Ankomst og afrejse

D1 – Fly med overnatning til Denpasar.

Dag 2 – Ankomst til Bali (Denpasar). Modtagelse i lufthavnen og transport til Ubud (40 km), i centrum af øen Bali. Overnatning på hotel i Ubud.

D-14 – Gratis måltider. Hjemrejse.

D15 – Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af hvilket flyselskab der benyttes, kan returflyvningen indebære afgang fra Denpasar D14, overnatning på flyet og ankomst D15 eller overnatning på hotel D14 og dagflyvning D15.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D3 – Cykling i Ubud
Cykeltur (25 km, ca. 2,5 timer) for at opleve landsbyerne omkring Ubud, Kelabang Muding og Tegalabang. Denne lille by, der er berømt for sine malerier og sit kunsthåndværk, er i hjertet af det balinesiske kunstnerliv. Overnatning på hotellet i Ubud.

D4 – Rafting på Ayung-floden
Rafting ned ad Ayung-floden (12 km, 2 timer), mens du beundrer frodige landskaber og storslåede vandfald. Efter raftingturen besøger du de kongelige grave i Gunung Kawi, hvorefter du kører til landsbyen Kintamani, der ligger på kanten af Mount Batur calderaen, med en imponerende udsigt over vulkanen og søen. Overnatning i Kintamani på et lokalt gæstehus.

Dag 5 – Bestigning af Batur-bjerget
Afgang før daggry for at bestige Mount Batur (1717 m) ad en temmelig stejl sti. Udsigten over søen er storslået, når vejret er klart (3h30 vandring). Morgenmad på hotellet, hvile og kørsel til Besakih-templet. Dette tempel, der ligger på skråningerne af Mount Agung og består af mere end 20 helligdomstempler og indhegninger, er det mest hellige og største tempel på Bali. Derefter kører du til Sidemen via små landeveje. Overnatning i et lokalt hus i Nongan.

Dag 6 – Mountainbiking omkring Nongan
Denne morgen er der mountainbiketur i Nongans omgivelser i rismarker, vi krydser landsbyerne Menanga, Tegenan, Batu Sese, Rendang og Segah. Fri eftermiddag. 25 km mountainbike-tur (ca. 2 timers cykling) Overnatning i Nongan.

D7 – Nongan til Tirtaganga
Vandring i et formidabelt cirque af risterrasser (2 timers vandring). Frokost, derefter transport til “vandpaladset” i Tirtaganga, et fantastisk sted, der er kendt for sine hellige kilder og kongelige bassiner. Besøg på stedet, og derefter kører vi til Amed, en kystby i den nordøstlige del af øen (20 km med bus). Overnatning i Amed.

D-8 – Snorkling i Amed
Udforskning af undervandsverdenen med maske og snorkel for at opdage de mange små koralfisk. Eftermiddag til fri disposition, hvile og gå rundt i området. Overnatning i Amed.

Dag 9 – Balis nordkyst
Afrejse til Lovina, en landsby beliggende på Balis nordkyst. Den sorte sandstrand i Lovina, der er mindre overfyldt end strandene på det sydlige Bali og badet i roligt vand, bevarer en varm og afslappet atmosfære. Besøg Meduwe Karang- og Beji-templerne og en kort vandretur rundt i landsbyen Singaraja. Overnatning på hotellet i Lovina.

D10 – Banjar-klosteret
Besøg i Banjar-klosteret, det eneste buddhistiske kloster på Bali, og kør derefter til Munduk. Gå rundt i Munduk, en lille bjerglandsby i den nordlige del af Bali. Landsbyen er omgivet af primærskov, der er hjemsted for mange tropiske fugle. Opdagelse af landsbyen, kaffe- og kakaoplantagerne. Overnatning i Munduk.

D-11 – Trekking i Munduk
Besøg Ulun Danu-templet, der er viet til vandets gudinde. Det ligger i storslåede omgivelser og er et af de smukkeste balinesiske templer. Hvis vi har tid nok tilbage, besøger vi plantager og vandfald. Tilbage til Munduk, og overnatning på et gæstehus.

Dag 12 – Bestigning af Puncak Mangu-bjerget / Marga
Om morgenen transfer til Bratan-søen (1230m) og afgang til fods ad en junglesti for at bestige Mount Puncak Mangu (2080m), som nogle gange også kaldes Mount Catur. På toppen ligger templet Pura Puncak Mangu, som er befolket af aber. Højdeforøgelse 800 m, 5 til 6 timers vandring. Transport til Marga (1½ til 2 timer i bil). Middag og overnatning hos lokalbefolkningen.

D-13 – Cykeltur og besøg i Tanah Lot-templet – Marga / Kuta
Om morgenen cykeltur i Jatiluwihs omgivelser, smukke rismarker. Frokost, derefter kørsel til sydvestkysten til Tanah Lot-templet. Det blev bygget i det 16. århundrede på toppen af en lille ø og er kun tilgængeligt ved lavvande. Besøg i templet, Kecak-danseshow, derefter transport til Kuta på det sydlige Bali. Middag til fri disposition. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (til flyet, 1 i lastrummet, 1 i kabinen)
– 1 lille rygsæk på 30 liter til besøget og personlige ejendele under vandreturene.
– 1 stor rygsæk eller duffelbag eller solid rejsetaske (mange overførsler),
– 1 bæltetaske eller “nakketaske”, der skal bæres skjult under tøjet til pas og penge.

Til overnatning
1 lagenpose (“kødpose”).

Beklædning
Shorts
T-shirts
Badedragt
Lette bomuldsbukser
1 trøje af uld eller fleece
1 vindjakke
1 regnkappe
1 langærmet skjorte
Langt, løstsiddende tøj, der beskytter dig mod solen
Varmt undertøj til om aftenen
En sarong og et bomuldstørklæde er uundværlige til tempelbesøg (kan købes på stedet)
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
Lommekniv
Lommelygte (praktisk pandelampe) med batteri og reservepære
Skærmkasket til beskyttelse mod solen
Solbriller
1 vandflaske
Toiletpapir

Til vandring
Vandtætte vandresko med god støtte til anklerne og med hak i sålerne.
Et par tennissko til om aftenen eller et par sandaler med velcrolukning
Et par par vandresokker.

Til rafting
Brugte sandaler eller tennissko.

Til cykling
Cykelshorts og handsker, 1 par solide tennissko.

Gruppeudstyr: flåder
Individuelt udstyr: redningsvest, hjelm, padle, mountainbike.

Forplejning

Morgenmad, frokost og aftensmad indtages på restauranter eller pensionater.
Der serveres en lille flaske vand ved hvert måltid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen de måltider, der er nævnt i afsnittet “ikke inkluderet”)
Tilsyn
Alle de tjenester, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

En multiaktivitetsopdagelse af Bali