Ankomst og afrejse

Sportlandsbyen åbner kl. 9.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter, vil du blive installeret i sovesalene.

Derefter har du en aftale med din instruktør for at blive udstyret med sportsudstyr og starte din aktivitet.

Du vil klatre op på en klippe af en vis længde. Denne formiddag vil give dig mulighed for at verificere eller konsolidere dit kendskabsniveau. Du vil klatre i spidsen, gennemgå eller lære rebmanøvrer, for at sætte en afslapning op i fuld sikkerhed. Du vil også nærme dig abseiling. Om eftermiddagen vil du lave en stor rute overfor Riou-øerne, på sammenhængsområderne af Diedre Guem, øgruppen eller Rumpe Cuou.

Ingen shuttle er organiseret direkte fra SNCF-stationen. For dem der ankommer fra Marseille Saint-Charles SNCF-station, har du en aftale med UCPA kl. 9 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de andre har du en aftale direkte i sportlandsbyen kl. 9.

J3 – Efter at have betalt for eventuelle indkøb (bar, butik) og ryddet op i sovesalene. Du vil klatre op på Bec de Sormiou, en klippe 120 meter høj, der tårner op over havet med en forrygende og privilegeret udsigt over bugten. For at nå toppen og tilbringe et uforglemmeligt øjeblik med at betragte det panoramiske udsyn, vil du klatre 5 eller 6 reb længder på forskellige sværhedsgrader. Returen vil ske til fods fra toppen, med en ankomst forventet ved sportsbyen kl. 16.

Derefter vil du have tid til at returnere det lånte sportsudstyr, dele en sidste debriefing med gruppen, før det er tid til at tage afsted.
For dem, der tager til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil en UCPA køretøj tage jer tilbage mellem kl. 16.30 og 17.00 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
Du kan forvente en returbillet fra kl. 18.30.
For de andre, kan du nyde sportsbyen indtil kl. 18, den tid, det lukker.

Programmets forløb er givet som en indikation.
Det kan undergå ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledelsen, der er autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til din information er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Det kan undergå ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedshensyn eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledelsen, der er autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til din information er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hver dag vil du klatre i løbet af hele dagen med en picnic-pause på stedet, hvor du praktiserer. Målet vil være at forbedre din beherskelse af vanskeligheder, tomrum, rebmanøvrer og at klatre en maksimal længde.

Dag 2 – Den store Candelle venter på dig. Du vil gennemføre en stor klassiker ved at klatre “Marseilles kanten” for at nå toppen. Deroppe vil det 360 graders udsigt over massivet tage pusten fra dig.

Påkrævet udstyr

Forbered skiftetøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), lavtop vandresko til tilgangsmarcher, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og om nødvendigt ørepropper…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Forbered en solbruser og en vaskeklud.
Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse, hvis du har det.
Forbered noget til at betale eventuelle ekstra omkostninger: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe stillet til din rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlige medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier, osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankler og knæproblemer: “Elasto” strimler
– Noget til at rengøre små sår: imprægnede kompresser
– Solskærme til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og ømhed

Rådfør dig med din læge og apotek.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
6 klatresessioner

Teknisk niveau

Har du brug for en pause? Kobl af i Calanques for et ophold på højeste niveau.