Ankomst og afrejse

Velkommen kl. 10.00 den første dag i Vieille Darse-havnen i Toulon (på havnekaptajnens kontor), hvor bådene ligger på R-pontonen. Du vil kunne genkende bådene takket være UCPA-flammerne, instruktøren vil være der for at byde dig velkommen. Du kan parkere langs Quai des sous-mariniers eller på Avenue de l’infanterie de marine.
Der dannes besætninger (højst 7 elever pr. båd og instruktøren), hvorefter der forberedes menuer for ugen, proviantering, sikkerhedsbriefing og afgang fra båden.

Kurset slutter samme sted den sidste dag kl. 18.00, hvor båden er ryddet og rengjort.

Dag for dag program

I løbet af disse tre dage vil du skiftevis have 6-8 timers sejlads og teori i praksis, f.eks. teori/tuning (forståelse af udstyrets funktion), manøvrer (spinnaker og bagbord), solo (forståelse af manøvrer med en reduceret besætning), sikkerhed (nødmanøvrer, sikkerhedsudstyr, aktiv sikkerhed),
navigation (kystteknikker, styring med papirkort og elektronisk navigation), vedligeholdelse (fra forebyggende til helbredende vedligeholdelse).

Sejlads er en rejseaktivitet, et eventyr, som fra havne til velvalgte ankerpladser, vandreture, udflugter eller besøg under ophold på land vil give dig uforglemmelige minder samt afslapningsøjeblikke (svømning, læsning…).
I vil få nogle højdepunkter som f.eks. opdagelsen af øerne Port-Cros eller Porquerolles eller udforskningen af Cassis’ bugter. Om aftenen kan I nyde en aperitif på dækket og gennemgå dagens aktiviteter, mens I beundrer solnedgangen.
Du kan ikke se alt på tre dage, så du bliver nok nødt til at komme tilbage.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt.
I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde tasker, der nemt kan gemmes væk om bord, og tag ikke en hård kuffert med.
Medbring en let sovepose og et lagen, en pude (valgfrit), skridsikre lukkede sko (tennissko), en lommelygte eller pandelampe, sejlhandsker, en vandflaske, varmt og let ekstra tøj, kasketter, hatte, solcreme og solbriller, dit personlige apotek med smertestillende og antiinflammatoriske midler. Glem ikke at medbringe badetøj. Du kan også tage finner, maske og snorkel med, hvis du ønsker det.

Da vejrforholdene kan variere, er det tilrådeligt at forudse din uge ved at konsultere vejrudsigten, inden du tager af sted. Du bør derfor medbringe passende udstyr i tilfælde af regnvejr (vandtæt jakke, vandtætte bukser og støvler).

For måltider om bord: De bedes tage højde for et beløb på 15 €/dag, som skal afleveres til sejladsinstruktøren i begyndelsen af opholdet.

Vores både fra 9 til 11 m er komfortable liveaboard-yachter.
De er valgt på grund af deres tekniske egenskaber og deres manøvredygtighed under alle forhold/situationer.
Det gør det til en sand fornøjelse at sejle og bo om bord.

Indvendig indretning
To eller tre dobbeltkahytter afhængigt af båden med opbevaringsplads.
Et sanitetsområde med håndvask og toilet.
En hyggelig salon.
Et fuldt udstyret køkken.
Et søkortbord.

Hygiejne om bord
Alle havne er udstyret med brusere for sejlere. Bådene har brusehoveder til skylning efter endt svømmetur. Det er tilrådeligt at bruge havsæbe for at sikre en bedre forvaltning af ferskvand om bord.

Forplejning

Der serveres mad i begyndelsen af kurset.
Måltiderne indtages om bord på båden. Der opkræves et tillæg på 15 € pr. dag pr. person til skibets fond (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

3 dage med sejlads, sjov og hurtig kapsejlads!