Ankomst og afrejse

Mandag, åbning af sportsbyen kl. 10:30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter går I hen og indlogerer jer i sovesalene, hvorefter vi mødes igen kl. 12.00 til en kort velkomst, præsentation af holdet og de forskellige grupper.
Kl. 14.00 mødes I med jeres instruktør for at få jeres udstyr og starte aktiviteten.
Der venter jer en tur i Sormiou-calanqueen forbi Baou Rond, Escourtines-dalen, Plan de Miette og Col de Sormiou. Dette er en mulighed for at begynde at opdage de storslåede udsigter i Calanques.
Vend tilbage sidst på eftermiddagen til en hyggelig aperitif lige før middagen.

Der arrangeres ingen transport direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra togstationen Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA om mandagen mellem 10.30 og 11.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de øvrige har du en aftale direkte i sportsbyen mellem 10:30 og 11:30.

Når du har betalt for dine indkøb (bar, butik) og ryddet dine ejendele fra sovesalene, tager du på denne sidste dag på opdagelse i Escu-bugten, hvor du passerer gennem Valkyries-kredsen og Corniche des Pêcheurs. Fra denne stejle del af bjergmassivet har I en enestående udsigt over øerne Jarre, Jarron, Plane og Riou. Tilbagevenden til sportsbyen er planlagt til kl. 16.00.

Herefter er det tid til at aflevere det lånte sportsudstyr tilbage og holde en sidste afrapportering med gruppen, inden I tager af sted igen.
For dem, der tager til SNCF-stationen Marseille Saint-Charles, vil et UCPA-køretøj bringe jer tilbage til Sormiou-Jarre-busstoppestedet mellem kl. 16.30 og 17.00.
Du kan planlægge et returtog fra kl. 18.30.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, som er dens lukketid.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hver dag vil der være storslåede udflugter tilpasset vejret, i byen eller i naturen. Dagene vil være sammenhængende, men afbrudt af picnic, badning, tid til at opleve miljøet, flora og fauna og Marseilles kultur.

Tirsdag – Bonne Mère og dens panoramaudsigt over byen venter på dig. Herefter vil et besøg i Panier-kvarteret, katedralen de la Major, det historiske museum og Fort Saint-Jean give dig et indblik i denne bys tusindårige historie.

Onsdag – Du tager til havet for at opleve Sugiton-kalanen med dens klippe, der har fået tilnavnet “torpedobåden”. For at komme dertil skal I igennem Morgiou, hvor I kan opleve en lille fiskerihavn omgivet af huse kaldet “cabanons”. På turen tilbage går turen gennem Luminy-massivet, Escampons og Baumettes-passet. Denne gang vil vi have mulighed for at opleve forskellige skovklædte dale.

Torsdag – Besøg i de hemmelige hjørner af Kennedy Corniche som f.eks. Auffes-dalen, Fausse Monnaie-bugten eller Malmousque. Denne dag vil også være en mulighed for at tage til Saint-Victor-klosteret, der har udsigt over Vieux-Port, og for at udforske Longchamp- og Borely-parkerne.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lampe, en 2-liters vandflaske (eller en plastikflaske), vandrestøvler, solbriller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og evt. ørepropper…

Tag en solbruser og en flanel med.
Medbring finner, maske og snorkel til efteraktiviteten, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Rygsæk på ca. 35 liter.
Eventuelt beskadiget eller bortkommet udstyr skal refunderes efter UCPA’s takst.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

5 vandreture
4 ophold i Marseille
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr

Teknisk niveau

Tag på vandretur i hjertet af nationalparken Calanques, og oplev de vigtigste seværdigheder i Marseille.