Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30-10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udlevering af udstyr.

I løbet af dagen kan du besøge den gamle bydel La Salle les Alpes eller Du Bez efter eget ønske.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at I ankommer inden kl. 13.00 for at nyde jeres første feriedag!

Om aftenen vil UCPA’s personale give dig alle oplysninger om de overvågede sessioner, der starter næste dag: sammensætning af grupper, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen senest kl. 14.00.

Dag for dag program

Mandag morgen tager du på en vandretur på stedet, og du vil blive undervist i brugen af sikkerhedsudstyr. Om eftermiddagen forlader I Cervières og tager på vandretur i den overdådige Fonds-dal. Efter bestigningen af Col de Bousson dykker I ned på den italienske side af dalen for at overnatte på Capanna Mautino-bjerghytten. Højdeforskel +550m /-50m. Distance 8 km.

Tirsdag går turen til Dormillouse-kammerne med udsigt over Plaine du Bourget og Vallée des Fonds for at nå Cime de Dormillouse og passere en lille italiensk bivuak. Endelig venter der om eftermiddagen en smuk nedkørsel til Fontana del Thures-hytten midt i et traditionelt piemontesisk landsbyområde. Højdeforskel +800m /-1000m. Distance 17 km.

Onsdag forlader du Italien for at bestige Cime de Saurel. Derefter vandrer I gennem de snedækkede søer med udsigt over sletten, alt sammen ved foden af vulkanen Chenaillet, et sandt geologisk kuriosum. Til sidst går I ned til det komfortable Arpelin-gîte i hjertet af landsbyen Le Laus. Højdeforskel +1000m -900m. Afstand 20 km.

Torsdag venter der to pas på dig med udgangspunkt i Le Laus: Col des Ourdeis og derefter Col de l’Izoard, hvorfra du kan beundre udsigten over Queyras- og Ubaye-massivene, inden du når frem til det berømte Napoleon-refugium, hvor vi tilbringer vores sidste nat. Stigning +960m. Distance 11 km.

Fredag tager du til Lausettes-fæstningen for at fordybe dig i Briançonnais’ militærhistorie og for at beundre en 360° udsigt over Ecrins, Cerces og Italien. Til sidst går du ned til Cervières, hvor denne rute slutter. Tilbage til sportscentret med minibus. Højdeforskel +400m -1000m. Afstand 17 km.

Du kan se den forventede rute for denne rute på internettet eller via programmerne: iPhiGeNie & Skitrack

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt ikke-teknisk udstyr er ikke inkluderet, så husk vandflaske (eller plastikflaske) eller termokande, personlig førstehjælpskasse, lommekniv og lommepenge.

Kasket eller halstørklæde, hat og pandebånd, solbriller med UV-filter, tyndt åndbart undertrøje, T-shirt(s), sweatshirt, polarpelsjakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.

Solcreme og solcreme.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.
Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.
Volumen og vægt bør vejlede dig: sammensætning og bæreevne af tasken. Prioriter først og fremmest det praktiske aspekt.

Tag en lille hængelås med til at lukke dit skab eller til at sikre dit udstyr, en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne, en madpakke og bysko.

Snesko, sko og pinde, rygsæk (25 til 35 l).

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
udstyr til snesko
Grupper på højst 8 personer
Rejse med minibus

Teknisk niveau

En sporty snesko-rute mellem Briançonnais og Italien.