Ankomst og afrejse

Velkommen fra kl. 13.30 om søndagen. Børnene finder sig til rette på deres værelser og deltager derefter i aktiviteter for at opdage stedet og lære de andre deltagere og lederne at kende. Der afholdes et velkomstmøde kl. 18.00, hvor lejrens regler og bestemmelser, ugens organisering og aktiviteterne introduceres. Det første måltid serveres kl. 19.15.

Hvis du har købt ankomstmuligheden dagen før, vil du blive mødt ved sportsbyen lørdag mellem kl. 17 og 18.

Lørdag er en stille formiddag, hvor vi afslutter opholdet, men frem for alt deler en sidste hyggestund med lederne og de andre deltagere.
Turen slutter før kl. 12.

Dag for dag program

Mandag: Du møder din UCPA-instruktør og resten af gruppen. Efter en kort opvarmning for at lære hinanden bedre at kende, vil begyndere lære de specielt tilpassede boards at kende. Når du er i vandet, giver brædderne dig mulighed for at stå stabilt på dine fødder. Du vil blive forbløffet over, hvor hurtigt du kan lave dit første vending med dette udstyr, der er nemt at håndtere. Det er langt fra de problemer, som tidligere generationer af boards oplevede.
For de mere erfarne sejlere vil det være muligt at komme i gang igen ved at veksle mellem vendinger og gippinger. For de mere erfarne sejlere får du individuelle råd om, hvordan du laver dine første forhalinger.
Efter en solid frokost tager du af sted til din katamaran-session. Begyndere vil få en fuld briefing om båden.
Efter frokost møder du instruktøren, som vil følge dine fremskridt i løbet af ugen. På denne første dag lærer du, hvordan du forbereder ponyen (sadling, hovedtøj, grime) og sikkerhedsreglerne til fods og på hesteryg (afstande, beskyttelse, placering).

Tirsdag: Til din 2. katamaransession sejler du ud med din partner for at lære, hvordan du trimmer dit sejl korrekt og får mest muligt ud af vinden. Du finpudser din håndtering af båden ved at udfordre dig selv på faste baner. Fra den ene bøje til den næste skal du holde kursen, mens du lærer at ændre retning. Vending og giring er ingen hemmelighed for dig.
Om eftermiddagen er det tid til den anden session. I stenbruddet fortsætter du med at lære takket være din instruktørs individuelle råd.

Onsdag: Efter en pause om morgenen kan du benytte dagen til at svømme i havet, deltage i nogle fantastiske strandlege eller nyde aqualudic-området.

Torsdag: Begyndere lærer, hvordan de skal placere sig for at holde båden i balance. Du vil opdage, hvordan man bruger trapezen til at modvirke vindens kraft. Vil du være i stand til at indstille den rigtige markør mellem optimal kraft og tab af balance?
For de mere erfarne sejlere vil vi se på, hvordan man trimmer båden på land, og hvordan man foretager dynamiske justeringer, når man sejler, for at forbedre og forstå sin præstation.
Programmet omfatter at opdage balancen i skridt, lære at trave af sted, styre i skridt i brede sving og styre hastigheden (stop, skridt-trot).

Fredag: Sidste katamaran-session og for de mere erfarne vil du have mulighed for at forberede en flåde-sejlplan med din instruktør eller sejle selvstændigt i en zone defineret af din instruktør.
Du kan vælge dine egne indstillinger, sejlplan og sejladsområde. Du vil kunne tage en person om bord i fuld sikkerhed.
For begyndere vil de perfektionere deres vendinger, retningsskift og positioner på båden for at kunne bevæge sig selvstændigt rundt i et overvåget sejladsområde (svarer til det niveau, der kræves for at leje en båd).
I ridning fortsætter du din læring gennem en sjov tilgang.
På programmet: Rette brystet, sænke benet og løsne hesten for at lære at sidde op, fleksibilitet i de nedre led og åbning af knæet for at lære at balancere.

Dette program er kun tænkt som en vejledning.
Det kan blive ændret eller tilpasset, så det passer til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er det kun UCPA’s supervisorer, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Du skal medbringe
En sovepose og en lommelygte.
Flere sæt tøj: T-shirt, shorts, bukser, trøje eller sweatshirt, undertøj, sokker, to badedragter.
K-way, et par tennissko, et par sandaler/tandaler, træningsdragt, pyjamas, kasket, solbriller med snøre, solcreme med høj beskyttelse, aftershave, myggespray.
Et strandhåndklæde og et badehåndklæde samt en komplet toilettaske.

En lille rygsæk og en vandflaske.

Til vandsportsaktiviteter
Et par neoprentøfler eller gamle kondisko til vandet.

Lommepenge
30 euro er nok.

Katamaran: Hobie Cat, New Cat, Advance, Twixxy udstyret med trapezerTilpassede sejlsæt. Våddragt, vest, trapezbælte.
Ridning: Heste og bomber.

Forplejning

All-you-can-eat buffet: forretter, hovedretter, ost, desserter, frugt.
Særlige forhold, hvis dit barn har fødevareallergi eller -intolerance: For at sikre, at dit barn bliver passet under de sikrest mulige forhold, skal du udfylde vores “fødevareallergier og -intolerancer”-formular, når du tilmelder dig.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og forplejning
Overvågning
4 sessioner med katamaransejlads
4 sessioner med Camargue-ridning
Svømning i havet eller i campingpladsens aqualudic-område
Specifikt udstyr
Underholdning

Teknisk niveau

En sportsferie mellem land og hav!