mælk, te, kaffe, chokolade.
Frokost: en række friske grøntsagssalater, frugt.
Aftensmad: suppe, varm ret, dessert, te, kaffe.

Under safarien er køretøjet, der bruges til at nå de forskellige reservater, udstyret med vandtanke til styring og madlavning.
Under opstigningen er der ikke noget vandsted på hver enkelt etape, floder i nærheden af nogle bivuakker.

Inkluderet med rejsen

Adgangsgebyrer til reservaterne og Kilimanjaro Park (USD 1015 i 2022)
Safari i terrængående køretøjer
3 nætter på hotel. Måltider fra morgenmad D2 til morgenmad D14 (undtagen frokost D7)
1 fransktalende guide for mindst 4 deltagere.
Lokalt personale: kokke, chauffører, bærere og guider
Kollektivt campingudstyr (2-personers kuppeltelte + skummadrasser + måltider), gulvmåtter til opstigningen
Hyperbarisk kammer og iltflasker til opstigningen på Kilimanjaro.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Safari og Kili-klatring på én rejse!