Ankomst og afrejse

Velkommen fra kl. 13.30 om søndagen. Børnene finder sig til rette på deres værelser og deltager derefter i aktiviteter for at opdage stedet og lære de andre deltagere og lederne at kende. Kl. 18.00 afholdes et velkomstmøde, hvor lejrens særlige regler, leveregler, ugens organisering og aktiviteter introduceres.
Det første måltid serveres kl. 19.15.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, vil du blive mødt i sportsbyen lørdag mellem kl. 16 og 18.

Lørdag er en stille formiddag, hvor vi afslutter opholdet, men frem for alt deler en sidste hyggestund med lederne og de andre deltagere.
Turen slutter før kl. 12.

Dag for dag program

Mandag: Du møder din UCPA-instruktør og resten af gruppen. Efter en kort opvarmning for at lære hinanden bedre at kende, vil begyndere lære de specielt tilpassede boards at kende. Når du er i vandet, giver brædderne dig mulighed for at stå stabilt på dine fødder. Du vil blive forbløffet over, hvor hurtigt du kan lave dit første vending med dette udstyr, der er nemt at håndtere. Det er langt fra de problemer, som tidligere generationer af boards oplevede.
For de mere erfarne sejlere vil det være muligt at komme i gang igen ved at veksle mellem vendinger og gippinger. For de mere erfarne sejlere får du individuelle råd om, hvordan du laver dine første forhalinger.
Efter en solid frokost tager du af sted til din katamaran-session. Begyndere vil få en fuld briefing om båden.
De mere erfarne begynder at rigge båden til på egen hånd, inden instruktøren giver et hurtigt tjek, og så vender I for første gang for at opdage dette vidunderlige sejladsområde.

Tirsdag: Til din 2. katamaransession sejler du ud med din partner for at lære, hvordan du trimmer dit sejl korrekt og får mest muligt ud af vinden. Du finjusterer styringen af din båd ved at udfordre dig selv på faste kurser. Fra den ene bøje til den næste skal du holde kursen, mens du lærer at ændre retning. Vending og gybing er ingen hemmelighed for dig.
Om eftermiddagen vil begyndere i windsurfing lære at føle vindens kraft ved at håndtere sejlet. Målet er at finde den rigtige position for din krop, masten og sejlet for at opnå en jævn, konstant bevægelse. Du lærer at skifte retning takket være din UCPA-instruktørs fremragende vendedemonstrationer.
For de mere erfarne vil du forbedre din teknik takket være din instruktørs individuelle råd. Dagens program dækker teknikker til vandstart og strandstart.

Onsdag: Efter en pause om morgenen kan du udnytte dagen til at svømme i havet, deltage i nogle fantastiske strandlege eller nyde aqualudic-området.

Torsdag: Begyndere lærer, hvordan de skal placere sig for at holde båden i balance. Du vil opdage, hvordan man bruger trapezen til at modvirke vindens kraft. Vil du være i stand til at indstille den rigtige markør mellem optimal kraft og tab af balance?
De mere erfarne sejlere vil lære, hvordan man justerer bådens indstillinger på land og dynamiske indstillinger under sejlads for at forbedre og forstå sin præstation.
Om eftermiddagen er din UCPA-instruktør også på sit windsurfboard! Én instruktion til alle.
Kør, kør, kør så meget som muligt … Målet er at øve sig for at gøre fremskridt.
Denne eftermiddag kommer du til at føle alle mulige følelser: glæde, stolthed, skuffelse, træthed og mod…
Selvfølgelig vil din instruktør være til stede for at give dig alle de tips, du har brug for til at få fart på dit board.

Fredag: Sidste katamaransession, og for de mere erfarne sejlere har du mulighed for at forberede en flådesejlplan med din instruktør eller sejle selvstændigt i en zone, der er markeret af din instruktør.
Du kan vælge dine egne indstillinger, sejlplan og sejladsområde. Du vil kunne tage en person om bord i fuld sikkerhed.
Begyndere vil perfektionere deres vendinger, retningsskift og positioner på båden for at kunne bevæge sig selvstændigt rundt i et overvåget sejladsområde (svarer til det niveau, der kræves for at leje en båd).
Efter frokost sætter du dig på dit windsurfboard for sidste gang.nBegynderne fra starten af ugen er blevet indviede. Du får mere og mere fart på, men dine arm- og benmuskler er ikke længere i stand til at absorbere vindens træk.
Din instruktør vil foreslå et tyndere bræt og frem for alt en sele til at fastgøre dig til bommen.
For eksperter vil instruktøren foreslå en mere freestyle session og give dig alle de tips, du har brug for til at udføre eller perfektionere dine tricks, loops og eventuelt rotationer.
Vi mødes bagefter til en drink og en snak om ugens fremskridt.

Dette program er kun tænkt som en vejledning.
Det kan blive ændret eller justeret afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I dette tilfælde er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også blive tilpasset i forhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

“Du skal medbringe
En sovepose og en lommelygte.
Flere sæt tøj: T-shirt, shorts, bukser, trøje eller sweatshirt, undertøj, sokker, to badedragter.
K-way, et par tennissko, et par sandaler/tandaler, træningsdragt, pyjamas, kasket, solbriller med snøre, solcreme med høj beskyttelse, aftershave, myggespray.
Et strandhåndklæde og et badehåndklæde samt en komplet toilettaske.

En lille rygsæk og en vandflaske.

Til vandsportsaktiviteter
Et par neoprentøfler eller gamle kondisko til vandet.

Lommepenge
30 euro er nok.

Windsurfing: JP, BIC, Hi-Fly Starboard og Starboard.
Forskellige sæt sejl tilpasset dit niveau og din størrelse er tilgængelige: Neil Pryde, Loft sejl, Severne. Foil: AHD

Katamaran: Hobie Cat, New Cat, Advance, Twixxy udstyret med trapezer.
Forskellige sæt sejl tilpasset vindforholdene
Våddragter, veste, trapezbælter, seler.

Forplejning

All-you-can-eat buffet: forretter, hovedretter, ost, desserter, frugt.
Særlige forhold, hvis dit barn har fødevareallergi eller -intolerance: For at sikre, at dit barn bliver passet under de sikrest mulige forhold, skal du udfylde vores “fødevareallergier og -intolerancer”-formular, når du tilmelder dig.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og forplejning
Overvågning
4 katamaran-sessioner
4 sessioner med windsurfing
Svømning i havet eller i campingpladsens aqualudic-område
Specifikt udstyr
Underholdning

Teknisk niveau

Det er den perfekte blanding til at udforske alle pisternes spændinger!