Ankomst og afrejse

Modtagelse søndag morgen fra kl. 8. Det er afgørende, at du ankommer før kl. 11, hvis du har dine randonee ski.
Ellers bedes du præsentere dig i vores ski shop for udstyr før kl. 10:30. Informationsmøde med din guide. Måltider på sportsbyen.
Fra kl. 13 afgang til Grands-Montets-området. “Validering” af teknisk skiing-niveau (Lognan / Les Grands Montets-området). Tilbage til sportsbyen.
Transport i minibus til les Contamines.
Overnatning i et gæstehus eller i sportsbyen.

Hvis du har købt “ankom dagen før” -optionen, skal du præsentere dig i sportsbyen for at blive modtaget fra kl. 18 til kl. 21.
Måltider fra kl. 19 til kl. 20:30.
Lørdag og søndag fra kl. 21 (kl. 19 de andre dage), indgangen til sportsbyen lukkes.
Hvis du kommer efter denne tid, skal du sende en mail for at få adgangskoden (argentiere@ucpa.asso.fr).

Fredag – Tidlig afgang til den sidste dag, med flere muligheder afhængig af gruppens form: Mont Coin og med 1000 m højdeforskel ved at være steget op til Roche Pastire, passage af Pré-passet og nedstigning til Arêches, ellers det store Mont d’arêches (2633 m) efter 1100 m klatring og nedstigning til Arêches.
Retur til Val Joly med taxa og passage af Joly-passet sidst på eftermiddagen med svævebane for derefter at skifte til Les Contamines og returnere til Argentière i minibus.
Slut på kurset sidst på eftermiddagen.

Fredagens aftenmåltid er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille det (mod ekstra betaling) den første kursusdag.

Hvis du ønsker at forlænge med en nat efter kurset
– Normalt, ingen pladser tilbage i sportslandsbyen. Påkrævet at tjekke ugen før pr. mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gæstehuse på Chamonix-webstedet.

Dag for dag program

Mandag – Afgang med de første skilifte fra Contamines. Vandring omkring La Cicle (toppen der skiller Val Monjoie fra Beaufortain), “peautage” på 1700 m i retning af Fenetre-passet på 2245 m (545 M+), og derefter nedstigning mod Val Joly via alperne på La Grande Perrière. Overnatning på landsted.

Tirsdag – Afgang ved daggry til Gitte-passet (2360 m), 900 m højdeforskel over Girotte-søen, efterfulgt af nedstigning til alpebyen la Gitte og søen med samme navn (1635 m). Herfra sætter vi skindene på igen for at komme over det lille Sur Frêtes-pas (1790 m), der tårner sig op over Roselend-søen, som vi når ved at gå lidt nedad, hvorefter vi ankommer til Laï-planets ly ved at gå 200 m op. Vi overnatter i et ubevogtet ly, og det er derfor vi tager afsted tidligt, for at have tid til at forberede aftensmaden.

Onsdag – Dagen tilbringes i hjertet af Beaufortin, på Alpage og igennem Parozan-passagen via Arpire-overgangen, for at nå det smukke Presset-ly beliggende nær en sø med udsigt over Pierra Menta og Vanoises. 1100 m stigning. Overnatning på Presset-lyet (2500 m).

Torsdag – Rolig afrejse om morgenen med en let stigning efterfulgt af en nedstigning til Coire-lyet (2060 m), hvor vi kan efterlade vores rygsække før opstigningen til Crêt du Rey (2630 m), og eventuelt til Crêt du Boeuf for dem, der stadig har energi. Mens dem, der bliver på lyet, forbereder maden… fordi lyet er ubevogtet. Vi overnatter på Coire-lyet.

Forløbet af dette program er angivet som vejledende.
Det kan ændre sig eller planlægges om i forhold til tekniske kriterier eller organisatoriske forhold, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun lederne af UCPA, der er beføjede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerens tekniske og fysiske niveau, og efter hvordan deltagerne har det.

Vær sikker på, at du lever op til det krævede niveau for kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et alternativt program.

Information om overnatningssteder uden for sportslandsbyen, overnatningsfaciliteter, komfort og mad, er kun vejledende og er ikke kontraktlig bindende.

Påkrævet udstyr

Til denne praktik er touring ski, hud og knive ikke inkluderet. Du har mulighed for at tage ‘touringskis udstyr’ optionen på samme tid som tilmeldingen til praktikken. Prisen er 100 €, for et par skier, der er mindst 80 mm ved foden, med bindinger af inserts type (Low Tech-type).

Vandflaske (eller plastflaske) eller termoflaske, hovedlampe, personligt medicinskab, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, solbriller af god kvalitet, god kvalitet skimaske, åndbart tyndt “sous-pull”, t-shirts, sweatshirt, fleece-jakke, vandtæt jakke som goretex, goretex-bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par strømper, handsker, vanter.
Solcreme af total screen type og læbepomade. Obligatorisk lagenpose.

Lav et kompromis mellem skiløberens og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, termisk, let.

Vejret ændrer sig hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig selv lige så godt mod kulden som mod solen.

Volumen og vægt skal være dine vejledende faktorer: sammensætning og bæring af tasken, være praktisk frem for alt.

Sko, rygsække, klatrejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesender, skovl, sonde.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du selv betaler for i hytterne og på hotellerne eller gîtes.
I nogle af de højtliggende hytter, især i Schweiz, er der kun vand på flaske, som du selv skal betale for (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Dette program er et af de eneste, hvor nogle af hytterne ikke er bevogtet, så måltiderne tilberedes af gruppen.
Middagsmaden (picnic) og maden til løbet tages fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af Ucpa) fra mødetidspunktet den første dag til det planlagte afgangstidspunkt den sidste dag

Teknisk niveau

Skiturisme i Beaufortain: ro og autenticitet på programmet