Ankomst og afrejse

Dag 1: Mødested kl. 13.30 foran togstationen Panoramique des Dômes ved foden af Puy de Dômes: modtagelse af kursisterne (køretøjer og bus fra Clermont SNCF).
Opstigning med Panoramique des Dômes-toget til toppen af Puy de Dôme i 1465 m højde. Panoramarundtur på toppen (panorama, Temple de Mercur, vejrstation, historisk stele ….), derefter vandring ned til krateret nid de la poule og tilbagevenden til køretøjerne gennem skoven. Kørsel til Laschamps (5 km). Indkvartering.
Måltid og overnatning i gite.
3 timers vandring – afstand 6 km

D5 : Morgenmad, adskillelse og fri dag, som sammensættes efter eget ønske:
Puy de Lemptégy, Volvic, Clermont-Ferrand, romanske kirker, søer, Gergovie osv…

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2: Afgang kl. 9.00 fra Laschamps med GR4 sydpå. Vi krydser skoven og bestiger derefter de to Puys “Vaches” og “Lassolas”. Picnic i Montlosier (administrativ hovedkvarter for Parc des Volcans, hestehytte, udstilling…). Vandretur til Puy de Vichatel, Col de la Ventouse, over den gamle lavastrøm (cheire) og tilbage.
6 timers vandring – distance 17 km – højde + 600 m / – 600 m

Dag 3: Afgang kl. 9.00 fra Laschamps i egen bil (samkørsel på 9 km). Vandretur på de 2 vulkaner Goules og Sarcoui (en kuppel med grotte og en kegle med krater). Derefter guidet besøg på Vulcania i 4h30 (alle de bedste animationer uden tab af tid). Tilbage.
2 timers vandring – afstand 4 km – højdeforskel + 200 m / – 200 m

Dag 4: Afgang kl. 9.00 til fods på GR4 Nord. Bestigning af Col de Ceyssat, Traversin, Petit Suchet og Puy de Chiezou-hulen (kuplen). Puy de Pariou og dens storslåede krater. Nedkørsel i skoven og tilbagevenden.
6 timers vandring – distance 17 km – højdeforskel + 600 m / – 600 m

Påkrævet udstyr

Vores råd:
Du kan under alle omstændigheder efterlade tingene ved udgangspunktet og hente dem på den sidste dag. Medbring venligst en taske til dette formål.
Vigtigt personligt udstyr:
Et par mellemhøje vandrestøvler, en bjergrygsæk på mindst 35 liter, sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt(s), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, regnjakke, regnkappe, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, kondisko eller tennissko til om aftenen, vandflaske eller plastikflaske, kniv, plastikskål og -bestik, lille lommelygte, soveposelagen, stor plastikpose, toilettaske, toiletpose, toiletpapir, lommepenge.

Førstehjælpskasse
Medbring venligst en lille personlig førstehjælpskasse.
Typisk indhold.
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Og for at få et miljøvenligt koldt måltid skal du medbringe let bestik og en 0,7 eller 1 liter beholder af Tupperware-typen.

Forplejning

Indkvartering med helpension og picnicfrokoster.

Inkluderet med rejsen

Besøg på Vulcania
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
De 2 overførsler, der er beskrevet i programmet
Den panoramiske opstigning fra kuplerne til toppen af puy de dôme.

Teknisk niveau

Oplev vulkanerne i Auvergne!