Ankomst og afrejse

Ankomst til gîte på “La Bégossière” i Roz-sur-Couesnon fra kl. 18.00 eller modtagelse på Pontorson station. Middag og overnatning på gîte.

Denne dag kører vi gennem det bretonske landskab mod Pas Gérault-søerne. Vi passerer Manoir de La Rue, der blev bygget i 1575, og når derefter til et sted kaldet La Lande de Montomblay, hvor der blev plantet et egetræ i 1792. Efter at have gået langs Sains-søerne tager vi en sti gennem underskoven til landsbyen Chardrain med sin typiske arkitektur. Derefter når vi frem til dammen Pas Gérault. Den blev tidligere bygget for at forsyne møllerne med vand, men er nu hjemsted for mange plante- og dyrearter, som trives i dette bevarede miljø. Picnicområdet er et ideelt sted at slappe af og tage en pause. Efter frokost krydser vi Riscopp-dalen for at nå frem til vores gite, mens vi nyder den sidste panoramaudsigt over Mont-Saint-Michel-bugten.
Individuel afgang af rytterne fra kl. 18.00, evt. transfer til Pontorson station.

Dag for dag program

Dag 2 – Denne morgen tager vi af sted for at slutte os til den grønne vej i retning af “la chapelle Sainte-Anne”. På “Duchesse Anne”-dæmningen drejer vi af til “Colombel”. Denne første del af turen giver os mulighed for at opleve polderne, et område, der tidligere var dækket af havet og nu er helliget gartneri, hvis etiket er værdsat af gourmeterne. På vej mod “Hauts de Saint-Marcan” krydser vi en tæt skov med stejle stier. Vi når frem til “Télégraphe de Chappe”, hvor vi holder frokostpause. I eftermiddag bliver vi på klipperne ved bugten, inden vi leger gemmeleg mellem skoven og udsigtspunkterne ved Mont-Saint-Michel. I et sving på en sti får vi et glimt af Mont-Saint-Michel, men mister det, når vi kommer ind i den næste lille løvskov. Når vi når frem til udsigtspunktet “Roz-sur-Couesnon”, hvor vi stopper op, får vi en fantastisk udsigt over Mont-Saint-Michel-bugten. Herefter kører vi tilbage til gîte. Aftensmad på en nærliggende restaurant.

Dag 3 – Denne morgen er den store dag! Vi tager den grønne vej, som fører os ud til bugten med fint sand, som vi krydser med gode galopper! Under overfarten oplever vi intense øjeblikke. Den usædvanlige lysstyrke giver magiske farver til dette uendelige landskab. Øen Tombelaine, en enorm klippe midt i bugten, er også et fuglereservat, og ikke at forglemme Mont-Saint-Michel, så imponerende og majestætisk. Vores guide fortæller os historien og legenderne om disse mystiske steder. Så kører vi igen i fuld galop.

D4 – Vi kommer igen ind på den grønne vej, en sti, der blev åbnet for nogle år siden for at gøre det muligt at gå sikkert langs bugten, der strækker sig fra Cancale til Mont-Saint-Michel. Men denne gang er det for at få adgang til græsarealet. Dette område, der er helt anderledes end polderne, ligger mellem det sidste dige og havet. Ved højvande er den dækket af havet, men i den normale periode er der her stadig saltgræsmarker med får, som er opkaldt efter de berømte får i bugten, men også mange fugle. Så du har forstået, at det er et “herbus”-sted, og din guide vil vise dig mangfoldigheden af græsplanter og ved lejlighed beskrive den fugl, der flyver ved din side. Det er også et sted, hvor man kan galoppere.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.
OBS: Vi kan ændre ruten alt efter vejrforholdene og terrænets tilstand. Vi kan ikke altid gå alle steder, og tidevandet ændrer landskaberne og de mulige passager fra dag til dag. Vi kan også være nødt til at tilpasse programmet for denne dag for at tage hensyn til tidevandstiderne.

Påkrævet udstyr

Beklædning, vores råd
Hjelm eller bombe i henhold til standard NF EN 1384 (obligatorisk: Hvis du ikke har en hjelm eller bombe, skal du angive den på dit dossier sammen med din størrelse), ridebukser, mini-kapper og vandresko. Undgå gummistøvler. Medbring regnjakke, varm trøje, lommelygte, vandflaske, opinel, varm sovepose (afhængigt af årstiden), personlig førstehjælpskasse, solcreme, myggespray og skiftetøj til en uge. Undgå syntetisk undertøj.

Der er alt rideudstyr til rådighed. Hjelm eller spray efter NF EN 1384-standarden på forespørgsel.

Heste
Kavaleriet består af Irish Cob-heste. Heste, der er vant til ridning, der arbejder hele året rundt, og som er veltrænede i alle tre gangarter.

Sadelmageri
Engelske sadler. (Mulighed for at medbringe egen sadel, forudsat at den passer godt til hesten).

Forplejning

Table d’hôte om aftenen, picnic ved frokosttid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten
Shuttleservice mellem stationen eller lufthavnen (ankomst og afgang) og stedet

Teknisk niveau

Mellem ridning og opdagelse af den historiske arv i Normandiet