Ankomst og afrejse

Reception søndag morgen fra kl. 9.00 og helst inden kl. 17.00.
Passet, der udleveres ved ankomsten, giver også adgang til kabelbanen Aiguille du Midi med det berømte “pas dans le vide” eller Montenvers-toget. Vores team vil give dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold.
Der vil blive arrangeret en specifik tid, efterfulgt af en aperitif, hvor du får alle oplysninger om aktiviteten sidst på dagen.

Efter en sidste formiddag til fri disposition slutter dit ophold senest lørdag kl. 14.00.
Dit liftkort er stadig gyldigt, så du kan få en sidste panoramaudsigt fra toppen af en svævebane.

Dag for dag program

Fra mandag til fredag vil vi udvikle en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og udvikling vil være permanent forbundet. Vi klatrer fra den første session efter at have set det grundlæggende for at udvikle os i “moulinette”: justering af en sele, roping, sikring. Derefter vil vi i dit eget tempo tage forskellige emner op.

Sikkerhedsteknikker: at gøre sig klar, “tjekke partner”, påsætning af quickdraw, manøvre med link, foldning af et reb, sikring af en anden, sikring af en leder, partering, kommunikation.

Klatrebevægelser: grundindstilling, fodplacering, modsætninger, krydsninger, gruppering-ungruppering, overførsler osv.

Læsning af en rute, identifikation af forskellige greb, variation af fremgangshastighed, vejrtrækning, afslapning, styring af anstrengelser, tillid og engagement.

Pointgivning, “regler for aktiviteten”, klassificering og udstyr af en klippe, læsning af et topografi, udstyr

Du klatrer som andenklatrer og førsteklatrer i to grupper af to klatrere i ruter, der er tilpasset dit nuværende niveau. Vi vil gå på forskellige klipper for at variere stilarter og få dig til at opdage alle stedets rigdomme.
Ved afslutningen af dette ophold vil du have det grundlæggende til at være en selvstændig klatrer på en sportsplads af en længde.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Beklædning og personligt udstyr, der skal medbringes :
Sommerhat eller kasket eller tørklæde, solbriller, t-shirt(e), sweatshirt undertøj, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt jakke, handsker, hat, shorts, badedragt, lærredsbukser, halvhøje sokker, et par sportssko, vandflaske eller plastikflaske, kniv, vådservietter, håndklæde.

Medbring en lille førstehjælpskasse.
Typisk indhold:
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forebygge og behandle vabler.
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse til hud og læber.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.

Spørg din læge og apoteker til råds.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic. Der er mad til løbet, men hvis du er storforbruger af cornflakes eller chokoladebarer, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Ski liftkortet
Lokal transport (for mere fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr – 0,4 €/km – og forsikring for køretøjet og dets passagerer)
Picnic frokoster
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
10 klatringssessioner

Teknisk niveau

Kom og oplev klatring på en anderledes måde mellem balance og fornøjelse