Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30-10.00), indkvartering (om morgenen, brusere og bagage til rådighed) og udlevering af udstyr.

Hvis du forventer at ankomme efter kl. 15.00, bedes du for at lette modtagelsen (indkvartering mellem venner, organisering af niveaugrupper, uddeling af udstyr…) informere sportsbyen så hurtigt som muligt og oplyse dit forventede ankomsttidspunkt.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen vil UCPA’s personale give dig alle oplysninger om de overvågede sessioner, der starter den næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Bemærk venligst, at i ugen fra den 26. december til den 1. januar er ankomstdagen mandag den 26. januar, med mulighed for ankomst dagen før søndag den 25. december fra kl. 18.00.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag – Afgang med minibus til Luchon (45 minutter), hvor du vil opdage eller genopdage sneskoene med en opdagelsesvandring med udsigt over Pyrenæerne i Luchon: Port de Balès, Port de Pierrefite, Mont Né-hjemmet til frokost. Højdeforskel: +400m / -500m. For de mere modige er der mulighed for at bestige Mont Né (214 m), +/- 200 m.
Sidst på eftermiddagen holder du op til 2 timers termoludisme i Luchon, hvorefter du vender tilbage til sportsbyen UCPA (45 minutter).

Tirsdag – Afgang med minibus til Loudenvielle (25 mn) for en opdagelsesvandring i skoven i Bareilles og i Doktor Piques hytte for at spise (garanteret Heïdi-stemning). Derefter går du op til Bareilles-søen og Lion-passet (2030 m). Højdeforskel: +/-700 m. Du afslutter dagen med 2 timers termoludisme i Balnéa (Loudevielle) og vender derefter tilbage til sportsbyen UCPA (25 minutter).

Onsdag – Afgang med minibus til Spanien (45 minutter) for at gå en tur i Pineta-gletscherdalen med opstigning til Lalari-plateauet, hvorfra man kan se Europas højeste kalkstensklippe og dens gletsjer: Mont Perdu (3355 m). Højdeforøgelse: +/- 350 m. Du vender tilbage til Saint-Lary for 2 timers termoludisme på Sensoria.

Torsdag – Afrejse til vores nat i bjergene og jeres miniraid. Opstigningen foregår via Saint-Lary skisportsområde til de smukke frosne søer i Bastan og dens storslåede refugium i den japanske have med en smuk udsigt til Néouvielle-toppen (3092 m). Taske til 2 dage. Dagens stigning: +400m / -800m. Nat i Oule-refugiet i komfort og aften med lytning til højskovens sagn og lyde.

Fredag – Afgang til Néouvielle-reservatet og Estibére-dalen på jagt efter lynghanen.
Frokost i Europas højeste skov ved den frosne sø Cascaret og derefter ned til Oule-søen for at vende tilbage til UCPA’s sportsby Saint-Lary. Dagligt fald i højden: +500m / -600m.
Du afslutter dagen med et øjebliks afslapning i Saint-Lary med 2 timers termoludisme efter eget valg (Balnéa eller Sensoria).

Bemærk venligst, at denne rytme vil blive forskudt med en dag i ugen den 26. december (velkomst mandag og aktivitetsstart tirsdag, undtagen for begynderkurserne, som starter mandag eftermiddag).

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt ikke-teknisk udstyr er ikke inkluderet, så husk en vandflaske eller termokande og en personlig førstehjælpskasse.

Kasket eller halstørklæde, hat og pandebånd, kvalitets-solbriller, tyndt åndbart undertrøje, t-shirt(e), sweatshirt, polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.

Solcreme og solcreme.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.
Vejret skifter hurtigt i bjergene.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig. Vær først og fremmest praktisk.

Snesko, sko, rygsække og sikkerhedsudstyr: D.V.A. (af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan sælges i Saint-Lary), skovle, sonder…

Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

For natten i refugiet er der sengelinned til rådighed.

Forplejning

På sportsbyen og refugiet. Frokostkurv ved middagstid.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
1 overnatning i et refugium
udstyr til snesko
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
4 adgangsbilletter til termiske bade (Espace forme bien-être i Luchon, Sensoria i Saint-Lary og Balnéa i Loudenvielle)
Rejse med minibus
Ledsaget af en guide fra mandag til fredag

Teknisk niveau

Sneskovandring og balneoterapi i hjertet af Pyrenæerne