Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ajaccio – Propriano
Modtagelse i lufthavnen i Ajaccio og transport til hotellet U Fracintu i Valcinco-golfen. Bemærk venligst: Der er kun én gratis shuttlebus til indkvarteringen. For at benytte denne shuttlebus, se afsnittet Adgang.
Om eftermiddagen skal du opleve Propriano og tage din første svømmetur i havet!
Tilbage til gîte, præsentation af opholdet, måltid og overnatning på gîte U Fracintu.

Dag 8 – Ajaccio
Morgenmad og transport til Ajaccio lufthavn, ankomst til lufthavnen sidst på formiddagen.
Opholdets afslutning.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D2- Burgo / Fozzano
I dag tager du af sted på vandrestierne “Mare A Mare Sud” og “Mare E Monti Sud”. Korte vandreture fra hotellet. Sidst på formiddagen når du landsbyen Fozzano og dens storslåede udsigt over hele Propriano bugten, en landsby fra middelalderen med typisk korsikansk granitstensarkitektur. Efter en picnic vil du på vejen tilbage opdage naturlige pools, Baracci-floden, som indbyder til svømning.
Ca. 3.30 minutters vandring. Højdeforskel: + 305 m / – 342 m.
Måltid og overnatning på U Fracintu gîte.

Dag 3 – Campomorro-udkigspunktet og dets genovesiske tårn
Transport på 30 min. til starten af denne vandretur, der ligger i Valinco-bugten.
Denne rundvandring starter fra Campomoro og er ikke vanskelig. Afgangen foregår indefra, mens du krydser buskadset med meget smukke udsigtspunkter over kysten og Propriano-bugten. Vi ankommer til Cala d’Aguglia, hvor der hersker fred, en pause er nødvendig for at tage sig tid til at beundre denne bæk, der strækker sig i området og til at nyde godt af dens smukke strand, bade… Tilbagevejen vil følge kysten, klippelandskaberne følger efter bugter og bække. Granitklipperne giver os et forbløffende syn!
Vi afslutter vores vandring med et besøg i det genovesiske tårn Campomoro.
Ca. 5 timers vandring. Højdeforskel: + 342 m / – 342 m.
Måltid og overnatning på gîte U Fracintu.

Dag 4 – Porto Pollo – Cupabia
Transfer på 25 minutter til starten af denne vandretur, der ligger i Valinco-bugten.
En dagsvandring langs kysten. Ruten følger en behagelig sti langs kysten, der afslører vidunderlige bugter, den ene smukkere og mere hemmelig end den anden. Du kommer forbi det smukke genovesiske tårn Capanella, hvorfra der er en smuk udsigt over bugten, dens bugter og strande. Halvvejs på ruten kommer du til Cupabia-stranden, en fantastisk bugt med lidt trafik, turkisblåt vand, der indbyder til svømning, og skyggefulde steder til pauser. Rejsen fortsætter ad ruten “Mare e Monti Sud” og vender tilbage til Porto Pollo.
Ca. 4.30 minutters vandring. Højdeforskel: + 450 m / – 450 m.
Måltid og overnatning på gîte U Fracintu.

Dag 5 – Coscione-plateauet
Denne morgen forlader vi U Fracintu og kører mod landsbyen Quenza i Alta Rocca. Transfer på ca. 1 time for at nå Coscione-plateauet.
En dags vandretur i bjergene i hjertet af den regionale naturpark på Korsika. Enorme højslette, græsgange, pozzis (tørvemoser), gamle fårefolde. Denne vandretur på dette fredelige sted giver et bredt synsfelt på Korsikas højeste tinder og giver os mulighed for at gå den mytiske rute GR 20. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til ridecentret Jalicu, hvor vi skal overnatte. Pierrot le responsable er en symbolsk figur for Korsika.
Ca. 5 timers vandring. Højdeforskel: + 500 m / – 500 m.
Måltid og overnatning i Pierrots gite.

D6- Aiguilles de Bavella
Transport på 40 min. til passet, der ligger på 1218 m, og vandring i dette høje sted i de korsikanske bjerge; et sted, man ikke må gå glip af, imponerende landskaber, geologiske kuriositeter. Meget smuk fyrreskov bestående af maritime og laricio fyrretræer. Fantastisk udsigt over bjerget, Aiguilles de Bavella og havet.
Vi foreslår 2 vandreture: om morgenen til Trou de la bombe og om eftermiddagen til Lecce-krydset. Picnicpausen finder sted på Col de Bavella med udsigt over Middelhavet. Vi tilbringer aftenen på Col de Bavella, og du vil sætte pris på roen og skønheden på dette sted ved mørkets frembrud!
Ca. 5 timers vandring for de 2 udflugter. Højdeforskel: + 600 m / – 600 m.
Måltid og overnatning på Auberge du Col de Bavella.

D7- Zonza – Bonifacio
Denne morgen tager vi af sted for at opleve landsbyen Zonza. Mulighed for at købe lokale produkter. Vi krydser Ospedale-området: overraskende granitkaos, en kort pause ved søen, hvorefter vi når Bonifacio for en picnicpause. Eftermiddagen er afsat til at besøge Bonifacio: citadellet, den gamle bydel, havnekirkegården, havnen, dens butikker osv. Der er mulighed for at tage på en sejltur (valgfrit, ca. 20 €, der betales på stedet). Derefter tager vi vejen igen for at køre mod Fracintu
Ca. 1 times gåtur. Højdeforskel: + 100 m / – 100 m.
Måltid og overnatning på gîte U Fracintu.

Påkrævet udstyr

Vigtigt personligt udstyr
Sommerhat, kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), sweatshirt, fleecejakke, regnjakke (poncho) om sommeren, gore tex-jakke til september, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, sandaler eller tennissko til om aftenen, toilettaske, lommepenge, strandhåndklæde og toiletartikler. Til orientering vil lagner og håndklæder blive stillet til rådighed på Fracintu-hotellet. Medbring varmt tøj til sensommeren.
2 vandflasker eller en plastikpose med en kapacitet på 2 liter, kniv af Opinel-typen, lommelygte eller ideel pandelampe + ekstra batterier. Sovepose, et dynebetræk, en vandrerygsæk med en kapacitet på mindst 25 liter (dagtaske), maske og snorkel anbefales.
Et par vandresko med en hakket sål til alle typer terræn eller udendørs eller trailsportsko med en passende sål til de indviede, et par sandaler til efter sport, et par plastiksandaler til vandring i floder og i havet.
Vi anbefaler på det kraftigste, at du holder din bagage på et minimum i ugen, da det 9-sæders køretøj transporterer alles bagage og andet udstyr mellem stederne.
Tag kun ét stykke bagage pr. person af rimelig størrelse med, helst en 80 liters rygsæk eller en lille kuffert.
Og for at få kolde måltider, der er miljøvenlige, bedes du medbringe let bestik og en 0,7 eller 1 liter “Tupperware”-beholder.

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
– Forebyggelse og behandling af vabler, srtapal bandager + forbindinger.
– Noget til at afhjælpe ankel- og knæproblemer: “Elasto”-strips af typen.
– Til rensning af små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– lindring af insektbid, insektmiddel anbefales.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Forplejning

Morgenmad og aftensmad indtages på overnatningsstedet. Vi har picnic til frokost. Der er en atmosfære, hvor vi deler mad, men også opgaver, når det er nødvendigt.
Hvis du har lyst til at medbringe nogle af dine egne produkter, som du kan dele med de andre, er det meget velkomment!

Inkluderet med rejsen

De overførsler, der er beskrevet i programmet
Indkvartering
måltider
Tilsyn

Teknisk niveau

Vandretur på de smukkeste stier i det sydlige Korsika: Propriano, Aiguilles de Bavella, Bonifacio osv…