Ankomst og afrejse

Velkomst onsdag morgen den 22. december fra kl. 8. Morgenmad, indkvartering (i løbet af formiddagen har du et sikkert sted til rådighed til at opbevare din bagage), udstyr og dit ski-pass til rådighed fra den første dag på kurset.

For begyndere, første session fra den første eftermiddag. Det er afgørende at være til stede for at være i stand til at følge gruppen resten af opholdet.

For de andre niveauer, øv efter eget ønske, vores teams giver dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinfo, sneforhold, piste informationer.

Afslutning på praktikken sidst på eftermiddagen.
Depositummet vil blive returneret til dig, efter du har afleveret dit udstyr i slutningen af dagen og frigjort dit værelse om morgenen (bagageopbevaring er til rådighed).

Dag for dag program

Typisk dag J2 & J3 – 1 session om morgenen eller om eftermiddagen.

Sessioner med vekslende tekniske rådgivninger, individualiserede råd, opdagelse af de smukkeste pister på stationen, alt sammen med maksimal deling og fornøjelse!

På din halve dag, der ikke er planlagt, sammensæt dit ferieprogram, ski med venner, aktiviteter på stationen, afslapning…det er op til dig at spille!

Teknisk niveau – Begynder

Du har aldrig prøvet at stå på ski, så det er muligheden for at komme i gang. I løbet af denne uge får du kendskab til dit udstyr og de grundlæggende principper for at stå på ski.
På grønne og potentielt blå pister lærer du at kontrollere din hastighed og dine baner, mens du engagerer dig mere og mere i skråningen. De grundlæggende tekniske bevægelser til bremsning og sving bliver hurtigt tilegnet, hvilket gør at du hurtigt kan få masser af fornøjelse ved at stå på ski. Så, ingen undskyldninger, det er tid til en top uge at lære…at have det sjovt hurtigt.

Teknisk niveau – Øvet

Du har allerede gennemført 1 til 3 ugers skiløb. Du skier ned ad grønne og nogle blå pister med selvtillid. Du kontrollerer din hastighed og dine baner. Du begynder at lave sving med parallelle ski.
I løbet af denne uge vil din instruktør give dig alle tipsene til at føle dig godt tilpas på alle de blå pister og nogle røde pister. Du arbejder altså med din engagement på pisten, du vil føle dig godt tilpas på glat sne, og du vil teste dig selv på mere ujævn sne og pister med det formål at blive en del af “Mastery” skigruppen i en fremtidig uge.

Teknisk niveau – Mastery

Du har opnået et “Mastery” niveau, fordi du kan kontrollere din hastighed og dine baner på blå pister og på de røde når de er godt forberedte. Når pisten er ujævn, i hård sne eller i powder sne, føler du dig mindre tilpas…og det er netop de teknikker, du vil udvikle i løbet af denne uge med din instruktør.
Denne uge vil din instruktør udvikle din evne til at bevæge dig med lethed på alle røde pister (glatte, isede, hullede) samt nogle velpræparerede sorte pister i skiområdet. Denne lethed på denne type piste vil give dig mulighed for at være i “Advancered” grupper til dine fremtidige skitrips.

Teknisk niveau – Advanced

Du har opnået et “advanced” niveau, fordi du bevæger dig med lethed på alle pisterne i skiområdet ved at styre dine ski, selvom du er mindre tilpas når terrænet er mere ujævnt (huller, is, puddersne…).
Målet med din uge vil være at blive nu komfortabel på alle sne og alle pister (selvom du bliver nødt til at fortsætte med at glide for at gøre denne lethed mere flydende), inklusive at prøve “puddersne” for at skifte til et “Expert” niveau på en kommende ferie og måske endda til en Off-Piste tur.

Teknisk niveau – Expert

Du er en ekspert fordi uanset terræn og snetyper, kan du let og sikkert lave alle typer sving (slalom og store kurver). Din erfaring giver dig mulighed for at læse terrænet godt og tilpasse din teknik til alle de situationer, du kan støde på off-piste: stejle skråninger (op til 35°), humpede, forskellige snekvaliteter (dyb, trafikerede, frostet, frosset,…).
Denne uge skal du have det sjovt med din instruktør, der vil finjustere din teknik endnu mere, og afhængigt af gruppens ønsker og vejret og terrænets forhold, vil du få opdaget en flot off-piste og de flotteste runs og spots i hele skiområdet.

Påkrævet udstyr

For din sikkerhed, når du snowboarder, anbefales det at udstyre dig med knæbeskyttere, håndledsbeskyttelses og en hjelm.

Til glidningen
1 skijakke, 1 par skibukser, 1 eller 2 trøjer eller fleecetrøjer, 1 par varme tights, 1 godt par skihandsker eller luffer, 1 skihue eller en hjelm, 1 par solbriller der filtrerer U.V, 1 skibriller, 1 højbeskyttelses solcreme, 1 læbestift.

Sørg for en hængelås til at låse dit skab, en drikkeflaske (eller en vandflaske) og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dit eget håndklæde (sengetøj leveres af UCPA).

Ski, støvler og stave eller snowboard og støvler

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
La Plagne-skipas, der er gyldigt indtil slutningen af dit ophold
Ski- eller snowboardudstyr til 4 dage
5 eller 7 timers vejledning (afhængigt af dit niveau, 7 timer for begyndere)
Transport fra partner CROUS

Teknisk niveau

Velkommen til 4 dages glidning ved indgangen til Vanoise Parken