Ankomst og afrejse

Mandag, sportsbyen åbner kl. 10.30.

Efter en velkomstkaffe og nogle administrative formaliteter, vil du indstalle dig i sovehallerne, og derefter mødes vi kl. 12 til en kort velkomst, præsentation af holdet og de forskellige grupper. Kl. 14 har du en aftale med din instruktør for at udstyre dig med udstyr og starte aktiviteterne.
En tur rundt i Sormiou-kløften, der går forbi Baou Rond, Escourtines-dalen, Miette-planen og Sormiou-passet, venter på dig. Her får du muligheden for at begynde at opdage de fantastiske udsigter, som Calanques tilbyder.
Vi mødes igen sidst på eftermiddagen for at mødes lige før middagen omkring en hyggelig aperitif og få en snak.

Der er ingen direkte shuttle organiseret fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har du en aftale med UCPA mandag mellem kl. 10.30 og 11.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de andre, har I en aftale direkte på sportsbyen mellem kl. 10.30 og 11.30.

Efter at have foretaget eventuelle køb (bar, butik) og frigjort sovesalene for dine ting, vil du begive dig ud på denne sidste dag til opdagelse af calanque de l’Escu, igennem cirkus Walkyries og fiskernes klint. Denne stejle del af massivet vil give dig en enestående udsigt over Jarre, Jarron, Plane og Riou-øerne. Tilbagevenden til sportsbyen er planlagt til kl. 16.

Derefter vil der være tid til at aflevere det lånte sportsudstyr, dele en sidste debrief med gruppen, og så vil det være tid til at tage hjem. For dem, der vil tage til Marseille Saint-Charles togstation, vil en UCPA-køretøj bringe dig tilbage mellem 16.30 og 17.00 til busstoppestedet Sormiou-Jarre. Du kan planlægge at tage et tog tilbage fra kl. 18.30.
For de andre, kan du nyde sportsbyen indtil kl. 18, lukketid.

Programmets forløb er givet til orientering.
Det kan ændre sig eller omarrangeres, afhængigt af tekniske krav, sikkerhedsforhold eller vejrbetingelser på tidspunktet. I dette tilfælde er kun UCPA-ledelsen kvalificeret til at tage de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses, afhængigt af deltagernes tekniske og fysiske niveau. For info er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

Hver dag er der storartede udflugter tilpasset vejret, i byen eller ude i naturen. Dagene vil være sammenhængende, men afbrudt af picnic, svømmeture, øjeblikke til at opdage omgivelserne, dyrelivet og plantelivet samt den marseillanske kultur.

Tirsdag – Den Gode Moder og hendes panoramaudsigt over byen venter på jer. Derefter vil et besøg i Panier-kvarteret, katedralen Major, historiemuseet, og Saint-Jean-fortet dykke jer ind i denne bys tusindårige historie.

Onsdag – I vil gå langs kysten for at opdage Sugiton-bugten med dens klippe kaldet “torpedobåden”. På vejen dertil vil I komme forbi Morgiou, en mulighed for at opdage en lille fiskerihavn omgivet af beboelser kaldet “hytter”. Returen vil foregå gennem Luminy-massivet, Escampons, og Baumettes-passet. Denne gang er det en mulighed for at opdage forskellige skovbevoksede dale.

Torsdag – Besøg de hemmelige hjørner af Kennedy-højdedraget, som er Auffes-kløften, den Falske Mønt-bugt eller endda Malmousque. Denne dag vil også være en mulighed for at vove sig mod Saint-Victor-klosteret, som tårner sig op over den Gamle Havn, og opdage Longchamp- og Borely-parkerne.

Påkrævet udstyr

Forudse ekstra tøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), vandrestøvler, briller med snor, solcreme og en vindafviser. Myggemiddel og om nødvendigt ørepropper…

Forudse en sol bruser og en vaskeklud.
Medbring til efter-aktiviteten svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse hvis du har nogen.
Forudse noget til at betale eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille lås til at sætte dine værdigenstande i sikkerhed i lockers stillet til din rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpstaske
Vi opfordrer dig til at bringe en lille personlig førstehjælpstaske.

Typisk indhold
– Personlige mediciner hvis du er udsat for særlige forhold (allergier, osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto” typer bånd
– Noget til at rense små sår: fugtede kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg din læge og apotek for rådgivning.

Rygsæk på ca. 35 liter.
Eventuelt beskadiget eller bortkommet udstyr skal refunderes efter UCPA’s takst.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

5 vandreture
4 ophold i Marseille
Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Specifikt udstyr

Teknisk niveau

Vandretur i hjertet af Calanques Nationalpark og opdagelse af Marseilles væsentlige seværdigheder.