Ankomst og afrejse

Dag 1: Velkomst søndag fra kl. 16.00 til 18.00 i Maison de l’Aventure.
Præsentation af turen og udlevering af udstyr.

Dag 7: Fri formiddag. 200 meter fra Maison de l’Aventure: opvarmet kommunal swimmingpool (åben i juli og august), lille landsbymarked, besøg på gårde (koost “Bleu du Vercors” og gedeost).
Kl. 12.15 kold frokost på Maison de l’Aventure.
Kurset slutter kl. 13.30.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Dag for dag program

Dag 2: Omkring Grande Moucherolle, Vercors’ næsthøjeste bjerg, går vi langs klippevæggen til Col des Deux Soeurs. Hele dagen vil vi nyde et panorama med udsigt over Grésivaudan- og Trièves-dalene og udsigten over alpebuen fra Mont Blanc til Ecrins.
Nat på Maison de l’Aventure.
19 km vandring. Højdeforskel: +/- 1200 m.

Dag 3: Afgang til en 3-dages raid med overnatning i en bjerghytte i naturreservatet Vercors High Plateaux. Vi følger GR 93 og 91 og bliver overflyvet af gribbe, når vi krydser Hauts-Plateaux’ sydlige udløber: Dôme du Glandasse, som dominerer Drôme-dalen og de sydlige præ-alper. Derefter varmer vi lårene op for at gå ned til refugiet, der ligger i hjertet af Archiane-kirkens fantastiske klipper, og vi vil forfriske os i Aubaise-floden.
Nat i Archiane-refugiet.
23 km vandring. Højdeforøgelse: + 620m / – 1390m.

Dag 4: Fortabt i ørkenen, midt blandt fårene: Vi krydser den vilde uendelighed af de vilde alpegræsser i det sydlige Vercors ved Lautaret-toppen og Tête Chevalière og kommer til Chaumailloux-fårestalden med frit udsyn til det mytiske Mont Aiguille.
19 km vandring. Højdeforskel: + 1300m / – 400m.
Nat i Chaumailloux-hytten.

D5 – Grand Veymont: “tête à cornes” med stenbukke giver os mulighed for at holde fotopauser, mens vi klatrer op til toppen af massivet med sin række af højderygge, klipper og græsgange, 360° over hele verden.
Nat på Maison de l’Aventue.
20 km vandring. Højdeforskel: + 1000m / – 1100m.

D6 – Ned- og opstigning ad muldyrstier: pas de l’Allier-pas des Voutes du Giers, på denne sidste dag vil vi forfriske vores små fødder i floden, der har gravet Gorges des Grands Goulets.
Nat på Maison de l’Aventure.
17 km vandring. Højdeforskel: +/- 1100m.

Påkrævet udstyr

En 45 liters bjergrygsæk (med bælte). Et par høje vandrestøvler med vibram-såler (allerede brugt på stien for at undgå vabler). En dyne og et lagen til soveposen (kødpose). Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, T-shirt og sweatshirt, shorts, badedragt, håndklæde, lette lærredsbukser, trøje eller polarlund, strømpebukser, sokker, lette sko eller sandaler, vindjakke (K-Way-typen), regnkappe, vandflaske eller plastikflaske, kniv, lille lommelygte, stor plastikpose, toilettaske, toiletpapir, lommepenge.

Under alle omstændigheder skal du beholde dit værelse i Maison de l’Aventure under hele opholdet.

Til miljøvenlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik samt en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at lindre ankel- og knæproblemer: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Forplejning

Alt er inkluderet, og måltiderne tilberedes udelukkende på stedet i Maison de l’Aventure, vi sørger for tilberedning af måltiderne og servering, men vi beder dig om at hjælpe med at dække og rydde dit bord.
I tilfælde af særlige diætkrav bedes du informere la Maison de l’Aventure pr. e-mail info@maison-aventure.com

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn

Teknisk niveau

Vercors-højsletten i et raid