Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Tenerife / Vilaflor
International flyvning til De Kanariske Øer, velkomst i Tenerife lufthavn og transport til vores indkvartering i Vilaflor, øens højeste landsby (1466 m) på Teides sydlige skråninger. Ophold og vandring fra denne smukke landsby på toppen af bjerget giver mulighed for en første akklimatisering til højden. Fri tid afhængigt af flyets ankomsttid. Ved dagens afslutning præsenterer guiden programmet.
Indkvartering på hotellet for 4 nætter, middag.

Dag 8 – Hjemrejse
Transfer til Tenerife lufthavn og internationalt fly hjem.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Rundtur i Chinyero-vulkanens naturreservat
Chinyero-vulkanen, der ligger i nærheden af Pico del Teide, er en vulkan, der sidst gik i udbrud i 1909. Den dominerer landskabet i naturreservatet. Denne vandretur fører os gennem en række forskellige landskaber. Vi går gennem en blanding af sort sand, aske, sort sten og gennem en skov af kanariske fyrretræer. Denne første rundvandring er en god opvarmning.
Aftensmad og overnatning på hotellet i Vilaflor.
Ca. 5 timers vandring,
Højdeforskel + 450m / -450m.

Dag 3 – Vilaflor / El Paisaje Lunar
En rundvandring fra landsbyen mod nordøst. Vi følger stejle stier, der fører os til kolossale feeskorstene, der rejser sig op mod himlen.
Dette “månelandskab” (“paisaje lunar”) har et rammende navn og minder os om, at vulkanske eksplosioner og store askeaflejringer for længe siden formede dette landskab. Picnicfrokost i ca. 2000 meters højde, hvorefter vi kører ned gennem fyrreskoven Barranco del Salto Blanco.
Aftensmad og overnatning på hotellet i Vilaflor
6 timers vandring ca.
Højdeforøgelse: +800m / -800m.

Dag 4 – Pico Viejo-topmødet (3135 meter)
Tidlig afgang for at nyde solopgangen over vulkanen. Det omkringliggende landskab er uforglemmeligt: øen får røde nuancer, så snart solen står op, og udsigten åbner sig mod La Gomera, La Palma og El Hierro. Observationen af den skyggekegle, som vulkanen danner ved solopgang, hvis udsigten er klar, er spektakulær. Opstigningen begynder på Teides vestlige skråning i 2100 meters højde for at nå op til kanten af Pico Viejo’s caldera i 3135 meters højde. Krateret på Pico Viejo er gigantisk og meget vildt (i modsætning til Pico Del Teide, som er for overfyldt, fordi det er muligt at komme op med svævebane… derfor foretrækker vi Pico Viejo). Nedkørsel ad sydsiden forbi “Roques de Garcia”, en række vulkaniske nåle, der rejser sig mod himlen. Dette er en ret teknisk dagsvandring, og den mest udfordrende i denne uge.
Aftensmad og overnatning på hotellet i Vilaflor.
7 timers vandring,
Højdeforskel +1000m / -1000m.

Dag 5 – Teno-toppene
Transfer til en helt anden del af øen, Teno-massivet, der ligger i nordvest (1 times kørsel), en anden meget gammel del af øen. De første udbrud på Tenerife fandt sted her for syv millioner år siden, og erosionen har haft tid til at ændre landskabet dybt, idet den har skabt kløfter omgivet af skarpe toppe. Denne vandretur mod højderyggene giver mulighed for at observere skråninger med meget forskellig fugtighed og vegetation.
Middag på en restaurant
Indkvartering i 3 nætter på et hotel i syd (hotel ved havet eller med swimmingpool)
5 timers vandring,
Højdeforskel +400m / -450m.

D6 – Erjos / Los Silos
Transport i bil (ca. 1 times kørsel) til Erjos, en typisk kanarisk landsby beliggende i 1000 meters højde. Vi begynder vores vandring i en laurbærskov (Lauri Silva), krydser derefter et område med bregner og lyng (Erica Arborea skov) og begynder derefter en lang nedstigning på ca. 800 m negativ højdeforskel med imponerende udsigt over de vegetationsdækkede dale for at nå frem til landsbyen Los Silos. Vi tager derefter en bus til den maleriske landsby Garachico, og hvis vejret og forholdene tillader det, kan vi tage en svømmetur i de naturlige pools.
Middag på en restaurant
Nat i samme indkvartering som dagen før.
5 timers vandring,
Højdemæssig stigning -800m

D7 – Rundvandring: Cruz del Carmen – Chinamada
Transport i bil til Anaga i den nordøstlige del af øen (1 time og 15 minutters kørsel). Det lille kapel i Cruz del Carmen ligger ved indgangen til landdistriktsparken Anaga. Vi begynder nedstigningen gennem den smukke højskov, der dominerer hele parken. Ved landsbyen Casas del Rio forlader vi regnskoven for at krydse terrasser med dyrkningsområder. Chinamada dukker endelig op for enden af stien, den delvist troglodyte landsby ligger på en isoleret top i Anaga. Vi vender tilbage til vores køretøj ad en anden vej.
Tilbage til hotellet fra den foregående dag med mulighed for at tage en svømmetur. Aftensmad på en restaurant
5 timers vandring, højdeforskel -450m / +450M

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må ikke overstige 15 kg)
1 hovedbagage, som du efterlader på hotellet.
1 lille rygsæk (40 til 45 l) til de daglige vandreture.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts
1 par bukser
1 par vandrebukser
3 eller 4 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 trøje eller fleece
1 par lette sko til om aftenen
1 vindjakke
solbriller og hat
solcreme
Toiletartikler og et lille personligt apotek
1 vandflaske, plastbeholder med låg, lommekniv (i lastrummet), bestik.

Til opstigningen af Pico Viejo: temperaturen er undertiden negativ!
1 par gode handsker
1 varm hue
1 par bjergsokker
1 dunjakke

Til vandring
Trekkingsko med en god sål med hak (tennissko kan ikke anbefales, da de ikke er egnet til det til tider aggressive (basalt), stejle og glatte terræn).
2 til 3 par vandresokker.

UCPA stiller ikke udstyr til rådighed

Forplejning

Morgenmad: kaffe eller te, brød, smør og syltetøj.
Frokost: kolde måltider under vandreturene.
Aftensmad: Restauranter, på hotellet eller på pensionen.

Inkluderet med rejsen

Overførsler og lokal transport
Indkvartering
Måltider fra middag D1 til morgenmad D8
Tilsyn
Kollektivt udstyr og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Tenerife, den vilde side