Ankomst og afrejse

D1 og D2 – Fly til Kathmandu (overnatning i flyet). Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Indtjekning på hotellet, middag til fri disposition. Overnatning på hotellet.
Afhængigt af ankomsttidspunktet har vi mulighed for at tage vores første yogakursus på hotellets tag eller i et separat rum.

D-14 – Fri tid i Kathmandu (gratis måltider), og fly hjem.

D-15 – Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D14, overnatning i flyet og ankomst D15 eller overnatning på hotel D14 og dagflyvning D15.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres på grundlag af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Kathmandu
Om morgenen går du på opdagelse i Kathmandu, hvorefter du besøger det hinduistiske sted Pashupatinath, der er dedikeret til Shivas form, hvor der finder kremeringer sted, og som huser et stort samfund af yogier og sadhus. Frokost i Bodnath og besøg den store Bodnath-stupa, der er omgivet af mange tibetanske klostre. Overnatning på hotellet.

Dag 4 – På vej til Himalaya
Vi forlader hovedstaden for en 7 timers køretur til Kandé. Når vi er der, tager køretøjet en stejl sti til “Australian camp” (1½ time fra Kande). Middag og indkvartering på en lodge.
7 timers kørsel, 1h30 vandring, højdeforskel +300m.

Dag 5 – Landruk (1700 m)
Første praksis af yoga i det fri. Trek til det lille Deurali-pas via en gradvis stigning gennem en rhododendronskov. Vi stiger ned ad en stejl skråning og derefter mere gradvist til Gurung-landsbyen Landruk. Denne dag med tilgængelig vandring vil give os en panoramaudsigt over den sydlige Annapurna og Dhaulagiri, der dominerer i over 8200 m højde. Middag og overnatning på en lodge i Landruk.
4h30 vandring, højdeforskel +200m / -550m.

Dag 6 – Lav lejr (2900m)
Vi forlader Landruk for en 2,5 til 3 timers vandring i ret stejlt terræn gennem rhododendronskove. Vi når skovlejren til frokost. Vi genoptager vores vandring; vi har måske mulighed for at se nogle dyr (hjorte, fugle…). Vi ankommer til Low camp sidst på eftermiddagen og har en yogasession i fredelige omgivelser. Middag og overnatning i en lodge i Low camp. 4 til 5 timers vandring, højdeforskel +1200m.

Dag 7 – Høj lejr (3900m)
Vi fortsætter vores opstigning, skoven bliver mere og mere sparsom. Vi fortsætter med at klatre langs en højderyg. Vi ankommer til de sidste beboede lodges i High camp, hvorfra udsigten åbner sig. Om eftermiddagen tager vi en kort gåtur i området og laver lidt yoga. Middag og overnatning (lodges i 3500 m højde). 4 timers vandring, højdeforskel +1000m.

D8 – View Point (4300m) / Badal Danda (3250m)
Afgang til en 2h30 opstigning til Mardi Himal udsigtspunktet (4300m). Afhængigt af gruppens motivation og vejrforholdene (muligt om efteråret, men ofte umuligt om foråret) fortsætter vi i yderligere 1 time for at nå Mardi Himal-basecampen på 4500m. Udsigten over South Anapurna, Hiunchuli, Mardi Himal og Machapuchare er storslået.
Tilbage på lodgen laver vi en yogasession, mens vi betragter panoramaet mod de høje tinder. Om eftermiddagen går vi en stejl nedtur til Badal Danda over skovkanten (1,5 times vandring). Middag og overnatning i en lodge (3250 m).
6 timers vandring i løbet af dagen, højdeforskel +400m / -1050m eller +600m / -1250m.

Dag 9 – Skovlejr / Lwang (1450m)
En lang nedtur gennem skoven til Lwang, en smuk Gurung-landsby, der er specialiseret i te-dyrkning. Vi har en smuk udsigt over dalen og de omkringliggende landsbyer. Mod nord ser vi Mardi Himal, Machhapuchhare og Annapurna III. Yogaundervisning sidst på dagen. Middag og overnatning i et lokalt hus, et initiativ iværksat af landsbykomiteen. 6 timers vandring, højdeforskel -1800m.

Dag 10 – Ghachok (1250m)
Efter en morgenyogasession fortsætter vi vores nedstigning til Humdi, hvor vi krydser Mardi Khola på en hængebro. En stejl stigning fører os til landsbyen Riban, hvor vi spiser frokost med de lokale. Vi fortsætter til Ghachok (1250 m). Middag og overnatning. 4 timers vandring, højdeforskel -600m / + 400m.

D11 – Bhurjung Khola / Pokhara
Yoga-session i de behagelige og rolige omgivelser i Ghachok, efterfulgt af en udflugt til de varme kilder i Tatopani. Efter at have krydset Seti Nadi på en hængebro ved Kharpani, går du ned til Bhurjung Khola på den anden side. Transfer med privat bus til Pokhara (1.30 min.). Middag og overnatning på hotellet i Pokhara (800 m). 2 timers vandring, højdeforskel +200m / -200m.

Dag 12 – Pokhara
Om morgenen krydser du Phewa-søen med båd, inden du går op til Shanti Stupa, som dominerer Pokhara og giver en smuk udsigt over byen og bjergene. Højdemæssig stigning på 300 m, ¾ times vandring. Yoga-session og derefter ned til Kalimati for at besøge Davis’ fald. Alternativ mulighed: udflugt til Begnas Lake. Overnatning på hotellet i Pokhara (800 m).

D-13 – Pokhara / Kathmandu
Tidlig afgang med bus til Kathmandu (frokost inkluderet). Ankomst forventes sidst på eftermiddagen. Middag til fri disposition, overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (1 i kabinen og 1 i lastrummet):
– 1 rygsæk (30 liter) til vandreturen (bruges som håndbagage på flyet)
– 1 stor rejsetaske (bruges som lastrumstaske til flyrejsen, maks. 18 kg til flyrejsen, maks. 12 kg til trekket, ekstra kg vil blive opkrævet, mulighed for at efterlade rejseeffekter i Kathmandu i en lille opbevaringstaske).
Kuffert skal absolut undgås.

Personligt udstyr anbefales:
1 varm dyne (sovepose) (meget varmt fra december til februar)
valgfri sovepose
Varme sokker
Letvægtsbukser
Trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Hue, tørklæde, hovedbeklædning,
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Lommetørklæder
Solcreme, læbestift
Badedragt
Solbriller
Reservebriller med korrigerende linser til de berørte personer
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Fodtøj:
Vandresko (vandresko af trekking-typen)
Træningssko
Flip-flops

Fra december til februar :
Varmt undertøj til om aftenen,
Anorak
Et par handsker

Valgfrit: “lagenpose”.

Til yogaudøvelse
Meditationssjal
Strømpebukser, T-shirt
Lette sko (Tai chi type, espadrillos, klipklappere…)
Måtter stilles til rådighed på stedet, men du kan altid medbringe dine egne.

Slutningen af vandreturen. Det er tilrådeligt at medbringe relativt brugt tøj, som du kan efterlade hos sherpaerne og bærerne. Dette tøj indsamles af gruppelederen og gives til sirdaren, enten midlertidigt (passage af et pas, lav temperatur) eller permanent ved afslutningen af trekket.

ALT ER KLART.
Bemærk venligst: soveposen er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Under vandreturen serveres vestlig og lokal mad: blandt andet chapatis, en slags pandekage, der erstatter brød, og som kan spises med salt eller sukker, og ris i alle former. Restaurant i Kathmandu-dalen (på egen regning), regn med 500 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 1000 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Forplejning under vandreturen
Trekkingtilladelse
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Den mest sportslige af vores yogarejser