Ankomst og afrejse

Velkomst og tildeling af indkvartering søndag fra kl. 13.30.
Præsentation af opholdet og levereglerne. Opdagelse af stedets aktiviteter og legeområder. Aktiviteter i dagtimerne for at introducere dig til gruppelivet.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, bedes du møde op i sportsbyen lørdag mellem kl. 17 og 18.

Der er ingen aktiviteter lørdag formiddag.
En afslappet formiddag til at afrunde ferien, men frem for alt til at dele et sidste øjebliks hygge med aktivitetslederne og de andre deltagere.
Pausen slutter før kl. 12.

Dag for dag program

Mandag: Du møder din UCPA-instruktør og resten af gruppen. Efter en kort opvarmning for at lære hinanden bedre at kende, vil begyndere lære de specielt tilpassede boards at kende. Når du er i vandet, giver brædderne dig mulighed for at stå stabilt på dine fødder. Du vil blive forbløffet over, hvor hurtigt du kan lave dit første vending med dette udstyr, der er nemt at håndtere. Det er langt fra de problemer, som tidligere generationer af boards oplevede.
For de mere erfarne sejlere vil det være muligt at komme i gang igen ved at veksle mellem vendinger og gippinger. For de mere erfarne sejlere får du individuelle råd om, hvordan du laver dine første forhalinger.
Efter en solid frokost tager du af sted til din katamaran-session. Begyndere vil få en fuld briefing om båden.
De mere erfarne begynder at rigge båden til på egen hånd, inden instruktøren giver et hurtigt tjek, og så vender I for første gang for at opdage dette vidunderlige sejladsområde.

Tirsdag: Til din 2. katamaransession sejler du ud med din partner for at lære, hvordan du trimmer dit sejl korrekt og får mest muligt ud af vinden. Du finjusterer styringen af din båd ved at udfordre dig selv på faste kurser. Fra den ene bøje til den næste skal du holde kursen, mens du lærer at ændre retning. Vending og gybing er ingen hemmelighed for dig.
Om eftermiddagen vil begyndere i windsurfing lære at føle vindens kraft ved at håndtere sejlet. Målet er at finde den rigtige position for din krop, masten og sejlet for at opnå en jævn, konstant bevægelse. Du lærer at skifte retning takket være din UCPA-instruktørs fremragende vendedemonstrationer.
For de mere erfarne vil du forbedre din teknik takket være din instruktørs individuelle råd. Dagens program dækker teknikker til vandstart og strandstart.

Onsdag: Efter en pause om formiddagen styrer du din katamaran efter vindretningen. Den korteste vej er ofte ikke den hurtigste i sejlsport. For de mere erfarne sejlere vil du bruge de forskellige sejlmuligheder: bulbesejl, spinnaker, fok.

Torsdag: Begyndere lærer, hvordan de skal placere sig for at holde båden i balance. Du vil opdage, hvordan man bruger trapezen til at modvirke vindens kraft. Vil du være i stand til at indstille den rigtige markør mellem optimal kraft og tab af balance?
De mere erfarne sejlere vil lære, hvordan man justerer bådens indstillinger på land og dynamiske indstillinger under sejlads for at forbedre og forstå sin præstation.
Om eftermiddagen vil din UCPA-instruktør også være på sit windsurfingbræt! Én instruktion til alle.
Kør, kør, kør så meget som muligt … Målet er at øve sig for at gøre fremskridt.
Denne eftermiddag kommer du til at føle alle mulige følelser: glæde, stolthed, skuffelse, træthed og mod…
Selvfølgelig vil din instruktør være til stede for at give dig alle de tips, du har brug for til at få fart på dit board.

Fredag: Sidste katamaran-session, og for de mere erfarne sejlere har du mulighed for at forberede en flåde-sejlplan med din instruktør eller sejle selvstændigt i en zone defineret af din instruktør.
Du kan vælge dine egne indstillinger, sejlplan og sejladsområde. Du vil kunne tage en person om bord i fuld sikkerhed.
For begyndere vil de perfektionere deres vendinger, retningsskift og positioner på båden for at kunne bevæge sig selvstændigt rundt i et overvåget sejladsområde (svarer til det niveau, der kræves for at leje en båd).
Efter frokost går du op på dit windsurfboard for sidste gang.nBegynderne fra starten af ugen er nu blevet indviede. Du får mere og mere fart på, men dine arm- og benmuskler er ikke længere i stand til at absorbere vindens træk.
Din instruktør vil foreslå et tyndere bræt og frem for alt en sele til at fastgøre dig til bommen.
For eksperterne vil instruktøren foreslå en mere freestyle session og give dig alle de råd, du har brug for til at udføre eller perfektionere dine tricks, loops og eventuelt rotationer.
Vi mødes bagefter til en drink og en snak om ugens fremskridt.

Dette program er kun tænkt som en vejledning.
Det kan blive ændret eller justeret afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I dette tilfælde er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også blive tilpasset i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Du skal medbringe
Flere sæt tøj: T-shirt, shorts, bukser, trøje eller sweatshirt, undertøj, sokker, to badedragter.
En K-way, et par tennissko, et par sandaler/tongues, træningsdragt, pyjamas, kasket, solbriller med snøre, solcreme med høj beskyttelse, aftershave, myggespray.
Et strandhåndklæde og et badehåndklæde samt en komplet toilettaske.

Valgfrit
En lille rygsæk og en vandflaske.

Til vandaktiviteter
Et par neoprentøfler eller gamle kondisko til vandet.

Lommepenge
30 euro er nok.

Windsurfing: JP, BIC, Hi-Fly Starboard og Starboard.
Forskellige sæt sejl tilpasset dit niveau og din størrelse er tilgængelige: Neil Pryde, Loft sail, Severne. Foil: AHD og Zeeko
Katamaran: Hobie Cat, New Cat, Advance, Twixxy udstyret med trapezer.
Forskellige sæt sejl tilpasset vindforholdene.
Våddragter, veste, trapezbælter, seler.

Forplejning

All-you-can-eat-buffet i sportsbyen: forretter, hovedretter, oste, desserter og frugt.

Særlige forhold, hvis dit barn har en fødevareallergi eller intolerance – For at sikre, at dit barn bliver passet under de sikrest mulige forhold, skal du udfylde vores “fødevareallergier og intolerancer”-formular, når du tilmelder dig.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Overvågning
5 katamaran-sessioner
4 windsurfing-sessioner
Specifikt udstyr
Underholdning

Teknisk niveau

Det er den perfekte blanding til at udforske alle pisternes spændinger!